На дъното сме сред най щастливите нации - на 88-мо място от 104 страни

Страната ни е още по-надолу в класацията от миналата година
26 окт 2021 20:42, Ния Христова
166
На дъното сме сред най щастливите нации - на 88-мо място от 104 страни
Снимка: БГНЕС
България заема 88-мо място сред 104 страни в ново международно проучване на "Галъп", озаглавено "Световен доклад за щастието" (World Happiness Report) – 2018-2020 г., предаде БГНЕС.
 
България (с 5266 точки) е изпреварила Албания (5117) и Северна Македония 5101), които са съответно на 93-то и 94-то място. Турция заема последното 104-то място (4948). Други балкански страни в класацията са: Гърция е на 68-мо, Сърбия – на 48-мо, Косово – на 33-то, Словения – на 29-то и др.
 
Страната ни е още по-надолу в класацията в сравнение с миналата година -  56-то място с 5598 точки.
 
Заключенията на доклада се базират на достъп до качествено здравеопазване, дълголетие, финансова стабилност, свобода, социални връзки. Критерият, по който се оценява нивото на щастие на една нация е, както е наречен в доклада, "средната национална оценка на живота".
 
Тази година екипът изследва ефектите и от СOVID-19 върху качеството на живот на хората. Взимат се предвид психичното здраве, социалното взаимодействие, безопасността на работното място и реакцията на правителството на пандемията.
 
Финландия за трета поредна година заема първото място за страната с най-щастливи жители с резултат от 7889 точки. Финландия отново изпреварва други нации, когато става дума за фактори като социална подкрепа, продължителност на живота, свобода, възприятие за корупция и антиутопия.
 
Втора е Исландия с жители, които се радват на качество на живот (издигайки се от четвърто място през 2020 г.).
 
Трета е Дания, която пада от второто място.
 
Швейцария е четвърта със стабилен и висок БВП, който предлага на своите жители финансова сигурност.
 
Петорката затваря Нидерландия, дом на много щастливи местни жители. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Борисов 56ти по щастие, при Радев 88ми. Промяната е факт.
64
12
 
8
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
То затова ли са толкова щастливи скандинавските страни, защото имат висок процент на самоубийства. Финландците поркат като разпрани, за да се отърват от предразполагащите ги към депресии време и гнетящата липса на слънчева светлина. Швейцарците се гледат като крави и *** от скука в уредената си до стерилност страна. Не казвам, че България е "китка за мирисане", но поне откъм природа и емоции е невъобразимо добро място за живеене.
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех Ганйу Ганйу
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Груба инсинуация. От другарката Нинова знам че най-щастливите хора са руснаците, а най-нещастните англосаксонците.
61
7
 
17
 
! Отговори
Живота е прекрасен $ преди 2 години
Толко са щастливи в Дания Норвегия, Исландия, че във всеки дом ЗАДЪЛЖИТЕЛНО има лампи, които наподобяват слънчева светлина, защото иначе депресията от лошото и мрачно време, както и по късата дневна светлина ги нарежда до там, че повечето пият хапчета изписани от психиатъра!! Най - щастливите са в Индия, Хайти, Нигерия и ромите в България!! Всеки ден ни е подарен ..... от както чекмеджето се махна!!
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щастието е нещо индивидуално. Ако се оставиш на някакъв вирус да ти определя живота и да ти управлява страховете, то няма как да си щастлив.
59
5
 
2
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
И на 111 место във връзка със свобода на словото през " управлението"12 годишно на мутрата! Преди да слезе от власт,копаехме дъното вече!-:(Но и днес се усеща,че медиите ни манипулират! Още го показват почти всеки ден,сякаш е в отпуск!Той е вече бивш управлявал и нищо повече! Чудя се,защо завързват медиите "разговор"на Служебното правителство с някой който вече е бивш? Ще го поставят на местото му изборите!-:) Опозицията е местото му,докато се пръснат съвсем!-:)Новото го отхвърли и няма връщане!
58
4
 
4
 
! Отговори
USA преди 2 години
НАИ ШТАСЛИВИ СА У БАНКЯ БАРСЕЛОНА И НА ДЪНОТО НА ОКЕАНА ! ШО СА ПОТАНАЛИ !
57
7
 
4
 
! Отговори
USA преди 2 години
ФИНЛАНДИЯ С НАИ ШТАСЛИВИ ХОРА ? КОНСПИРАЦИЯ !
56
2
 
5
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Със сигурност Индия е може да се сравнява по стандарт и ниво здравеопазване със Скандинавските държави,но няма да се учудя ако са по-щастливи! Да не говорим че във Бутан има закон , който задължава поданиците да са...щастливи!
55
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Не мисля че сме на "дъното" на най-щастливоте нации, по-скоро сме на дъното на нациите които най-много се оплакват! Българинът е все недоволен и все друг му е виновен!
54
4
 
4
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Щото си българка и си внушаваш, че тука всичко е зле и е кофти и затова си крива и ти. Настройката на човек е много важна, а в Пловдив точно ако си била нещастна... не знам къде ще ти е добре в БГ.
53
5
 
4
 
! Отговори
Край преди 2 години
да и семе на 130 място по свобода на словото нали? България е най-свободната страна на света - можеш да псуваш плюеш и се гавриш с всико което поискаш.Тия класации си ги наврете където не ви огрява.
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насила християнизиран и насила славянизиран Народ от Византия през 866 г. няма как да е щастлив , децата поне имат право да знаят ако нас ни лъгаха и манипулираха Комунистите
51
1
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
С право сме от последните, защото винаги някой друг ни е виновен за всичко , а не поглеждаме себе си. Затова и лека полека изчезваме като народност.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спирайте на дъното, продължавайте да копаете!!!
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живяла съм много години в Копенхаген, много и в Пловдив. Един и същ човек, едни и същи виждания и навици. Там съм много по-спокойна, усмихната и щастлива. Защо, не знам !
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А уж при Радев щеше да е различно, а то същото, че и по-лошо.
47
3
 
7
 
! Отговори
?! преди 2 години
Щом Косово е на 33то място, тая класация могат да си я сложат някъде.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да излезе Радев и да каже, че предишното правителство ни е направило най-нещастни.