БАБХ със засилени проверки покрай Коледа и Нова година

Акцията ще се проведе от 21 декември до 3 януари
Обновена: 20 дек 2021 18:10 | 20 дек 2021 18:00, Ния Христова
5
БАБХ със засилени проверки покрай Коледа и Нова година
Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира засилени проверки в цялата страна по повод предстоящите празници Коледа и Нова година. Акцията ще се проведе от 21.12.2021 г. до 03.01.2022 г., включително, информират от БАБХ, цитирани от Bulgaria ON AIR.

 
Инспекторите от отдели "Контрол на храните" ще проверяват предприятията за производство, обектите за търговия на едро и дребно с храни, заведенията за обществено хранене, пазарите и борсите в цялата страна. 
 
Целта на акцията е да се осигури безопасността на храните, които се предлагат, да се гарантира сигурността и здравето на потребителите, както и да се предотврати всеки опит за злоупотреби от недобросъвестни бизнес оператори.
 
Ще се проверяват произходът, сроковете на годност и правилното съхранение на суровини и храни, и тяхното етикетиране. Ще се инспектира също съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство. 
 
По време на проверките ще бъде обърнато специално внимание върху осигуряването на подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, съоръжения за измиване и подсушаване на ръцете и използването от персонала на подходящо работно облекло, лични предпазни средства и дезинфектанти (биоциди) с доказано вирусоцидно или частично вирусоцидно действие.
 
През всички празнични и почивни дни БАБХ осигурява дежурни инспектори, които ще извършват проверки и по сигнали от потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основното нарушение е че продуктът "ПроВиотик" не е рекламиран достатъчно от касиерките, не е на отделен централен щанд, както и на всички важни места магазините. В немалко магазини ДАЖЕ ГО НЯМАТ! УЖАС! Това е недопустимя, я да се запасят веднага!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кого залъгвате?
2
0
 
3
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 2 години
И тез се разработиха, за да си оправдаят поне малко заплатите.
1
0
 
2
 
! Отговори
антиваксър до гроб преди 2 години
Тези така наречени проверки са да инструктират хранителните магазини, да започват да искат зелени сертификати/ Ще ни уморят от глад, освен от студ. По-голямо наказание за българите от марионетката Радев не е имало. Иронията е, че сами си избрахте палача.