Хотелиери в Балчик още чакат помощ от държавата за бежанците

Втори месец служителите им са без заплати
40
Хотелиери в Балчик още чакат помощ от държавата за бежанците
Снимка: БГНЕС

Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, след като и до момента не са получили помощта от 40 лв. от държавата.

Собственици на места за настаняване в града, бяха сред първите, отворили базите си за бягащите от войната украински граждани. Втори месец служителите им са без заплати, а сметките за ток трябва да бъдат платени до 20 април.  

Втори месец хотелите в Балчик, настанили повече от 1200 украински граждани, разчитат само на собствени средства, които са отдавна изчерпани, споделя управителят на хотел Пламен Козарев.

"Накрая на месеца ще трябва да бъде преустановено електричеството в моя хотел, ще трябва да освободя персонала, да ги пусна в неплатена. Същевременно бежанците, по същия начин, ще трябва да им търся някъде място в други хотели при колеги", каза той пред БНР.

За плащане не чакат само сметките за ток, посочи друг управител на хотел Христо Желев.

"Стана време да плащаме заплати на персонала, имаме разходи към доставчици още непокрити доста, пране, консумативи, въобще са хиляди неща", оплака се той.

Христо Желев е кандидатствал за кредит, други негови колеги също търсят вариант да намерят средства. Заради забавянето на плащането хотелиери са започнали да отказват да настаняват повече украински граждани, допълва Христо Желев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Балчикхотелиукраинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми не ги плаща държавата защото не сте им предложили спа процедури те искат джакузита и други екстри войната ги стресира и искат лукс
13
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чекайте на Киро спаситело
12
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не си плащат хотелите дали ако бягам от война и ида, в Европа някой ще ми плати хотела
11
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинките искат по хотелите,в луксозни стаи на морето за да могат да ходят на плаж.Да се разхождат и почиват и да се забавляват.Идва лято и трябва да им се осигури пълен лукс.Нищо че повечето украинки идват от малки украински села и за пръв път виждат море.
10
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки месец българската хазна дава на четиричленно бендеровско семейство по 4 800 - 4 900 лв, а слугуващите им евро-българи са без заплати. Видими резултати на управляващите от ПП - Празни Приказки. Оставка!
9
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще хранят и посрещат бежанци и хоро ще.играят.Просто тая година няма да а вземат по 100 лева на ден от турист а по 40 лева за бежанец.Хотелите са пълни и на хотелиерите много не им харесват само 40 лева ама и това все е нещо.
8
2
 
50
 
! Отговори
az преди 2 години
добре де откъде на къде се настаняват по хотели , пък собственици чакат задължително пари ? Има бежански центрове , има бази , ако е хотел да е на принципа на кандидатстването - минимална сума за деня , а не 4 и 5 звезди хотели , а на всичкото отгоре самите украинци да се местят , където има СПА
7
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои хотелиери им замириса на лесен келепир, ама май ще гризнат дървото. Още първото изявление на представител на една от техна с организация с първоначалното иму предложиние ми прозвуча келаво.
6
0
 
61
 
! Отговори
ами преди 2 години
Тези някой задължавал ли ги е да си дават хотелите?!?Февруари месец,когато няма никакви туристи по тези краища на БГ се надпреварваха да ги показват пт тв,колко са великодушни и ще приютат бежанците.А съвсем друга тема е къде се е чуло и видяло бежанци да се настаняват в курортни хотели,няма ли за тях бежански лагери?!?
5
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камериерките и готвачите без заплати, а укрите са навсякъде пи морето, в магазини, кафета, по плажа. Колите им лъскави и скъпи, *** бежанци били... Държавата на киро е мащеха за българоте.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки контакт с "държавата" води до неприятности. Особено с нашата, особено под това неуко правителство (не че при ББ беше добре, но сегашните са рекордьори). Липсата на очаквания спестява разочарования. Аз затова гледам да нямам вземане-даване с властите извън крайно наложителното. Нито жилото, нито меда, щото меда го обират и за нас все жилото остава.
3
2
 
39
 
! Отговори
Да фалират преди 2 години
Дреме ми за хателиерите. Аз пък съм против да им се плаща за да си пълнят базите с украинки. Няма ли държавни бази, където да бъдат приютени, че трябва на хотел за да му се направи малко оборот?
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте от умрел писмо. А най-паче, чекайте некой укър да си плати поне един ден от престоя. Те сега са ни жертви, в лексуси, майбаси, мерцедеси....сърцето ми се къса от мъка по тях.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи имат скътани кинти, какво скимуцат от три години насам.