Българският турист избра гръцкото и турското море

Чужденците у нас са в пъти по-малко от очакваното
1 авг 2022 16:03, Анисия Иванова
284
Българският турист избра гръцкото и турското море
Снимка: БГНЕС

Българският турист избра гръцкото и турското море пред родното след като две години ковид ограничаваше пътуванията му извън пределите на страната. В същото време чужденците, които са пристигнали у нас във вътрешността на страната, са в пъти по-малко от очакваното, каза Любомир Попйорданов, който е председател на организацията на планинските водачи и беше съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на туризма.

„За морето, както знаем, украинските и руските туристи ги няма. Има обаче други – от Полша, има завръщане на германските туристи. Важно е да отбележим, че не само българският туризъм е пострадал от войната.

В планините и в селата е доста горещо като възможности за настаняване и те са добре посетени от българите. Има доста български граждани, които избират и специализирани турове, пътувания в чужбина, които са свързани с вино, с приключения, планини, в Алпите“, коментира Попйорданов пред БНР.

По думите му инфлацията, която изяжда доходите на българина, не е успяла да го лиши от почивка.

Като успех на правителството на Кирил Петков той посочи преосмислянето на концесиите на плажовете. Попйорданов подчерта, че предстои взимане на политическо решение дали трябва да се концесионират плажовете и каква част от тях трябва да се отдават под наем, както и каква част да си останат неохраняеми.

"В много държави няма спасители на плажа“, уточни експертът.

Той добави още, че кабинетът Петков не е успял да промени закона за туризма, който е с изключително остаряла концепция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли ние и мойте познати са на нашето море?? Как така българският турист избрал, като сме на нашето море ние.Хайде дайте снимки да видим???
173
6
 
9
 
! Отговори
HAH преди 1 година
До Нека споделяЧиста, натурална риба от Черно море, викаш...Хранена със собствените ти ***.И на още половин Европа.Че и с разлагащите се тела, на не малко моряци от малко по на север.
172
3
 
20
 
! Отговори
Българското преди 1 година
Море си беше много хубаво до преди да сложат мутрите по плажа да гледат злобно, да цвъкат грозни чадъри и мръсни шезлонги и да ни задължават да плащаме за този според тях лукс плюс застроени безразборно грозни колиби по пясъка където лукса им е само в цените а чалгата кърти. Тогава ме загубиха.
171
2
 
17
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Ти си нагледен пример за българския хотелиер "Не сме ви канили. Моля, не идвайте :) Не ви харесва, също не идвайте!" - ми добре, бе, не идваме, сега доволен си ли? И не обяснявайте тогава колко ви е слаб сезонът и как от данъците трябва да ви спонсорираме, че да не фалирате!
170
24
 
5
 
! Отговори
Нека споделя преди 1 година
Къде почивам вече години наред и не бих заменил това място с никое друго: на единият от двата плажа в Китен има хотел. Собствникът е рибар и сутрин вади мрежите. Вечер рибата е в чинииите ви. Чисто, приятно и много вкусна храна. ВИе ходете където искате. Само да знаете, че трудно се резервира стая там. Имат си редвони клиенти, които заповат да звънят още след Нова година :) Има места и България, но струват пари и не са за всеки джоб. Масата седят отвън и точат лиги за това място.
169
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът е мазохист и ще си плаща пъти повече, но да е в чужбината после като се върне ще се чуди що клиентите не купуват стоката му, а чуждата навремето гърците рекламираха в Нова тв, кредитираха се в Пощенска и Пиреос и затваряха веригите помежду си! Ние, обаче сме по трудния начин!
168
18
 
8
 
! Отговори
Охлив преди 1 година
Тука тези които плюят са комплексари и скъсаняци, одили у Гърция, Турция и незнам си къде. Като си одил, чули някой да плюе нещо родно тяхно. Излезли сте от селото, ама селото не излиза от вас.
167
1
 
11
 
! Отговори
До Софиянец преди 1 година
Абе, вземи си пий гинко билобата - от три години все си забравяш промоционалната карта в тоя никому неизвестен български курорт и все ти отчитат намалението.
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин, да! Ще бъде прекрасно да освободите черноморието от присъствието си! Така нивото ще се вдигне нивото разко!
165
6
 
3
 
! Отговори
.... преди 1 година
До Анонимен 176, не ме интересува къде ще стъпваш. И ти си частен случай :)
164
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 1 година
ДА СЕ ЗАБРАНИ НА БЪЛГАРИТЕ ДА ПОЧИВАТ НА МУТРОМОРИЕТО ЗА ДА МОГАТ МУТРИТЕ ДА ФАЛИРАТ! ДЪРЖАВАТА ДА ПОДПОМАГА ФИНАНСОВО ПОЧИВКИТЕ НИ В ГЪРЦИЯ!
163
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ***, приятелче, вадиш частен случай за да утвърждаваш общовалидни опорки. Много си сбъркал, приятелче, миналата година ходих на мутроморието и ти казвам, че няма никакъв начин да стъпя там до края на живота си.
162
18
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Единственият обект, който си струва са къщите за гости в тракийски стил и прабългарските юрти в Неофит Рилски - добри цени, изключително вежлив персонал(бях си забравил промоционалната карта и въпреки това ми зачетоха намалението на добра воля), прекрасна храна и страхотен исторически парк до тях! Строен от честни,малки предприемачи, а не от мутри с мръсни пари и грозен бетон! Откато ходим в Исторически парк вече трета година, забравихме за Гърция!
161
25
 
10
 
! Отговори
*** преди 1 година
Един колега, натурализиран софиянец се хвали онзи ден: много яко в Гърция, и храната, и спането, и пиенето, и плажа. Питам го: колко пъти си бил там? Само този. Къде другаде си бил: на още три места в чижбина. А бил ли си на море в България: не. Ама нямало никога да отиде, защото било такова...онакова... повечето коментари по-долу са в същия стил. Не били ходили от 10 години... ама знаят какво е :) Интелекта в България е намаляваща величина, при това прогресивно :)
160
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да си остави някой парите в бълг туризъм трябва да се промени предлагането не може в петзвезден хотел да няма какво да избереш за закуска защото всичко е лошо качество
159
2
 
6
 
! Отговори
Drхуйф преди 1 година
Никога в *** на почивка. Мръсно гадно скъпо отровно
158
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да така е обслужването е по добро и храната е прясна не замразена
157
0
 
20
 
! Отговори
tzveti8 преди 1 година
И щом не си взимат поука, БГ хотелиерите ще си разчитат на пияни англичани и БГ роми-гастарбайтери, дошли да похарчат "трудно" спечелени пари в чужбинаТА.А истината е, че ние искаме качество и добро отношение, ДОРИ да ни струва повече.....затова ще чакаме не три, а триста часа на границата.
156
0
 
5
 
! Отговори
Кратко и ясно! преди 1 година
До До Кратко и ясно!, Хахахахаахахахахахахахахахаха Нямам никакво намерение да се занимавам с турисъм :) Имам си и работа, и доходи и прекрасен живот! Псевдобогаташчетата ще си намерят сами майстора.
155
1
 
6
 
! Отговори
До Кратко и ясно! преди 1 година
Ти вместо да им се дразниш на тея "псевдобогаташчета" се опитай да ги накараш да си оставят парите в България, а не в Гърция. Така ще се разбере дали ставаш за хотелиер или не.