Българинът ще е на гръцкото море - по-ниски цени и качествени услуги

Хотелиери у нас повишили цените с до 50%, спекула е, убеден е Иван Кирязов
15 юни 2022 18:00, Анисия Иванова
158
Българинът ще е на гръцкото море - по-ниски цени и качествени услуги
Снимка: БГНЕС

Ситуацията за летния сезон за бизнеса не е добра. Заради цената на горивата, тези които искат да почиват на море, ще предпочетат гръцкото, защото цените там са по-ниски за съжаление, както и услугите, които предлагат на своите туристи, са с по-добро качество, каза туроператорът Иван Кирязов.

По думите му най-използваните туристически пакети у нас са нощувка и закуска, полупансион, ол инклузив, като някои собственици на хотели у нас са повишили цените с до 50%“, посочи още Кирязов пред БНР. Той допълни, че с това спекулативното вдигане на цените трябва държавата да се ангажира и да има контрол.

Туристическите пакети са с повишени цени, първо, се повишиха през януари, после през април, а скокът е между 10 и 40%. Причините са ясни - храни и енергоносители. Има го и фактора спекулативно вдигане на цени, припомни той.

50% от цялото това увеличение на цените е спекула в момента, ктегоричен е Кирязов.

Към момента няма индикации дали ще има руски туристи по Черноморието. Причината е в липсата на директни полети между България и Русия. Има авиопрограма, която ще стартира полети през Армения от следващия месец, но крайната цена на билетите ще бъде друга и най-вероятно руските туристи ще предпочетат друга дестинация.

Авиопрограмата включва полет от Москва, но през Ереван до Бургас и ще започне да действа от 4 юли до 29 август, но все още не се знае как ще заработи програмата, каза туроператорът. По думите му през януари е имало заявки за детски летни лагери, но от март това е преустановено.

„Това е един предварителен план, една възможност поради налагането на санкции са прекъснати връзките с руската федерация, което налага една такава връзка през Армения, за да дойдат руски туристи по Черноморието.
Същата е ситуацията с Беларус, откъдето също няма да имаме туристи. Що се касае за Украйна - има някакви резервации, но те не са в този обем , в който бяха през миналата година. В момента има определени инцидентни резервации. Ще разчитаме на Молдова, там също ще бъде транспортът автобусен. Има някакво раздвижване на туристи оттам, откъдето чакаме също резервации и туристи, но не можем да прогнозираме в какви обеми", допълни туроператорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
Ами да ходят хората.Тук ни взеха за две бири и една цаца 18лв.Това даже не е и основно ястие, хората за 70-80лв си обядват и вечерят,а тук за едно мезе 20 така . После защо нямали оборот и сезона бил слаб!!!
121
0
 
1
 
! Отговори
НЕ МИ преди 2 години
ХВАЛЕТЕ КОМПЛЕСАРИ
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая година ще си топкам топките в Гърция . Супер е ! Навсякъде е чисто , добро обслужване и евтино !
119
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо лъжеш 2 евро за фрапе на плажа в Гърция няма от 15 години. Да ме говорим, че това фрапе не става за пиене и го изливаш. На повечето места си пише: минимална консумация 20е и получаваш чадър и шезлонг.
118
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата седмица бяхме приспаднато с бензина пак е без пари сравнено с онова което искат кривоносото Алибеговци и Хасанбеговци и прочие хателиерь.В Гърция на плажа Фрапе,Сок,Лимонада или кафе с 3 вида мляко и мед и бисквитки с канела всички са по 2 евро и с тях върви безплатен чадър и шезлонг за цял ден. в заведение 6,50 500гр малата 7,8 евро калмари октоподи миди и тн....В магазина без пари зехтин ,*** с зехтин и билки гръцка стока като качество нищо общо с от па дъка който пазаруваме тук
117
1
 
7
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 2 години
От 6 години съм на Халкидики, няма Турция, няма България,къв ол инклузив(евтини салами)да не съм там на угояване, Гърция е ТОП, прясна риба.
116
2
 
12
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Няма държавата да решава, НЕ ходете! Самозабрави ли се Мутри съсипаха бранша!
115
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По олинклузив турците няма кой да ги бие.Гърците пък имат доста тихи селца и острови и там е друг тип почивка,не са силни в олинклузива.Кафявоморието у нас ставаше ама преди над 20 години,застрои се,замутри се и вече не се почива там,не става.
114
8
 
25
 
! Отговори
Само да уточня: преди 2 години
Няма страшно за морския туризъм! Кокорчо рече руските туристи да ходят на май** та си и трябва да сме неземно щастливи,че на морето ще има бандеровски укри! Сега да не хленчат хотелиерите и туроператорите,ами да се протегнат на празните шезлонги и да чакат михаля! БЪЛГАРИТЕ си имаме предпочитани местенца навън,където ни уважават,посрещат ни добре и се чувстваме чудесно! Не сме подложени на чудовищна дискриминация,както в родната ни БЪЛГАРИЯ! Укрите ги окумваха за 40лв.,а от БЪЛГАРИТЕ искат 140!!
113
1
 
29
 
! Отговори
345 преди 2 години
Разбира се, по-добри плажове, спокойствие и по-добро обслужване. За храната да не споменавам!
112
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
И така до края на света...
111
0
 
43
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 2 години
Ха, открихте топлата вода ! Нашият частник НИКОГА НЯМАДА СЕ НАЯДЕ ! За високите цени у нас той е причината , независимо в кой сектор е ! После- виновни били войната ,правителството , световния заговор и инопланетяните ...
110
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше хубаво за 20 лв карта закуска обяд следобедна закуска и вечеря 14дена Тошово време 80година
109
1
 
27
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Черна Гора. Къща в планината на 6 минути път с колата до плажа в Будва. Две семейства сме с по две деца. Общия наем е 80 евро. По етаж на семейство си имаме. Отделни бани, спални за децата и нас, тоалетни, кухни си имаме на етажа. Обща механа. В цената е включен тока и пропана. Плажът е абсолютно безплатен! Цените в магазините им са с 30% надолу. Единствено пътя до Черна гора е повечко.
108
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битката за Северодонецк е решаваща!!! Ако загуби Украйна, тогава не гръцко, не турско, не българско, и македонско море няма да видите тунеядци пpoклети!!! Впрочем, украинците съобщиха вече за загиналинтуристи, нагазили в морето и попаднали на мина. На руска мина!!!
107
2
 
16
 
! Отговори
Е... преди 2 години
Накрая да напишете нещата, така като са си..
106
27
 
25
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ако националният предател Станислав Трифонов успее в пъкленото си дело, а именно да свали законното правителство на Кирил Петков, ще настане анархия. Проекта за индексации на бизнеса кой ще го приеме? Никой? Тогава фирмите в строителния бизнес ще фалират, ние които сме в тях ще станем безработни, и аз няма да имам пари от София до Ботунец да отида, камо ли на море, хеле па на гръцко! Тъй че ми е все тая!!! Да се пържи в Ада С. Трифонов!!!
105
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** човек. Знаете ли че, Черно море е ужасно мръсно ? Знаете ли че, повечето хотели и заведения по брега на Черно море изхвърлят отпадните си води на 50 метра навътре в морето ?Учени медици измислиха "Стоперан" заради "резултатите" - разтройството след потапяне в "***".
104
2
 
38
 
! Отговори
Бг черномотие преди 2 години
Цена на един брой палачинка- 8лв. Заповядайте!
103
9
 
14
 
! Отговори
Болен Лидеров преди 2 години
Ние с Костадин Костилков ше ходиме на Варадеро, за сметка на Газпромбанк, да сваляме кубинки под звуците на салса кубана за сметка на "лошия български материал", о йеее!!!