Криза и в туризма: Спрели са резервациите за летни почивки

От бранша искат кризисен пиар
Обновена: 24 мар 2022 11:49 | 24 мар 2022 11:49, Петя Славова
37

След здравната криза, туристическият бранш трябва да се справи и с последиците на военния конфликт Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели, посочват туроператори.

"Буквално са спрели записванията ни за летния сезон. Валят и анулации. Всяка една положителна новина би привлякла интереса на международните туристи, нашето Черноморие е зависимо от тях. А в Германия единствената информация е за мините в Черно море", алармира председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и член на УС на Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) Сийка Кацарова в "България сутрин".

Тя е категорична, че за спасяването на летния сезон трябва да се прибегне до кризисен пиар.

"Хората са тотално депресирани от 2 години пандемия, 2 години мерки. Сега искат свобода, но са притеснени от войната. Ние сме в региона и липсата на всякаква информация... Мълчанието не е злато", подчерта Кацарова.

Според председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, украинските бежанци се очаква скоро да бъдат поканени за сезонна работа.

"Ако не се удължи "60/40" обаче, колко хотелиери ще могат да планират да назначат персонал? Основният проблем е отново в социалната сфера", посочи Кацарова пред Bulgaria ON AIR.


По думите ѝ дигиталната реклама на родния туризъм не е достатъчна в чужбина.

"Не съм от поколението, което стои онлайн. Да, дигиталната реклама е важна за младото поколение, но не и в Германия за работещите хора със семейства", изтъкна тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слабо ме интересуват хотелиерите. Има добри и лоши години, както е и в земеделието, например. Както е и в ИТ сектора, например. Ето- преди 3 години моята малка компания правеше ревеню по има-няма 300к годишно и за мен чист доход бяха под 100к. Сега не можем да смогнем от работа, заринати сме. Защо? Преориентирахме се, вложихме много в развитие и ново портфолио. Защо не почивам у нас? Няма качество. Само псевдо мутри с 15-годишни Кайени, струващи колкото джантите на нов такъв модел.
7
1
 
19
 
! Отговори
предложение преди 2 години
да почваме да ви пускаме СМС_и да ви подпомогнем .
6
3
 
15
 
! Отговори
Бум преди 2 години
Украински мини в черно море..
5
2
 
43
 
! Отговори
Ив преди 2 години
Ами затова е частен бизнеса.Като имате туристи правите пари,като няма губите.Нали затова искахте да сте си частници :) .От къде на къде ще ви се помага,на нас помагат ли ни ???? не нали.Затова като фалирате марш да си търсите работа и край.
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв сезон да очаквате, като правителството води политика, която ни излага на пряка заплаха от военни действия??? Не чакайте а търсете алтернативи за печелене на пари, ако са останали такива.
3
18
 
7
 
! Отговори
Don't worry бе преди 2 години
Руските туристи са нахални, щели да пристигат в България през Истанбул, защото Турция няма санкции спрямо Русия.
2
4
 
19
 
! Отговори
Ив преди 2 години
До Програмистооооо да съгласен.Имаше табели на вратите ,така е :))) с Българи не работим.Тук е само за чужденци :)))
1
5
 
28
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Имате си туристи от Украйна