Февруари започва със студ и сняг, около 10 -15 ще е топло с градуси до 15°

От 25 до 28 февруари пролетта ще даде сериозна заявка за своето настъпване
30
Февруари започва със студ и сняг, около 10 -15 ще е топло с градуси до 15°
Снимка: Pixabay

През първите дни от месеца, в периода 1 до 3 февруари ще вали сняг, с нова снежна покривка до 5,8 см, като най-слаби ще бъдат снеговалежите в северозападните райони. Температурите ще бъдат близки до нулата. Ще последват няколко дни,4 до 6 февруари, през които ще има повече слънчеви часове и дневни температури достигаще до 10 градуса. Повече ще бъдат облаците в низините и равнините, където сутрин мъглите ще са често явление. Около 7, 8 февруари ще превали отново сняг и за кратко на 9 и 10 февруари ще се затопли по-чувствително и тогава на места дневните температури ще достигат до 15 градусовата температурна бариера, прогнозира синоптикът от ТВ-МЕТ Петър Янков пред "Труд".

Второто деседневие ще започне с интензивни снеговалежи в периода 11 до 13 февруари, със натрупване на сняг до 10,15 см. От 14 до 17 февруари ще бъде студено и мразовито - с ниски сутрешни температури, под минус 15 градуса и отрицателни дневни температури.

На 17 и 19 се очакват слаби снеговалежи и постепенно ще се затопли.

Динамизиране на времето се очаква в началота на третото десетдневие, от 21 до 22, когато ще вали мокър сняг, главно в южните райони и от 23 до 24 в северозападните райони, с условия за поледици по пътните настилки, поради очакваните смесени валежи - от дъжд и сняг. През следващите дни до края ня месеца ще се затопля. От 25 до 28 февруари пролетта ще даде сериозна заявка за своето настъпване с много слънце и топло време с показания на термометрите до 25,26 градуса.

Като цяло за Балканите се очаква средните температури през Февруари ще бъдат близки до обичайните като климатична норма - средни минимални за населените места: от минус 5 до 0 градуса и средни максимални от 4 до 9 градуса. Във валежно отношение - дните с валеж ще бъдат повече от нормалното, като повече ще вали в южните райони от страната.

Изригвания около 5-и, след това спокойна обстановка

Месецът ще започне с усилена геомагнитна активност, която ще се задържи с високи нива до 5 февруари и постепенно ще отслабва. Земното магнитно поле ще се успокои.

В периода от 10 до 13 и от 20 до 25 февруари се очаква временно повишен интензитет. Усилване на геомагнитното поле ще има на 12 февруари и около 25-и, с условия за слаби геомагнитни бури на Балканите.

До края на месеца геомагнитната активност ще бъде със слаба интензивност. На ширините на Балканите не се очакват геомагнитни бури.

С увеличаването на деня през новия месец се появяват и първите плахи опити на пролетта. Бързите затопляния заедно с южните ветрове водят до интензивно снеготопене. Най-високите измерени температури през февруари, които са измервани нас, са между 19 и 24 градуса. Най-топло е било в Пловдив и Кнежа - 26 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: времетофевруари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уф да свършва по-бързо това жалко подобие на зима.
21
0
 
4
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До Ром"с: Амчи то затова се правят шублерите - да се мери снегът с тях.
20
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Личи си че грамотен последовател на 6ибиткин го е писал това: "около 10 -15 ще е топло с градуси до 15" Кокво точно е това "около 10-15 ще е топло", което ще е топло??
19
0
 
6
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Голям смях то тука само по-зле стават , така е с уредените хора ,също като най-новото предаване по бТВ "геймър" с водещ - пълен ужас какво би разбирала тая от игри ... ?????
18
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Абе ей, неграмотници, не се ли научихте да си четете заглавията поне!!!! То нито словоред, нито логика има.
17
0
 
10
 
! Отговори
Втрещен преди 2 години
Заглавието е уникално. Простете "днес", плащате ли на набиращите текст ваши служители? Или ги набирате по някакви социални програми?
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неграмотници, не можете един текст с прости данни от цифри и букви да скалъпите така, че да се разбира.
15
4
 
1
 
! Отговори
Ваши водачи: преди 2 години
В лабиринта на Форд Бояард ще бъдат както винаги - Паспарту и Бастоооон , а в кулата мъдреца има важни указания!https://youtu.be/rjVt9g1_tGwЕй тая цензура значи! Бастоооон не е Бастуууун. Корена на думата е от бастион - пазител, крепост!
14
4
 
0
 
! Отговори
Ваши водачи: преди 2 години
В лабиринта на Форд Бояард ще бъдат както винаги - Паспарту и *** , а в кулата мъдреца има важни указания!https://youtu.be/rjVt9g1_tGw
13
2
 
0
 
! Отговори
Отбор: преди 2 години
Имате на разположение днешния ден - да разберете кой какво знае във Форда за липсващите стражи на съкровищницата, за откраднатото злато и в килиите ще намерите улики и доказателства да разкриете извършителя! В момента когато тигрите са по местата и златото е върнато отбор ще получите награда от съкровищницата!https://youtu.be/rjVt9g1_tGw
12
1
 
19
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Погледнете си заглавието бе, днес.бг. Разбирам, че не сте някаква гомяма медия с качествени журналисти, но поне да не сте на ниво "група ученици списват вестник". Поне си форматирайте заглавията, да не се налага да се четат по 3 пъти докато разберем какво е искал да каже автора.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Февруари започва със студ, сняг И ГЛАД.
10
0
 
16
 
! Отговори
haha преди 2 години
Крещяща неграмотност. На борсата и после на улицата с метлата.
9
1
 
6
 
! Отговори
морски преди 2 години
Септември ще бъде Май, а скоро започва Сезона...потрай!
8
1
 
9
 
! Отговори
АА преди 2 години
"Най-топло е било в Пловдив и Кнежа - 26 градуса."-26 ако е топло незнам :)
7
1
 
19
 
! Отговори
У-вол-не-ни-е преди 2 години
Около 10-15 ще е до 15*, но в същото време ще навали 10 см сняг! Това трябва да е от климатичните промени.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова снежна покривка до 5,8 см. ???? И милиметрите ли вече ще мериме на снега?!
5
1
 
17
 
! Отговори
По точна прогноза преди 2 години
Около 40 - 15 ще топло, а после 12 ще е студено и после пак 10 ще е студено но - 20 ще е топло и 14 ще е студено градуси
4
1
 
21
 
! Отговори
Цецо Мен преди 2 години
Страхотно заглавие. И аз още не съм се събудил.