Полицай реагира бързо, спаси детски живот в Пловдив

Илиян Гвоздев оказал помощ на припаднал първокласник
17
Полицай реагира бързо, спаси детски живот в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Полицай спаси припаднал първокласник в училище "Васил Петлешков" в Пловдив.

Илиян Гвоздев от КАТ е бил в училището в този момент и е извикан на помощ. Отзовал се незабавно, като междувременно позвънил и на тел. 112 за линейка, разказват негови колеги, цитирани от БНР.

В присъствието на медицинската сестра на училището, Гвоздев преценил, че е нужна спешна реакция и решил двамата да откарат детето със служебния автомобил до близката УМБАЛ "Свети Георги".

С включени светлинна и звукова сигнализации на патрулната кола то било транспортирано за около минута до болницата и предадено на дежурния екип от Спешния кабинет.

Детето бе донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома, разказа д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ "Свети Георги". Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат Спешната помощ, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща.

След като дишането на детето е възстановено, са повикани анестезиолог невролог и хирург. По-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на Детска педиатрия, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднения в дишането и в стабилно хемодинамично състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: полицияКАТ - Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Прочел преди 2 години
Така ще е,докато задължават децата да носят маски!Недостиг на кислород в мозъка от маските и резултатът-припадък!
14
1
 
1
 
! Отговори
Панагирик преди 2 години
За Рашков. Ентусиаст от местната театрална трупа, предрешен като полицай, самоотвержено се хвъли в двора на училището да спасява припаднало от глад дете! Светкавичното разследване на случая проведено под вещото ръководство на министър Рашков, установи чрез гугъл,че родотелите на детето са дали и последната си стотинка от наскоро увеличените си мин. работни заплати за безплатното му образование. И без заплата полицайте са на поста си. За що да стачкуват?
13
0
 
2
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
МНОГО ЛОШО,ЧЕ ИМА В ТОЗИ ПРЕКРАСЕН СЛУЧАЙ НЕВЯРВАЩИ!!!АМИ,АКО С ТЯХ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ЛОШО И АКО НЯМА,КОЙ ДА ИМ ПОМОГНЕ В В ТОЗИ СЛУЧАЙ???НЕКА ВИНАГИ БЪДЕМ ДОБРИ!!!
12
10
 
1
 
! Отговори
Тъй преди 2 години
Мен само някой да посмее да ме спасява ще ми дължи вредни и издръжка до края на дните ми. Заспал съм вечен сън отишъл съм си, значи край, дотук бях, ама нанай. връщай се на земята и работи за лудо за лудо не стой и така докато седнеш в инвалидна количка от износване, щото то няма край, държи те и те върти месомелачка до пълен откат. Защо защото някой иска да се само-изживява като Тарзан и Супермен. Да съм искал някой да ме спасява, не съм. Непоискана услуга.
11
0
 
6
 
! Отговори
До Дръжки преди 2 години
Исхимична радост да те сполети и да даде свобода на уретера ти необезспокоявано да ти олива памперса.
10
20
 
0
 
! Отговори
Дръжки преди 2 години
Дори тогава е от егоистични подбуди, самоизживява се като спасител за да получи адреналин и допамин, душевна мастурбация. Пълна дискриминация, а детската смърт също има правото да бъде спасена. След като човека е в безсъние и са спрели жизнените функции защо го връщат към живот изпълнен с болка. Сигурно ще се случва отново, така че никой никого не е спасил, само е удължена агонията до последни си дъх, който е неизбежен. На никого не правите автоматично добра услуга с това че сте го спасили
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на полицая и сестрата.
8
13
 
1
 
! Отговори
Fena преди 2 години
Днес направих 10 застраховки "Живот". Сигурно съм помогнал на много хора.... Това ми е работата - застраховател съм. Дали да не пиша до някой вестник?
7
0
 
53
 
! Отговори
българин преди 2 години
Такъв трябва да бъде истинският полицай ! Браво !
6
7
 
2
 
! Отговори
Дар за вас от БОГ преди 2 години
България трябва да си изгради лично свое политическо задкулисие !България трябва да има държавни тайни, които да не се знаят от Турция, САЩ и някои други !За да се оправи България, значи първото нещо, което трябва да стан е да се освободи чрез висше от ромското, турското, немското и от американското !След това трябва да се създаде национална институция, която да помага на българската нацяи да си сбъдва мечтите и да живее добре , както никога до сега !Направете ме владетел на България !
5
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО! Все пак има надежда!
4
0
 
31
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Прочетеш нещо такова (или видиш - аз съм виждал с очите си дебел, *** и дълбоко корумпиран катаджия да се хвърля да спаси някого с риск за собствения си живот) и някак им прощаваш всичките "ко ш праим ся" и хранилки. Хора са - трябва им само вещо ръководство и ще са полезни за обществото.
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Респект!
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
1
0
 
54
 
! Отговори
God преди 2 години
Браво! Имало човеци и у нас.