Харманли излезе на протест срещу центъра за мигранти

Имаме постоянен тормоз от бежанците, заявиха протестиращи
Обновена: 30 окт 2021 23:23 | 30 окт 2021 22:41, Красимир Ангелов
35
Харманли излезе на протест срещу центъра за мигранти
Снимка: БГНЕС

Жители на Харманли се събраха на граждански протест срещу местния Регистрационно-приемателен център за мигранти и установения режим на институцията от отворен тип . Това означава, че живеещите в центъра могат свободно да се разхождат из града.

Около 50 души с национални трикольори се събраха пред читалище "Дружба" и се отправиха на шествие към лагера с кандидати за международна закрила. Към тях по пътя се присъединиха още жители на града, съобщава БТА.

Сред недоволните имаше и политически лица, но всички увериха, че присъстват на проявата като граждани и не са водени от политически мотиви.

Протестът ни е провокиран от случая преди седмица, когато група чужденци хвърляха камъни срещу обекти в района на автогарата, каза съорганизаторът Владимир Василев.

Имаме постоянен тормоз от бежанците. Повечето от тях са млади мъже, които се движат на групи, цапат, блъскат се в майки с деца, обясни Василев. Протестиращите искат вечерен час за настанените от 17,30 часа зимата и 19,30 часа лятото и засилено присъствие на жандармерия на невралгичните точки в града.

По-добре би било лагерът да бъде от затворен тип, посочи другият организатор Деян Иванов. Излиза, че ние сме бежанците, защото нас ни е страх, подчерта той.

Сред недоволните беше и кметът на града Мария Киркова, която също гарантира, че присъства като гражданин.

Подкрепям протеста, защото исканията са разумни. Харманлийци сме много толерантни хора, но напрежението, което съществува, означава, че нещо не е наред, добави тя и обобщи, че подкрепя мигрантите, но всеки освен своите права трябва да знае и изпълнява и задълженията си.

При пристигането си пред центъра протестиращите връчиха писмените си искания на управителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Човек само като прочете написаното по долу му става ясно,че тия и без партиен секретар ще се оправят!За нула време ще издигнат и концлагери и бесилки та даже и пещи!!Ще си помислиш,че всеки си има настанен бежанец в спалнята,та вдигат вяра до бога! Европо европооо,имаш ли си хабер на какви балкански дива...ци си плащаш субсидиите?!Тези и след 100 г. не мож ги окултуриш и окултивираш!!!Язьк за барута!!
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците като влязат в Цига#нската махала пардон Ромската Махала не мое ги различим кое е чорайбе кое е бежанец.Сега не мое ги хванем
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е виновен той ги пусна.Единственото Решение е да ги пуснат те без това искат в Германия понеже другите са там от 2015 и си живеят като Царе а теа тука в Бежански лагер
27
2
 
1
 
! Отговори
искахте преди 2 години
бацката,избирате го 12 годин,ся що ревете?Нека ся бийжънците да ви облагородят семействата,белким ви дойде акъла .
26
1
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Вижте сега, с такива протести нема да стане радикално решение на проблема. Трябва да се работи за промяна на геополитическа ориентация на страната. Ако сме в НАТО и ЕС ще приемаме бежанци до откат и те ще ни йеват. Но българското население е просто и обича да го йеват, а не да мисли, как може да реши даден проблем. Докато се избират управляващи с евроатлантическа и либерална ориентация, все ще е така, че и по-лошо!
25
1
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До РосицаТо и при социализма имахме частно, но 90% от младежи бяха на центъра на село и на дискотека, на никой не му се пофаташе лопатата и мотиката, да работи частно. Плугове отдавна немаше. А тракторите се разпределят само измежду свои хора. Костовата бе обречена на провал предварително, при поколения, оттучени да работят земята и да се борят с нея. От младежите у наше село, бехме 2-3 на къра и бабите, десет-петнайсет. Толкова. Скъсаш ли връзката със земята един път, край!
24
2
 
19
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 2 години
Горките клети бежанци ! Българското население трябва да бъде изселено от домовете си ! Тене са толерантни , не са Евро атлантически толерантни п****........бежанците имат право на всичко ....изнасилвания убийства ....всичко ! Те са клети , мили , беззащитни , кротки , бедни бягащи от войната страхливи и смирени хора ! п.с. При лошия Бай Тошо тия още на границата щяха да бъдат убити !
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям хората от Харманли. Да направят центъра от закрит тип, особено в тази пандемична обстановка.
22
2
 
36
 
! Отговори
2 преди 2 години
Минавам често от там...отвратителни , нагли и агресивни на групи обикалят града. А на нас ни снимат само жени с бебета. ДА СЕ МАХАТ!!!! Дошли са тук ,за да бъдат хранени и подслонени безплатно на наш гръб....ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СА ТУК!!!!!
21
4
 
27
 
! Отговори
Росица преди 2 години
Когато Костов премахна АПК и унищожиха цялата техника се радваха,че частно може да се произвежда повече. Трактори Комбайни и всичко друго беше унищожено . Предадоха за старо желяза дори металните хранилки за животните. Изклаха животните и минахме на колбаси от соя и изрески от богатите страни. Продадоха си земята за стотинки и сега нито има кой ,нито има с какво и къде да произвежда. Жалко за прекрасната ни страна и за хората.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес и утре ще се лее либерастки рев и вой за потрошения гей център , но никой политически коректен няма да подкрепи хората от Харманли.Гнус!
19
5
 
21
 
! Отговори
Sorry преди 2 години
Изчезваща нация е Българската......
18
1
 
27
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Каква е тая дискриминация спрямо гостите на Меркел?
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислите ли ,че ще има резултат от тоя протест? Не разбрахте ли ,че държава и държавници няма ,има само колониални слуги за които нашето мнение няма никакво значение ,значение има какво им каже долната сбирщина събрана в Брюксел и ония зад океана!
16
3
 
17
 
! Отговори
42 преди 2 години
Да построят сввинеферми, щом фуража сам е дошъл. Костеното брашно да слагат в храната и на други животни, защото и те се нуждаят от минерализащия. Но като цяло яхния от бежанци с картофи ще е много вкусна и за кучета.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В много отрасли на икономиката има липса на общаци в абсолютно цяла България е така.Таррамбуките, може поне да бъдат накарани да чистят банкетите по второ и трето класни пътища, щото някой от тях са доста занемарени и това е с години.
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зоопарка трябва да се заключва вечер.И който бъде хванат нощем навън-,,посъветване,, повече да не го прави
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой за наглите бежанци, нека разберат къде са попаднали по-скоро
12
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е че няма държава ... досега бяхме подложени на ромски терор, сега като добавка ще има и мигрантски теорор, и така ще бъде докато народа не се вдигне.
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте ги към Германия, Франция, Испания те нали си ги искат, ние си имаме предостатъчно мигранти от Индия дето ги наричат роми!