Десетки от село Обручище блокираха рано сутринта пътя за Гълъбово

Там е регионалният министър Гроздан Караджов
Обновена: 14 мар 2022 08:07 | 14 мар 2022 07:50, Елка Василева
18
Десетки от село Обручище блокираха рано сутринта пътя за Гълъбово
Снимка: архив, БГНЕС

Точно в 6 часа тази сутрин десетки жители от село Обручище блокираха пътя за град Гълъбово. Тук е и министърът на регионалното развитие и вицепремиер Гроздан Караджов, предаде БТА.

Протестът започна в часа, когато миньори и енергетици отпътуват от селото с автобуси за работа в комплекса „Марица-изток“. Недоволството е заради състоянието на пътната отсечката, която е в изключително лошо състояние.

Председателят на инициативния комитет „Обручище завинаги“ инж. Тенчо Кайряков обясни, че подобно е състоянието и на надлеза над гумено-транспортната лента на рудник „Трояново 1“, по който се движат автомобилите и всеки  момент е възможна катастрофа като тази при Своге.

По думите на инж. Тенчо Кайряков за състоянието на пътя, открит през 1976 г., са информирани всички институции, но реални действия още няма. Той припомни ,че това не е първият протест. През юни миналата година недоволни жители от село Обручище също блокираха пътя. Има  и подписка, подкрепена от над 1000 души.

До 10 април ще бъде избран изпълнител на ремонта, обеща пред протестиращите Гроздан Караджов. Той обясни, че вчера е разглеждал възможностите за рехабилитация на пътя в Агенция "Пътна инфраструктура". През новата седмица ще стартира процедурата по Закона за обществените поръчки. Средства за ремонта има, увери вицепремиерът.

Преговорите между Гроздан Караджов и протестиращите продължават, протестът също.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Шумен преди 2 години
Село Риш.Асфалтирано е 1956год. и 1986год.Улицата от входа на детската градина към читалището и кметството е не повече от 500 метра."Голямата" Иванка Петрова (кмет на община Смядово) неглижира селото.Подставеното й лице (което никога не се е занимавало със строителство, ама ГЕРБ са все такива) през 2019 смени тръбите за водата.Няма да ви казвам как са поставени тръбите (без пясъчна възглавница са нахвърляни в окопите).Важно е да има бърз оборот на пари и дялкаме.
14
3
 
5
 
! Отговори
Генчо преди 2 години
До Анонимен 5:Това което Бойко построи, никой не може да го боядиса, защото вече е за основен ремонт и ремонт на ремонта...
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ги излъгаха! Българската специя много лесно се лъже, факт!
12
5
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Ами кой я фалира не жабок ? Кой за 12 г. открадна над 100 МИЛИАРДА и ги подреди в чекмеджета ? Само потомците като теб на реките Инд и Ганг не го разбират това ограбване ?
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, то не може мутрите да си пълнят чекмеджетата и пътя да се ремонтира. Сега на новите се налага да оправят съсипията наследена от ГЕРБ.
10
6
 
4
 
! Отговори
до прпсто лена преди 2 години
Значи не те боли, че един пр'остак те обра и си напълни чекмеджето, а завистта ти те човърка като с отверка в кухината над раменете ти и ти създава болезнен проблем от вероятно неверни цифри ?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В дупките се изсипва остатъци от асфалт къртен от някаде точно за няколко месеца дупките зейват отново а за такива (ремонти) вземат милиони
8
4
 
11
 
! Отговори
Прпсто Лена преди 2 години
До У чекмеджетатаЗащо у чекмеджетата след като вие сте на власт?Заплатата на Лена Бориславова е 13 690 лв, да ти напомня, намали я и оправете пътя на хората!
7
9
 
10
 
! Отговори
У чекмеджетата преди 2 години
Да идат у Банкя да протестират там са парите за тези пътища.
6
15
 
13
 
! Отговори
До протестърите преди 2 години
Когато гласувахте за ПП беше добре ? Сега няма да мрънкате. Продължавайте пеша. Нали това искахте ? А оплюхте Бойко че асфалт не се ядял !
5
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което Бойко построи, Кирчо не може само да го боядиса! А за ново строителство изобщо забравете! Държавата е фалирала.
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селската организация на ГЕРБ в акция
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата крадлива да мине с жипката и да ви хвърли едно две кюлчета,та да си закърпите пътя.
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой да го направи тоя път? Кирчо ли? Или Кокорчо? Не знаете ли че само Бойко Борисов разбира асфалт в тая държава а вие го уволнихте. Сега ще има да чакате още 20 години да дойде някой като Бойко и да ви положи асфалт.
1
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Интересно, 12 години не протестира ха, но за последната година 2 пъти