Хотел във Велико Търново прогонили 11 украинци, сред тях и бебе

Бяха много стресирани, съобщават от БЧК
18 мар 2022 12:19, Петя Славова
163
Хотел във Велико Търново прогонили 11 украинци, сред тях и бебе
Снимка: БГНЕС

11 украински граждани с тримесечно бебе са били прогонени от хотел във Велико Търново, предава БНР

Бежанците са потърсили помощ в пункта на БЧК във Велико Търново, разказа доброволецът Нели Несторова:

"Това, което разбрахме, е че са изгонени. Дойдоха при нас и буквално бяха много стресирани, защото са с тримесечно бебенце. Не знаеха къде могат да отидат. Не можаха да ни обяснят по каква причина са ги изгонили".

Със съдействието на БЧК и общинския координационен център украинските граждани с децата са настанени безплатно в базата на туристическо дружество "Трапезица" на Ксилифор.  

Поне 15 украински семейства търсят помощ ежедневно в пункта на БЧК във Велико Търново. За най-належащите им нужди доброволецът Мира Галова посочи:

"Основно от храни и дрехи, а и ако са настанени в стари къщи, които не са добре обзаведени, търсят и одеяла, завивки, възглавници".

Властите във Велико Търново днес оглеждат Двореца на културата и спорта и спортната зала на училище "Емилиян Станев", които могат да бъдат превърнати в областен център за подпомагане на бежанците от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
39
 
21
 
! Отговори
До Само Питам преди 2 години
И масово сред украинките, полякините, рускините има скромни, трудолюбиви, вежливи, образовани,красиви жени. Тези добродетели и качества обаче са в недостиг за шовинистично настроените българите и ромобългари тук. В репортажите видях само бели, млади и красиви жени и славянки, майки с по няколко деца. Нещо, за което ромите и българоромите и про-ста-ци-те тук завидяха, завидяха и за елементарната държавна подкрепа и помощ на тези истински бежанци.
102
18
 
12
 
! Отговори
До Само Питам преди 2 години
И сред украинките има скромни, трудолюбиви, вежливи жени. Тези качества не са само за шовинистично настроените българите и ромобългари тук. В репортажите видях само бели, млади и красиви жени и славянки, майки с по няколко деца. Нещо, за което ромите и българоромите и про-ста-ци-те тук завидяха, завидяха и за елементарната държавна подкрепа и помощ на тези истински бежанци.
101
23
 
8
 
! Отговори
Васил Левски преди 2 години
Те българите ме предадоха,та сега....Русофилско племе !
100
4
 
25
 
! Отговори
До Само Питам преди 2 години
Още малко ще кажеш, че руснаци не са се били против турците, а бесарабските българи, които са малцинство в тогавашната Руска империя.. Няма обаче исторически данни,че същите тия настанени бесарабски българи са били на фронта с руснаците против турците
99
2
 
23
 
! Отговори
До днес е празник преди 2 години
За какво празнуваш? Че след тия санкции ще има глад? Бегай да се биеш за олио, преди да е свършило!
98
16
 
16
 
! Отговори
До Само Питам преди 2 години
Какив славяни има тук в днешна България, бе, ромобългарин? Бели хора със славянска кръв и зелени или сини очи трудно се намират вече в България! Я се огледай в хората и сам си отговори въпроса, колко е" бяла" и "славянска" днешната България! България е в ЕС, но е с ромско и ромобългарско население, с ориенталско-турско-ромска "култура"
97
10
 
19
 
! Отговори
днес е празник преди 2 години
Освен ареста на бидона от Банкя, са изгонили и 10 руски дипломата!
96
9
 
19
 
! Отговори
Само Питам преди 2 години
Абе ***.акоо, българите винаги са били там по онези земи!!! Българи са приютили българи!Аман от русофили и продажници! Панславянската простотия от Екатерина Втора насам знаеш ли колко българи е затрила?
95
10
 
5
 
! Отговори
Какво се получава преди 2 години
когато българин славянин с руса коса и сини очи се омеси етнически с "бяла" копанарка? Не е ли това ромобългарче?
94
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А карали ли са персонала да им говори на украински и да вика "Хероям слава!"
93
10
 
18
 
! Отговори
До само питам преди 2 години
А бе, тъ.пако, същите украинци и руснаци, дето така "смело" ги плюеш,техните предци са приютили преди векове българи,избягали от Османска България!
92
16
 
11
 
! Отговори
Какво виждат в преди 2 години
България бежанците от Украйна? И защо напускат?В техните очи България е:- малка страна със ЗАСТАРЯВАЩО се население >- населението обаче не е славянско и бяло,българите и ромобългарите тук са предимно тъмнокоси и тъмнооки и чернооки хора с естествен тъ.мен или изкуствен тен, силно нагримирани, да срещнеш свестен бял човек и българин/ка е много сложно;>- културата на местното население, което е по-скоро ориенталско, отколкото българско, липсва каквото и да е славянско в "културата">
91
7
 
28
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Бесарабските българи са скромни, вежливи и усмихнати хора. Нямат претенции и са безкрайно благодарни за всяка помощ! Но тези от статията горе, са си абсолютен боокклук също като руснаците! Нагли и надменни, длъжен си им за всичко! Единствената разлика между тях и другите бежанци от Харманли е в цвета на кожата!
90
1
 
14
 
! Отговори
После искате преди 2 години
Република северна Македония да бъде съединена с България, няма как при такова отношение към бесарабските българи, за българите в съседните ни страни да не говорим
89
4
 
14
 
! Отговори
До само питам преди 2 години
Ами отивай да обгрижваш *** си събратя в Харманли, и без това повечето тук сте против славяните и белите хора, и без това се рекламира ромобългарска етническа мешавица
88
8
 
21
 
! Отговори
само питам преди 2 години
За същата българска полиция, която биеше до осакатяване български деца зад колоните ли говорим??
87
1
 
28
 
! Отговори
До само питам преди 2 години
Същите тия мурргави "бежанци" от Харманли ядат на корем и за българска сметка овче и телешко месо, същите тия ди-ва-ци биеха и замерваха с камъни и тежки предмети българската полиция! Помните ли? И сега са на българска издръжка.
86
5
 
17
 
! Отговори
само питам преди 2 години
*** бежанци не са ли хора? Тях в ламаринени бараки ги настаняват в Харманли...
85
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нечовешко.А ако те бяха на мястото на тези хора?
84
2
 
51
 
! Отговори
Нямам Хотел преди 2 години
Абе смешковци, искам да видя как "Хилтън" или "Интерконтинентал" срещу народното събрание приема бежанци срещу 40 лева от държавата! Вие наистина ли мислите също като тези заблудени украинци от статията горе, че всеки хотел в страната е длъжен да ги настани?? Натстаняват ги ЕВТИНИ хотели в които нощувката така или иначе е до 40 лева на човек, и които така или иначе стоят празни в момента!