Разтоварват "Vera Su", операцията ще отнеме 3-4 дни

Корабът е обследван от водолази за нови пробойни
25
Разтоварват "Vera Su", операцията ще отнеме 3-4 дни
Снимка: БГНЕС

Започна изпълнението на одобрения спасителен план по разтоварването на заседналия товарен кораб "Vera Su". Операцията ще отнеме 3-4 дни, съобщиха от Министерството на транспорта.

Отново е бил извършен водолазен оглед на района на инцидента и корабът е обследван за нови пробойни. Отстранени са всички паднали предмети и опасни пластмасови материали от корпуса на плавателния съд, като са поставени допълнителни котви за по-доброто му стабилизиране.

В изпълнението на плана е предвидено прикрепянето на баржа с външна хидравлика към заседналия кораб, с която ще се контролира процеса по отваряне и затваряне на хамбара и цялостното управление на плавателния съд. Втечненият карбамид ще се изпомпва с трите баржи, предоставени от Европейската агенция за морска безопасност и ще се претоварва на специализирания танкер "GALAXY ECO“. Сухият карбамид ще бъде извозен до Пристанище Варна-Изток, където ще се натовари на вагони на БДЖ.

Последната стъпка, която ще бъде предприета след разтоварването е освобождаване на кораба, провлачване и приемане в място за убежище. Преди това ще се заздрави и укрепи корпусът на плавателния съд.

Според синоптичната прогноза подходящото време, в което ще може да се работи безопасно, е в рамките на няколко дни. Ще се работи на 24-часов режим. Всички насоки и изисквания на МОСВ като компетентен орган с цел екологощадящо разтоварване, превоз и депониране на товара са спазени, посочват от транспортното министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: корабводолазивера су
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
до 22 Възмутен преди 2 години
абе то шопете от всичко разбират, те за това са си взели Морска администрация в София да администрира корабоплаването по Искъро и Панчаревското езеро. На Варна са пуснали едно филиалче да се оправят с морето.
23
0
 
2
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До възмутен Кораба отдавна е обявил "обща авария" и е в нашата акватория..кви глупости пишеш ?
22
3
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 2 години
До Киро Нафтата Прав си, ще бъде запомнено, че по времето на Радев, калинките , назначавани от 13 години на топли местенца от Борисов, се оказаха напълно неадекватни на ситуацията.
21
3
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Стига шопски глупости. Панчаревското езеро не е морето, та да давате акъл и плюете. Този щял да го разтовари, онзи щял. Корабът е оделна държава и всяко действие около него изисква участие на собственика на кораба. Само при напускане на екипажа с капитана, кораба може да е подвластен на нашите институции.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега банкянския бидон щеше да е разтоварил кораба гранулка по гранулка, тъй както крадеца ловеше снежинките във въздуха. А Мата Хари щеше да е натъпкала тайно десетина пачки и пет шест кюлчета в шкафчинциту. Да си има .
19
0
 
10
 
! Отговори
Марин Шмиргела преди 2 години
Докато започне това разтоварване, половината отрова ще е вече в морето
18
6
 
12
 
! Отговори
Киро Нафтата преди 2 години
Радевото утравлвние ще бъде запомнено с Вера Су!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно за Радев най-важното е, че всичко е юридически издържано...
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Започва изпълнението на одобрения спасителен план" ,звучи доста генералски , а всъщност едно голямо нищо за един месец!!!
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ми разтоварят дядовия! Още докато отворят хамбарите и ще почнат да се пълнят с вода...та корабът е почти под вода. Всичко което плямпат радевите парашутисти администратори са едни добри пожелания. Корабчето си остава там с разтичащи се отрови за вечни времена.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелената партия що мълчи?Не са гладни,нахранени ги.Няма ли някой да информира Брат Пит или друг да извика" Спаси Черно море и редки животински видове",както преди време" Спаси Пирин" от лифтове.Или оная с кънките около която се въртеше Вапцаров на Мая Общата.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На пролет на този кораб ще му се издава Акт 16.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 4/5 ", а тихо всичко действа и работи както е в нормалните западни държави," Хахахахахаха. Ако някой на запад беше "свършил работа" като служебните престъпници щеше да хвръкне главата му. Представата на радевистветата за "на запад" е по-смешна от представата им за самия им идол (а тя е вече сериозно смешна). Сравнявайте ефективността му с някой сатрап на Изток. Той и режима му така или иначе са оттам.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо корабособствениците не са глобени? Това си е застрахователна измама в гигантски размери.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от месец какво правиха та не го разтовариха?
9
0
 
20
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
В "нормалните западни .... " нямаше да се почесват 20 дена и да чакат хората да ги подиграват по медиите!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетиха се
7
1
 
21
 
! Отговори
ДинкУ преди 2 години
Оставете го,той сам ще се разтовари при следващия щорм.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаха да започне предизборната кампания, за да се размърдат.
5
20
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Не просто нямаме Джипко Бибитков да обикаля и да вдига шум за всичко и държавата не се управлява от джипа, а тихо всичко действа и работи както е в нормалните западни държави, а не в диктатурите където всичко чака вожда