Свършиха COVID леглата в болницата в Сандански

Няма и медицински персонал за да разкрият нови отделения
7 окт 2021 10:22, Петя Славова
38
Свършиха COVID леглата в болницата в Сандански
Снимка: БГНЕС

Свършиха COVID леглата във филиала на Югозападната болница в Сандански. Поради липсата на медицински персонал не могат да се разкрият и нови отделения, които да приемат пациентите.

Още по темата


Имаме разкрити 36 легла за COVID болни, обясни пред БНТ д-р Огнян Благоев, завеждащ вътрешно отделение към МБАЛ Югозападна болница-Сандански. Към този момент, нямаме свободни от тях, заети са 100%, допълни той.

"Случвало се е мъж да бъде приет в стая с жени поради недостиг на места, но когато става въпрос за живота на болния, няма друг начин", обясни лекарят.

"Пациентите също реагират", обяснява и медицинската сестра от болничното заведение и допълва, че дава през три дни нощни дежурства.

От ръководството на болницата казват, че разкриването на допълнителни COVID отделения не може да стане заради липса на лекари.

На д-р Благоев му помага колега лекар, който обаче е гинеколог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
10
 
! Отговори
Възмутен наблюдател преди 2 години
Това е така, защото там масово не носят маски, особено ромската общност.Санданчани, защо така бе хора, ни ви ли е мил живота и на вашите близки.По младите ще кажат ,, Гледай си работата", но но мислите ли за живота на вашите родители като ги заразяване???. Факт е, че и дори ваксинацията вече не е гаранция
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно за антибоцкърите има и стълби пред болницата :)
8
6
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ами ще свършат, защото са много *** пустите македонци. Там не се спазват абсолютно никакви мерки. Да се носи маска в затворено пространство е срамна работа и е въпрос на чест да не се ваксинираш и да покажеш колко си смел, умен и разбиращ световните работи, невярвайки изобщо в тази глупост-ковид. Много са зле, честно.
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинирани с Ковид само на домашно лечение. Скоро и в София и други градове.
6
9
 
7
 
! Отговори
С. преди 2 години
Отдавна.. през "лошия" социализъм държавата обучаваше БЕЗПЛАТНО лекари, след което ги разпределяше по общини според нуждите. За онова време казват, че лекарите намали права и неможели да ходят където искат. Затова пък във всички точки на страната имаше болници и медицинско обслужване... В демокрацията лекарите с права са отишли където искат, а хиляди българи нямат лечение. Само сравнявам.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, браво! Отличници! Днес в Сандански, утре и в други градове.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко! Кацаров каза, че всичко е под контрол. Дори и смъртността. Ама Слави не се "вцепени". Искренно се надявам и сега да не се "вцепени". Че какво ще прави СУВЕРЕНА без него!
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какаво са ни болници и легла?! Тука 80% от населението е на мнение, че народа мре щото докторие ги убиват, а ковида е само за плашене по телевизията и повод да им затворят кръчмата. Нека хората си *** на спокойствие в къщи.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте града.Град без лекари не е град.
1
3
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Купете още 20 лева парчето