Пътниците от автобуса на АМ "Струма": Най-малкият на 4 г., най-възрастният на 63

Голяма част от тях са били етнически албанци
Обновена: 23 ное 2021 12:35 | 23 ное 2021 12:35, Петя Славова
123
Пътниците от автобуса на АМ "Струма": Най-малкият на 4 г., най-възрастният на 63
Снимка: БГНЕС

Най-малкият пътник в катастрофиралия македонски автобус е бил на 4 г. Това съобщава БГНЕС. Става въпрос за дете родено през 2017г.

Още по темата

Най-възрастният пътник е на 63 години. Той е роден през 1958 г. По-голямата част от пътуващите са родени между 1971 и 2004 г.

При тежката катастрофа тази нощ на магистрала "Струма" загинаха 46 души, а 7 други бяха ранени. От имената на жертвите става ясно, че огромната част от тях са етнически албанци.

Самата екскурзия до Истанбул, откъдето се връщал злополучният автобус, е струвала 79 евро на човек. Пътниците трябвало само да предоставят допълнително PCR-тест.

 Близки на пътниците от изгорелия автобус на АМ "Струма" търсят информация за роднините си, но за момента без успех. Някои от тях са пред офиса на "Беса транс" в Скопие от ранните часове на деня.

Македонската телевизия Алсат, която предава на албански език публикува списък на пътниците в изгорелия автобус. Били са там на т.нар. "дълъг уикенд", защото в РС Македония вчера е бил празник - Ден на албанската азбука.

Ето и имената, според телевизия Алсат:

Мемеди Кадри
Широки Мухсин,
Љупчо Зафиров
Амети Љуан,
Амети Џихан,
Амети Аљбан,
Амети Авни,
Рустеми Ибрахим,
Рустеми Февзије,
Амеди Алејна,
Фејзулахи Халиме,
Халити Хамије,
Фустан Нермије,
Сумеја Лок
Фазлији Сумерја,
Абдуловска Наџије,
Белули Албина,
Укали Газменд,
Ислами Хатије,
Исени Меџиде,
Исени Хамди,
Раманоска Алмира,
Раманоски Енис,
Сали Рабија,
Мустафоска Зелија,
Мустафоски Саде,
Јахи Белма,
Јахи Рамиз,
Исени Фикрије,
Исени Аниса
Јахи Разије,
Мухаџери Анеса,
Јахи Ергин,
Јахи Омер,
Мухаџери Ерда,
Јахи Ајла,
Јахи Семие,
Јахи Амијет,
Љутфији Медина,
Сулејмани Љулјзим,
Османова Шефија,
Фера Ајла,
Сали Јехона,
Јашаровска Жуљејха,
Пајазитовски Елмедин,
Јашаровска Ѓула,
Пајазитовска Ѓулизарка,
Јашаровска Илмија ,
Пайазитовски Ебип,
Алити Висар,
Јашаровски Минир,
Алити Орхан

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: възрастпътнициАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
много неприятно всичко станало! също интересно беше изказването което въобще не евярно за възрастта споделена от външния министър на Македония! "всички са били млади македонски граждани"! накраяще се окаже че имало и холандец там!
55
4
 
8
 
! Отговори
Berba преди 2 години
Как може такава трагедия! Сърцето минсе къса. Трябва да си оправим държавата на каквато и да е цена. Не може повече постоянни трагедии!
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво показва "икспертизата" на Комитова? Пътя имал ли е акт 16. "Икспертката" от НПО-то защо работи с нелицензиран дрон?
53
3
 
37
 
! Отговори
КОРУПЦИЯТА УБИВА преди 2 години
Колкото и да си заравяте главите в земята, корупцията убива. Този инцидент се дължи на корупцията. И не само този. Хиляди са. Ежедневно умират хора на пътя, по точно този начин.
52
7
 
6
 
! Отговори
100 кила ракия преди 2 години
и 100 сто пъти да напишете, че това е строено от ГЕРБ, няма да се получи, защото този учсатък си е от времето преди още ГЕРБ да съществува и винаги е бил опасен, много повече катастрофи са ставали още преди 15 години
51
5
 
10
 
! Отговори
до Веселинъ 71121368 преди 2 години
Пич/ка,хората си заминаха по супер нелеп начин,возейки се в туристически автобус,но ти и такива като тебе ще си умрете от злоба и в мъки.Къде в тази ужасна трагедия видя връзка с турците бе простакейшино?!?Турците ли го избираха този през последните 12-14 г.?Турците си имат партия,която доста често си бяха скрита коалиция,но да ми говориш че турските фирми са строили магистраллите на боко,означава че си пълен б.к.л.ук
50
1
 
45
 
! Отговори
колко тъжно преди 2 години
Цяло семейство с 6 деца са сред загиналите. Съболезнования!
49
15
 
6
 
! Отговори
ХАРВАРД преди 2 години
*** и кокорчо за да докажат, че са се дипломирали в Харвард, ще вземат по една четка и лично с боя ще подновят цялата маркировка по магистралите на родината си, която толкова много обичат за има-няма 2 два дни
48
3
 
13
 
! Отговори
Още сутринта преди 2 години
Още сутринта стана ясно, когато един ГЕРБ-аджия се развика в сутрешния блок, как бил предупреждавал под сурдинка, че трябвало да се направи инспекция на всичко строено от неговите хора.
47
6
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Колко хора измряха по пътищата заради некадърната, крадлива ГЕРБерска мафия! Колко умряха край Бяла! Няма никакво съмнение, че поне част от вината за тази трагедия имат същите нагли ГЕРБерски фирми, които докараха техниката на паветата преди месец
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стройтеля на пътища, поредното убийство. За всяка жертва да бъде съден поотделно. Преди 3год. същата катастрофа при своге с 21 жертви, а сега се крие. Светла им памет на загиналите
45
0
 
7
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Защо в новите автобуси няма бутон за аварийно отваряне на вратите, а се разчита само на реакция от шофьора?
44
9
 
10
 
! Отговори
българина преди 2 години
в България умирането не е новина, умирането е като в Сомалия, мре се в огромни мащаби по всякакви причини, но всички са причинени от едно, България е пряко отражение на населението на тази територия, *** душевно и оскотял народ, всичко което прави и произвежда и предлага е НИКСОКАЧЕСТВЕНО, НЕСКОПОСАНО, НЕДОМИСЛЕНО И ПРЕТУПАНО, като се почне от образование инфраструктура здравеопазване и т.н всичко тук е БУЛЛЛЛЛ ШЕДДДДД!
43
2
 
10
 
! Отговори
Маркировка за 3 лв преди 2 години
Да се провери по евро-проект какви са сроковете за подновяване на маркировката и т.н. Залавяйте се на работа. Това е провал на АПИ, МТ и други.
42
3
 
10
 
! Отговори
Знаци и Маркировка преди 2 години
От дружеството Автомагистрали са "спестили" едни 5-10 хиляди лева за малко повече знаци и маркировка на този завой, така са си преценили хората.. Гешев да ги извика и да ги разпита как са стигнали до извода, че там няма нужда от повече знаци, освен една табелка "Чешма".
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕХ ДЖОРДЖО УЛИЧЕН......маркировката се подновява на всеки 6 шест месеца, ако някой я е направил за 3 лева, това не е бил Баце, който е командвал преди 6 месеца, комитова, янев или рундю.... изберете сами
40
1
 
9
 
! Отговори
До РЗИ преди 2 години
Жалко за хората!Да не ги изпишете от ковиТ утре в сводката!
39
4
 
10
 
! Отговори
Честен преди 2 години
С тия имена... 100% атентат.
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко чекмеджето и партия ГРОБ са най голямото зло на България!!
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да ги прости хората! Това са албанци. По история македония трябва да се раздели между България и Албания, Сърбите са си взели всичко.