Състоянието на пътищата - от ден на ден по-зле

Дори елементарната поддържка е била изоставена, алармира Русинова
13 юни 2022 22:10, Петя Славова
57
Състоянието на пътищата - от ден на ден по-зле
Снимка: БГНЕС

Усилията за възстановяване на движението през прохода Петрохан след поройните дъждове продължават. Обещанието е до края на деня движението да бъде възстановено. Стихията нанесе щети за милиони левове във Вършец и Криводол.

"Миналата година пътищата бяха изоставени без каквато и да било поддържка – дори най-елементарното като косене на храсти, почистване на отводнителни канавки, това беше зарязано." Това заяви пред БНР Диана Русинова, председател на Европейския център за транспортни политики. По думите ѝ, когато водата се задържа на платното за движение, или подкопава основата му, или като цяло го разрушава.

Русинова е категорична, че липсата на пътна поддръжка е довела до такова влошаване на инфраструктурата, че сега разходите по нейното възстановяване ще бъдат значително повече.

Още по темата

"Едната година липса на поддръжка на пътища ще ни излезе златна. Ще си платим x 3 ремонта на всеки един път, който беше изоставен за една година", предупреди експертът.

"При всеки по-обилен дъжд установяваме винаги, че не само една институция, а поредица от институции не си вършат работата и чисто проформа замазват очите на гражданите. Тогава системните пропуски и грешки излизат на бял свят", коментира Русинова в предаването "Преди всички".

Според нея всичко, което виждаме, са "безкрайни имитации на мерки, с неясна цел и пътищата ни от ден на ден стават все по-зле".

Състоянието на прохода Петрохан е много тежко, на места пътят е разрушен, свидетелства тя.  

Детайли по тази тема и защо Европейският център за транспортни политики ще съди ИА "Автомобилна администрация" чуйте в звуковия файл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
кико преди 1 година
Аз вярвам на Кирчо и Кокорчо! Ще се "оправите"!
48
0
 
2
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
Каквото и да пишете, колкото и да благославяте Тиквата, фактът е, че: В РУМЪНИЯ, СЕДМИЧНАТА ВИНЕТКА СТРУВА 6 ЛЕВА при наличие на далеч по-хубави пътища от тези в Чалгаристан, а в ***, седмичната винетка СТРУВА 15 ЛЕВА, при тотално разбити и разгембени пътища и супер гаден асфалт и кръпка до кръпка!!! Някой да обясни?
47
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
С ТЕЗИ :ТАКИВА ПЪТИЩА -ПО ДОБРИ ПЪТИЩА С БОЙКО !!!ЧЕСТИТА ВИ ПОДМЯНА!
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 12 години крадене на парите за пътища, няма как сега пътищата от ден на ден да не стават по-зле. Тези прословути ремонт на ремонта на ремонта на ремонта ... при ГЕРБ, са точно това имитация на поддръжка, за да се дават средства за следващия ремонт. Всъщност, ако ГЕРБ не бяха правили ремонти, пътищата сега щяха да са много по-добре.
45
6
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Анонимен 32 Как кой дявол ни ги натресе...? Всички знаем че е резидента и убавците българи, живеещи в чужбина.Основна роля имат и машинките които изпратиха БСП на пето място и отказаха 600 000 българи от гласуване.Радев прецака жестоко Нинова , а тя горката не се усети.Йотова също предаде БСП и мина към Радев.Та такива ми ти работи уважаеми сънародници.Сега питайте кво стана , та не ядооме ?Ами това стана.Държавността е разрушена.
44
6
 
5
 
! Отговори
баааа Пена преди 1 година
Нали искахме промяна, ей ви сега промяна. Кой е казал че промяната трябва да се за добро.
43
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 43: къде ги тия нови пътища? Кажи къде са? Пътя поне е лесно, отиваш и го виждаш с очите си, нови пътища няма! Довършиха се проекти на 60 години и, то без да се вземе на предвид промяната за тия години в трафика. Затова 95% от пътната мрежа в България е от двулентови, двупосочни ( по една лента в посока) пътеки.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ ИЗЛЕЗ И СИ СЪБЕРИ *** ***! Главата на българина ще проумее когато си направи *** от сто пъти настъпилата мотика!КОМУНИСТИТЕ СА НАЙ-ДОБРИ В ПРИКАЗКИТЕ ЗА ДОБРОТО ЗА НАРОДАИ В КРАЖБИТЕ ОТ НАРОДА !
41
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 43: от както се помня пътека Хемус е в перманентен ремонт, Русе - Бяла винаги си е бил отвратителна леш, свещените магистрали на Бойко са просто скоростни зле направени пътчета. Пътя Стара Загора - Ягода е в пъти по добре проектиран и направен от която и да е магистрала в България. Това, че е ремонтирал 20 км около София не означава, че в останалата държава пътищата са добре. Дори и пътища ремонтирани по негово време са без мантинели, без маркировка, без светлоотразителни елементи.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% е права, стотици милиони се крадат и проформа активност...плюят ни в очите за което им плащаме
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5Кой пътища от Бай Тошо стоят? Виадукта след Витиня готов да се срути. Тунел Топли дол погрешно проектиран. Имам познат, пенсионер от ГУП. Дори на съд го е давал кмета на Ботевград. За какви дивотии и безумия по тошово време ми е разказвал.
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РадославРадославчо, ама ти голем експерт се извъди. Да ти кажа, че от София, до Долна Диканя е на Станишев. От Ст.Загора, до Чирпан също е на Станишев. След Пловдив е на Костов. София-Пловдив е на Живков. София-Правец също. Виадуктите бяха пред сриване. Тунелите също. Бойко ги оправи и постои една камара нови пътища. До 2024 щеше и до Варна да стигне. Сега няма да оправим развалените. Камо ли нови да правим. Заради вашия акъл!!!!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДимитърПич, знаеш ли от кога не са ми изправяли джанти? Е, сега трявбаше 2 да ми изправят. Та не сравнявай ББ и сегашните "почтени".
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДимитърСклери, Кирчо и Кокорчо от кога са във властта? От миналата година! Айде брой месеците по-грамотно!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БауСега е по-добре. Крадат всичко и няма въобще пътища.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече го няма това "Ремонт на ремонта". Сега просто го оставят да си се руши.
33
5
 
6
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Няма да ядем само асфалт, като при Герб_ на ремонта, след месец пак правят **ремонт**.(крадят пари, а пътищата се скапват за един месец).
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е пътищата да не се ремонтират в момента.Хората са заети със сваляне на правителството.Кога да ремонтират
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме Потъването!
30
2
 
10
 
! Отговори
БС преди 1 година
Не трябва да се дават тези обекти на БГ фирми, защото не разбират от пътно строителство.