Облачна неделя, дъжд ще вали в Западна България

Максималните температури ще са предимно 10° - 15°
9 окт 2021 15:01, Елка Василева
1
 Облачна неделя, дъжд ще вали в Западна България
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта ще бъде облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в Северозападна България. Временни разкъсвания на облачността ще има над североизточните райони. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°.

Утре явленията временно ще отслабнат. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в източната половина. В Западна България ще продължи да превалява дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 10° и 15°, сочи прогнозата на НИМХ.
 
Над Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 15°-16°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 
В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

В началото на новата седмица времето ще се задържи предимно облачно, с валежи, значителни по количество в понеделник в Южна, а във вторник в Северна и Източна България. През първия ден вятърът ще е умерен от североизток, привечер ще отслабне и в западните и централните райони ще се ориентира от запад-северозапад, а в източните ще остане североизточен. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 11° и 16°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозата за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Миленков преди 2 години
Сезоните идват и си отиват,но безхаберието на една "елитна" синоптичка в БТВ си остава.Господа от управляващата част на най гледаната телевизия,защо Цалова не си изпълнява функциите като Натали Трифонова,като Ники Василковски от конкурентната на вас медия!? При повторение на програмата, госпожата си вижда недостатъците,но не прави нищо за да ги изчисти.