В Благоевград се оплакват от бездомни агресивни кучета

От общината подозират, че умишлено са изоставени в районите
13 авг 2022 09:16, Петя Славова
34

В Благоевград се вижда голям брой бездомни кучета, които са пуснати на свобода. Все още не е ясно откъде са се появили, но от общината подозират, че умишлено са изоставени в райони, в които няма видеонаблюдение. Животните са агресивни и вече има десетки сигнали за нападения, предава Bulgaria ON AIR.

"Кучетата са големи и охранени. Те са пуснати с умисъл - не са 1-2 бройки, които да са изоставени домашни любимци. Установени за множество нападения", смята главният инспектор към община Благоевград Димо Киров.

Животните се придвижват в глутница и са много агресивни, защото в непознатия град търсят територия и храна, заради което нападат хора. Според местните те се нахвърлят основно на възрастни хора. Жителите на града настояват за спешни мерки.

"Тези бездомни кучета не падат от небето, но начинът, по който се справят с тях тук, е ужасен - Или ги евтаназират, или ги прибират в приюти, в които е отвратително", коментират граждани.

Място за настаняване на кучетата обаче няма.

"Не можем да ги настаним в клетките, тъй като капацитетът на приюта е 30 места. Можем да ги обработим, да ги кастрираме, да ги обезпаразитим, да им сложим ваксина, да им бъдат издадени всички необходими документи и да бъдат върнати на мястото", поясни директорът на приюта за безстопанствени животни в Благоевград Владислава Асенова.

От общината призовават всеки, който забележи нередности, свързани с изоставени животни, да се обади на дежурната телефонна линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обезпаразитете ги, кастрирайте ги и каквото там трябва и накрая им извадете и зъбите, че от останалите ви мерки полза за обществото, никаква.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли корейски или виетнамски фирми да ги изкупуват. За домашни любимци естественооо
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"или ги прибират в приюти, в които е отвратително" - и кое му е отвратителното?Между другото, в Благоевград кметът е ИТН...
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е досадно във Варна са сериозен проблем - сутрин не мога да изям една баничка на открито - веднага ме наобикаля всякаква бездомна напаст
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намаляват парите няюат с кво да ги хранят изфърлят ги на улицата оособено тия от строежите дето са ги насъсквали да пазят след което формират глутници и ето го проблема
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От двукраките цялата природа се оплаква...
2
1
 
4
 
! Отговори
Аз какво да преди 1 година
Кажа за Слатина и София като цяло Африка. Каквото и да пишете никой не се очудва мизерна държава без аналог!
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната на радеф е факт