Пловдивчани на протест срещу концесия на Гребната база

Ще се изсекат 150 дка гора, за да се изградят новите съоръжения
Обновена: 29 яну 2022 18:45 | 29 яну 2022 18:35, Елка Василева
45
Пловдивчани на протест срещу концесия на Гребната база
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки пловдивчани протестираха срещу отдаването на концесия на Гребната база и изграждането на втори гребен канал. Това инвестиционно намерение на Община Пловдив е записано в годишната програма за управление на общинските имоти. Протестът беше подкрепен и от областния управител Йордан Иванов, предаде БНР.

За да се провеждат висок клас състезания, на Гребната база  е нужен втори тренировъчен  канал и необходимостта от подобна инвестиция, за която общината няма необходимите средства, се обсъжда от години в Пловдив.

Участниците в днешния протест обаче се обявиха срещу тази идея, като според тях ще бъдат изсечени около 150 декара гора, за да се изградят новите съоръжения. Ще бъде ограничен и свободният достъп на пловдивчани до едно от любимите им места за спорт и отдих.

„Как е възможно с платен вход да бягаме…Градът ни се презастроява“, коментираха пловдивчани.

От Сдружение „Аз обичам Пловдив“, организатори на протеста,  предупредиха , че на  мястото на зелените площи се предвижда също изграждането на нови паркинги, вероятно и на хотел и заведения. Против сме  срещу всичко това и подготвяме в законовия срок да внесем официални възражения, каза Атанас Бояджиев.

В петицията на сдружението вече са се включили над 3 500 пловдивчани. А областният управител, който дойде, за да се срещне с протестиращите заяви, че застава зад исканията им: „Това е най-нормалното. Кой иска да бъде премахнат белият дроб на Пловдив“.  

Йордан Иванов ще поиска и среща с общинската администрация , за да се запознае подробно с намеренията за бъдеща концесия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
О. Петков преди 2 години
Много шум за нищо. Постройте си канала от другата страна на Марица.
39
1
 
2
 
! Отговори
До #38 преди 2 години
Точно така!! Когато печелих медали,ти си бил още в ташаците на баща ти " в перспектива"!! А сега си куха тиква с полиран като аспириново хапче мозък,несмущаван от никакви гънки!!
38
4
 
1
 
! Отговори
Паметлив дедо до#37 преди 2 години
Ало!! Кощунство е да се наречеш " българин!! Ти си или Здравко Дангалака,или Мамин Тотев!! Кой от двамата бе куха тикво?? Ха ха ха!!
37
2
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов до#38 преди 2 години
Ало, " анонимния" поредната мафиотска гнида!! Гювечът свърши!! Пари нема,действай!! Иначе дигай гълъбите и ...на село да садиш картофи!!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна глупост е втори канал. То едвам един поддържат. Това трябва да се спре незабавно.
35
1
 
9
 
! Отговори
Pesho преди 2 години
Айдее София 2 ! Бетон ще има за всеки от сърце...
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън, дрън.Ако и да си бил гребец отдавна е било. Няма вече световни купи, а изискванията са ясни. Ако си поне 1/10 от претенциите които заяви, знаеш къде да се осведомиш.Най добре е общината да го модернизира, но го няма в бюджета, а в предвид кризата няма и да го има.Иначе страха на материала за билетчета и сега е възможен, като вариант за финансиране на бъдеща реконструкция.А квартала около се разраства, но там филмарите не протестират. Щото няма в правилните медии новина.
33
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Паметлив дедо СПАСИ ПЛОВДИВ, дедо!Вместо да човъркаш лингвистични въпроси за матурата 11 клас. Ясно?
32
3
 
6
 
! Отговори
Паметлив дедо преди 2 години
Имаше един прекрасен футболист Зехтински май се казваше!! Той беше " ЗИКО"!! Сегашният кмет не е никакъв " Зико",а Здравко Дангалака- капо ди тути капи на пловдивската мафия и наследник на Мамин Тотев!! Ясно??
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зико тоя път няма да му мине номера!
30
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
След "Спаси София!" крайно време е да се сформира и народно движение СПАСИ ПЛОВДИВ!
29
1
 
8
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
Откога МАФИЯТА се превърна в " БИЗНЕСЪТ"?? Ха ха ха!! Хи хи хи!! Айде,пиши си името бе куха лейка!! Иначе,дигай гълъбите и...на село!!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже "бизнесът" е неграмотен, затова и заплатите са такива.
27
7
 
4
 
! Отговори
бизнесът преди 2 години
то затова минималната заплата ще е 700лв. Ей го на вижте се, неможело лифтове в банско, неможело съоражения на Витоша, неможело път през кресненското дефиле. Неможело да се копае злато до трън. Неможело да се прави втори гребен канал. Е па тичате си на воля, то за 700 леа ко друго да правите......
26
0
 
5
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
А бе #22!! Ти да не си не безизвестният фалирал " бизнесмен" Иван Попов?? Що не си пишеш името бе куха тикво??
25
2
 
9
 
! Отговори
Гребец до#22 преди 2 години
А бе ти кьорав ли си,че не четеш мнението на СУВЕРЕНА . в случая гражданите на Пловдив,които плащат данъците!! Не ти ли е известно,че който плаща,той поръчва музиката!! А музиката е: НЕ НА ВТОРИ КАНАЛ!! Схващаш ли бе тикво??
24
0
 
6
 
! Отговори
До ##22 преди 2 години
Многократен шампион съм на България по академично гребане в дисциплините " скиф", " двойка скул",двойка без кърмчия",четворка с кърмчия" и " осморка" !! Пет години- в националния отбор!! Обиколил съм много гребни канали в Европа и света!! Повечето от тях не отговарят на " новите изисквания" / Дуисбург!!/ ,но и сега на тях се провеждат световни и европейски първенства за МЪЖЕ и ЖЕНИ!! Ама ти май си от дървената и концесионерската мафия,а??
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко Мара оправила та само за втори гребен канал мисли, ей АЛЧНИ Бо Клуци-общинари, начело с ГЕРБ-некадърник кмет , майката му разкатахте на този град.Не остана едно дърво в града, не остана площадка незастроена, всичко е бетонна джунгла, най-гъсто населеният и застроен град в България, няма закони, няма правилавсичко е Кеш енд Кери, брутална КОРУПЦИЯ. Ай си. тир
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общинската собственост е на всички в Пловдив. Махнете си мръсните ръчички от парка!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май ще стане като с Панаира, като Увеселителния парк, Каменица,градинки, паркове, паркинги и какви ли не още инвестиционни намерения имаха, за да се вземе общинска земя. България.