Остава затворен Подбалканският път между Казанлък и Мъглиж

Пожарът е обхванал около 1200-1400 декара площ
Обновена: 18 авг 2022 11:19 | 18 авг 2022 11:08, Красимир Ангелов
5
Остава затворен Подбалканският път между Казанлък и Мъглиж
Снимка: БГНЕС

Продължава гасенето на пожара, избухнал вчера в северната част на военния полигон "Тюлбето" в Казанлък, съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД "ПБЗН") – Стара Загора комисар Стоян Колев.

"През нощта успяхме да заградим периметър, днес задачата е да успеем да го опазим, без да се разпространи огънят", посочи той.

Още по темата
Няма пострадали от огъня.

По думите на Колев най-сериозно е положението в северната част на пожара. В посока „Юг“ към Подбалканския път се очаква до час-два екипите да имат контрол. Западно пожарът е локализиран, а в посока „Изток“ към Мъглиж огнената стихия също е ограничена.

"В гасенето в момента са включени девет екипа на РД "ПБЗН", три екипа на Държавното горско стопанство, както и много други екипи, които патрулират по просеките", коментира Колев. В помощ на пожарните екипи работят два военни вертолета и около сто души от военните поделения, които се намират от северната страна на стихията.

Комисар Стоян Колев посочи, че от огромна помощ на огнеборците през изминалата нощ са били тежките машини, изпратени от старозагорското предприятие "Мини Марица-Изток", благодарение на които са направени просеките.

Пожарът е обхванал около 1200-1400 декара площ и след като се установи контрол върху неговото разпространение, ще бъде направен обход, за да се установи дали има засегнати постройки.

По информация, съобщена от Министерството на отбраната, пожарът е възникнал при обезвреждане на невзривени боеприпаси на учебния полигон "Тюлбето".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма техника за гасене на големи пожари. Толкова години един самолет не можаха да купят.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нЕкой Крим-иналист си е пуснал съветския фас. Сигурно е 71 човек от оня списък на Кирчо.
3
1
 
5
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Хей Некадърници сте си и това е, при обезвреждане сами го запалили,те тава е българска работа ,страшни сапьори глупацииии сте ,и оня военият радев ако е такъв тъпакккк,от тая държава нищо не става,путин да заравнява.
2
3
 
2
 
! Отговори
Ех Русия преди 1 година
Преди години, при подобен такъв пожар в Казанлък, Русия ни изпрати самолет и пожара беше изгасен... Къде е сега самолет господа управляващи, дали пак ще го изпратят ?!Или помолете Турция, ама Турция ще иска пари ?!
1
1
 
4
 
! Отговори
я па я преди 1 година
тия глупави военни ще се избият в мирно време