Дупки, липсващи маркировки: В окаяно състояние ли са пътищата в страната?

Неоправен е и първокласния път Вакарел - Костенец
20 авг 2022 13:51, Петя Славова
35
Дупки, липсващи маркировки: В окаяно състояние ли са пътищата в страната?
Снимка: БГНЕС

Пътищата в страната са в лошо състояние. Поредният сигнал идва заради дупките по първокласния път Вакарел – Костенец. Отсечката е осеяна с дупки, а оттам всекидневно минават стотици автомобили. Освен това се ползва като алтернативен път, когато магистрала "Тракия" се затваря.

На места дупките достигат над 20 сантиметра, съобщава Нова тв. Освен това на мястото има и липсваща маркировка и пътни знаци, както и непочистена растителност.

"Нарязан е за кърпене на дупки и вече 13 години е в това състояние. Вече и банкетите на пътя не се виждат. Най-лошото е, че този път е алтернатива на АМ "Тракия". Ако стане ПТП в този участък, трафикът се прехвърля по този път", обясни инж. Тони Кацаров, зам.-кмет на община Ихтиман.

Още по темата

Участъкът отдавна не се ползва дори и от местните, на които им се налага да търсят алтернативни маршрути.

"Действително е опасен през деня. Още по-опасен е през тъмната част на денонощието. Този път няма никакви ориентири, по които вие да може визуално да насочвате автомобила. Особено при един по-млад и неопитен водач това може да доведе до грешка и пътен инцидент", смята Диана Русинова.

По данни на Европейския център за транспортни политики над 80 участъка у нас са в подобно състояние.

На места тук дупките достигат до 20 см. А захвърлените гуми и тазове извън пътното платно са обичайна гледка.

 В средата на юни община Костенец е уверена от АПИ, че започват ремонтни дейности. Но след края на редовния кабинет кърпенето на пътя е преустановено.

"Категорично кърпенето ще разреши само временно проблема, така че хората да нямат щети по автомобилите. На нас ни трябва решение в дългосрочен план, а именно цялостен ремонт на пътя", каза Маргарита Минчева, зам.-кмет на община Костенец.

А дилемата пред шофьорите е как точно да избегнат дупките.

"Най-вероятно ако се криволичи по пътя, може да се въвлечете в пътен инцидент, а ако се въвлечете в някоя от тези дупки, това първо ще ви струва много пари и второ фактът да предизвикате ПТП също е голям", смята Диана Русинова.

Ако ремонтните действия не бъдат подновени, местните заплашват да затворят магистрала „Тракия” в знак на недоволство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Узунов преди 1 година
Нема паре! ;))) Сичките паре, отидоа, да асфалтираме пътя Пловдив - Ситово-Лилково, да краднем от енго, квот и мой и на наште ора от СНЦ-тата да дадем и по некои друг палет бордюри, а си крепат ***;))) И тва е! А, кво викати? Нещо си некъде... Аве, не мъ барайти, по-важното е, че турнайми асфалт на Ситово-Лилково, за да мой Плезура, Геневи, Дрънчилкови и Фърчилкови,а въртат туризъм;))) и да ви покажат, де зимуват бесити;)))
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петя Славова???!!!!!!! Какви захвърлени тазове извън пътя???? Вие правите ли разлика межди таз и тас на автомобил??????????????????????????????????
25
0
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Не само в Европа много си скромен
24
1
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Със сигурност нашите пътища са най-лошите в Европа.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банкинскию *** нали денонощно строеше?
22
3
 
0
 
! Отговори
Мале мале преди 1 година
Сега сме много, много по-напред в класацията или поне така беше до преди 2 години... Тази година като няма и зимно почистване, може да се върнем пак там.
21
6
 
3
 
! Отговори
Мале мале преди 1 година
Гледам, че ГЕРБ били виновни за състоянието на пътищата! Сега само ще припомня, че за последната година и половина не е стартирал и един пътен проект от новата власт, а дори няколкото търга са спряни. Също така не са разплатени дейности от миналата година, което доведе до спиране на много ремонти и проекти. Да не говорим за Хемус и Струма, чийто проект екоминистъра еднолично спря. Последното ще доведе и до загуби от стотици милиони... В класацията за пътища заемахме 119 място от 123 през 2009г!
20
3
 
11
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Ами питайте Бойко ,той като кажеше "магистралка" мед му капеше от устата и пачки се трупаха в офшорката МУ!Другите пътища не го интересуваха!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с кюлчетата от чекмеджетата,може да се запълнят дупките по пътищата.
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са пътищата на ГЕРБ, разбити и неподдържани. Гласувайте пак за ГЕРБ и магистралите ще станат на дупки.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 19 ;-"Благодарение на ГЕРБ основните пътища в страната са в добро състояние" -Ха-ха , смех у залата ! Всъщност благодарение на ГЕРБ основните пътища в страната НЕ са в добро , а в ОКАЯНО състояние , понеже фирмите , които ги ремонтират са регистрирани предния ден , специално за търговете за ремонта .Не може такава измислена фирма с работници хванати от гората , да свършат добре работа , както фирмите-доайени в бранша , които обаче не ги толерират , понеже от тях не остава за крадене ...
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на ГЕРБ основните пътища в страната са в добро състояние. Останаха да се довършат няколко магистрали и да се ремонтират селските пътища.
15
2
 
12
 
! Отговори
На купувайте преди 1 година
Винетки!!!! Страхлив Роби
14
0
 
21
 
! Отговори
По официална преди 1 година
Статистика инфраструктура в България е на 113място След Мозамбик и Буркина Фасо и пред Мали. Сега да ви чуя къде живеете
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лоша работа
12
2
 
12
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Как в зайчарника бе ако са в банкноти ще мухлясат сигурно са в кюлчета
11
2
 
20
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Виновникът за пътищата сега опъва телесата си в спалнята в Банкя , а милиардите за пътищата са заровени в зайчарника, и никой не му прави проверка !!
10
0
 
8
 
! Отговори
видял преди 1 година
През дюлинският проход не минавам ,защото там има партизани още от 1944 год.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да, се съберем в социалните мрежи за стачка тук и да пишем и да, се възмущаваме пак ще е същата що гърците не са така щото са, единни
8
1
 
21
 
! Отговори
Йордан Шангов преди 1 година
Състоянието на пътищата в цялата страна е под всякаква критика.Шокирах се и останах потресен още повече, след като се излъгах и минах през Дюлинския проход тази година, между област Бургас и област Варна.И все пак благодарен съм, че не си счупих колата там и останах невредим, но съм убеден, че '' проходът'', трябва да бъде затворен незабавно!