Протестиращи затвориха пътя София - Варна

Протест на жители на Стражица
10 юни 2022 15:25, Росен Стойчев
35
Протестиращи затвориха пътя София - Варна
Снимка: БНТ

Жители на Община Стражица блокираха главния път София - Варна тази сутрин, съобщи БНТ.

Още по темата


Блокадата на пътя продължи около половин час, но от двете страни на пътя се образуваха километрични опашки от чакащи коли и камиони.

Причината за гражданското недоволство е закриването на Районното полицейско управление в града, което обслужва над 20 населени места и преобразуването му в участък.

Реформата за закриването на полицейския участък е свързана с оптимизиране на структурите в МВР. От ОД на МВР във Велико Търново заявиха, че тази промяна няма да се отрази на административното обслужване на гражданите и тяхната сигурност.

Кметът на Община Стражица Йордан Цонев подкрепи протестиращите граждани. Ако исканията не бъдат изпълнени, следващата седмица хората ще блокират пътя Велико Търново - Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: пътпротестВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Кой им дава право на някакви си се...ляндури да спират свободното придвижване на българските граждани. Полицията да не стои там като декорация а да санкционира тези които отнемат конституционното право на свободно придвижване по пътищата на Р. България. Стига с тези противозаконни протести които са в нарушения на Конституциата на Р.България. Аман от самозвани протестиращи.
22
2
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Реформите на Рашков ,закрива защото е преборил престъпността.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Програмист, ако някой с пушка те превари и те гръмне в безспорно умната кратунка, ще пратиш ли поне едно писмо от рая?
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестиращите сигурно са колегите им дето не са на смяна с униформата!Утре ще се разменят)))Как се изтърват хилядарки за апартамент при пенсия в младежка възраст?
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До беззаконие, във всяка цивилизована държава по селата! има полицай поне. А тук се призовава да се купуват пушки, да сме се самоотбранявали. Казвам още веднъж, с този призив ще станем като САЩ където всеки се пази от деца избивайки по двайсет на веднъж.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами щом си звънял но не са ти обръщали внимание, за това трябва мащабна реформа и да се установи законов ред, а не да се уволняват полицаи. Ако някой отсреща изкара по-голяма пушка от твоята? - за това няма да чуеш повече за престрелки в Нова Зеландия (за разлика от САЩ), защото там забраниха всякакви огнестрелни оръжия. Не си прав в случая.
17
1
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Че те освен да обикалят центъра кога са обикаляли селата?Особено лятно време с денонощните индиянски маанета хиляда пъти съм им звънял но те минават..вземат си пиячката и парите от индийците и кечеците дънят яката цяла нощ .няма сън...няма почивка!По добре да ги затварят тез безполезници!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ставаме все по зле, скоро ще задминем и Сомалия.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност протеста е че са им отнели дома като са затворили лудницата!
14
0
 
8
 
! Отговори
Беззаконие БГ преди 1 година
кога полицията ще започне да си върши работата? Който пожелае излиза да протестира 1-2 или 5 човека затварят пътища, магистрали и тн. Къде го има това по света? Веднага да им се възстанови полицейския участък, но с истински полицаи вътре, които без да се мотаят ще закопчават бъдещите "затварячи" на пътища.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По малките градове и села най-голяма е битовата престъпност и като се закрие полицейското управление в Полски Тръмбеш кой ще обикаля по селата в района. Полиция не трябва, училища не трябва, болници не трябва... Тогава какво трябва?
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата е длъжна да осигури спокойствието и неприкосновеността на своите граждани. Вие умниците, програмистите и финансистите предлагате да уволят полицаите, да раздадат на всеки по една автоматична пушка и да пътуваме за ЮЕСЕЙ.
11
2
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Да представят исканията си пред протойерей Дирайр Хадавян и архиепископ Датев Акобян.
10
3
 
8
 
! Отговори
Споделям преди 1 година
Хората са прави в исканията си но защо затварят пътища и пречат на други хора от които не зависи техния проблем. Да идат пред парламента и да блокират входа му това е по-разбираемо.
9
3
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Важно е софетата да са добре и на всеки ъгъл да има РПУ да ги пази!Тука по селата кучета ни яли и кой оцелее оцелее!Сега за всяка глупост трябва да ходиш на десетки километри в Търново!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПроС народ - закриване на РПУ не означава липса на полиция. От РПУ в Стражица и подобнинаселени места няма нужда - плащаме на излишни хора, повечето от които не вършат работа. Всяко малко населено място със статут на град може да си има участъци и дежурни полицаи. За какво ви е дахраните И администрация? Ама не - важно е да се подскача. После - нямало пари и що не съкратим администрацията! Минали сего това се прави?!
7
2
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
И с полицаи и без полицаи, хората не са защитени от престъпниците. Затова е по_добре с по_малко полиция. Само искат пари, а прокуратурата пази престъпниците и това е бастиона на Гешев.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам проблем в закриването на административните структури. Напротив - крайно необходимо е орязването на администрациите. Закриването на РУ изобщо не означава, че там не може да има полиция. Спокойно може да има полицейски участък. Просто управлението и администрацията няма да е толкова огромна и участъкът ще си има полицаи - те са нужни в случая, не сюрията бюроктар-администратори и шефове. Не може на всяка паланка - управление с началник, заместници, началници на дирекции, отдели ит.н.
5
1
 
8
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Те и тука в Пол,Трмб.пъцулаиъе събират подписки !Да ги закриват защото все едно че ги няма въпреки че сигурно са поне 100!В тоз цгн. район вече е непоносимо да се живее но МВР не го интересува и все едно че го няма!Милицайчета вършат единствената дейност да правят тежкараски кръгчета по центъра и да горят бензина!А цгн. престъпност се вихри!
4
2
 
8
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Поредният пример за некадърното управление на Просто Киро и имотня крал Рашков!