Как е действала схемата с фиктивните бракове с българки?

Подобен вид трафик на жени е засечен у нас още през 2014 г.
17 юли 2022 09:51, Петя Славова
76
Как е действала схемата с фиктивните бракове с българки?
Снимка: Pexels

Фиктивни бракове с българки са осигурявали легален престой на мъже от Близкия изток на територията на ЕС. Подобна престъпна схема може да се окаже сериозен пробив в сигурността на целия ЕС. Ясно ли е колко подобни случаи са установени до момента и какви са мащабите на този вид трафик на хора?

Още по темата

Подобен вид трафик на жени е засечен у нас още през 2014 г., предава БНТ.

До момента не е ясно колко мъже са успели да се сдобият с фиктивен брак. Последното разследване на прокуратурата е установило над 30 случая. Задържани са петима души, като броят на обвинените може да нарастне.

От МВР са категорични, че подобна схема не е прецедент, а мащабите крият сериозни опасности. Браковете са сключвани в Германия с помощта на мрежа от посредници - турски и български граждани. Трафикантите стигат и по-далеч. Засечени са и случаи, при които се припознават деца на самотни майки с цел придобиване на българско гражданство.

Оказва се, че подобен тип престъпност се захранва от липсата на образование и крайната бедност в някои от селата в плевенска област. Въпреки обещанията за няколко хиляди евро момичета често са били лъгани и не са получавали никакви пари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е да натоварим всичките роми на влакове и да ги изселим в Индия. Не знам какво чакаме още, но е трябвало това да бъде свършено още през 80-те години на миналия век, когато имаше реална възможност.
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българки, ама друг път.
19
4
 
8
 
! Отговори
Киро Брейка преди 1 година
трябва да се изкаже компетентно какво да правят българите с украинките. Да се изкаже не само по този въпрос. Някои казват, че украинките са с ХИВ
18
10
 
4
 
! Отговори
До Фиктивни рога преди 1 година
Ако украинките не искат да "съдействат" генофонно ( макар че съм против смесените връзки, бракове и семейства), то какво ша правят българите с тях? Щом украинките са тук, в България, и са се отказали от Украйна, то те трябва да се съобразяват с българския народ.
17
0
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
големо разкритие :)
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Читателите се занимават с глупости. Всичко е законно.
15
11
 
5
 
! Отговори
Ужас, преди 1 година
къде са близките и семействата на тези момичета? За да ги предпазят от сводници. Държава и народ нехаят за собственият си генофонд и кръв.
14
5
 
1
 
! Отговори
До 18 *19* преди 1 година
Какво убийство е на маса клетки, който са в процес на формиране на живо същество, без реално съзнание, без определена форма, и най-важното без пулс, тоест още абсолютен зародиш? Има ли пулс, значи вече има наченките на мозък, тогава вече е убийство. Около след третият месец...
13
11
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Да се прекъсне бременността в самото й начало също е убийство. Женурята напоследък много взеха да се мислят за нещо повече, отколкото са. В случите решават да убиват, а не да раждат, а това не са нормални жени. В пъти е по-добре да се ражда, отколкото да се убива. << "Освен това живо дете да се абортира е опасно за майката, но за жени с пластмасови души очевидно не е проблем да говорят глупости...>>Ето тук си прав/права
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11, 'не са си изпълнили задълженията към обществото' --- КАКВИ СА ТЕЯ ЗАДЪЛЖЕНИЯ БЕ, ДРУГАРЮ??? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗДРАВНО НАПРИМЕР, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ РАБОТЯ???
11
2
 
7
 
! Отговори
До Абе гледам бтв преди 1 година
Ами за това лечението е, да не се гледа ТВ, извън някоя комедия,и да не се слуша радио, извън някоя важна новина. От години го правя, и се чувствам чудесно. А колкото до абортите, до момента, в който се появи пулс, ок, след този момент си е убийство, и освен това Бог решава, дали едно дете трябва да се роди или не. Освен това живо дете да се абортира е опасно за майката, но за жени с пластмасови души очевидно не е проблем да говорят глупости...
10
5
 
10
 
! Отговори
Абе гледам бтв преди 1 година
тая про-ста па-т-ка Десито Бакърджиева се изказва, че жените в Америка, в Европа и ЕС и по цял свят НЕ трябва да им бъде ограничено "правото" да.. правят аборти и убиват децата си в утробите! Изказа се и за правата на трансджендърите! Тази е срам и позор за обществото ни! Срамота!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами римлянките са сключвали валидни граждански бракове.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закондателят в Наказателния кодекс е уредил само гражданският брак като законен и правилен, всеки друг брак се санкционира с лишаване от свобода
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво незаконно са направили благородните римлянки. Какво незаконно е направил този фес , който ги е запознавал. Те са спазвали законите. Това са интимни отношения, които не подлежат на регулация. Адвокатите ще смажат прокурорите и полицаите в залата.
6
2
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Проблемът е много по-дълбоко. Информацията в статията е почти нулева. Прикриват се данни. Само ужасът,който се случва в перверзните хостълинв София може да накара всеки човек да си повърне червата . Има ли точна статистика за абортите в България? Има ли точна статистика за западноевропейците ,които ловуват млади момичета в България? Има ли статистика за младите момичета,дрогирани и прекарвани в Турция за секс уикенд? Има ли статистика за вършеещата педофилия в България? Докога?
5
3
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Ако просто индивиди без 1 ден трудов стаж и без 1 стотинка платен данък не се разглеждат от държавата като граждани защото не са си изпълнили задълженията към обществото: и този проблем нямаше да го има! Има хиляди неща заради които тези индивиди не заслужават българско гражданство! И не го правят защото са бедни, а защото са мързеливи, защото предпочитат да изкарат 5 лева по гръб отколкото 10 лева с труд!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
действала е фиктивно
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смях, парапета и простото са още действащи. Какво би станало, ако те бяха във Великобритания. Там Джонсън ходи на парти и се видяха последствията. Римлянките при нас взимат пример от парапета. Тя може, а ние римлянките не, откъде, накъде.
2
2
 
5
 
! Отговори
лили преди 1 година
Аххааа, ама няма по истински българки от тези , може да конкурират и тези в парламента 1!!