Шофьорът на автобуса-убиец в Бургас преодолял 3 опита за спиране

47 мигранти са били превозвани, уточнява се тяхната националност
25 авг 2022 08:57, Анисия Иванова
271

Главният секретар на МВР Станимир Станев даде подробности за смъртоносния инцидент в Бургас, при който тази сутрин загинаха двама полицаи. Те намериха смъртта си след гонка с автобус, превозващ нелегални мигранти.

"В 4:54 ч. е направен опит за спиране на автобус от колеги на "Гранична полиция". Шофьорът на автобуса не се подчинява на подадения полицейски сигнал и продължава движението си. Стига до втори пункт - отново не спира и продължава движението си в посока Бургас. Вече в Бургас на кръгово движение е направен трети опит за спиране, възниква ПТП, вследствие на което са починали двама наши колеги", коментира той за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Извършват се процесуално-следствени действия, които след назначаване на съответните експертизи ще установят точния механизъм на възникване на пътно-транспортното произшествие.

Станимир Станев не даде конкретен отговор на въпроса дали шофьорът на автобуса е задържан.

47 мигранти са били превозвани в автобуса-убиец. Все още се уточнява тяхната националност, пол и възраст. Няма информация за ранени мигранти, стана ясно още от думите на главния  секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
12
 
14
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Това в кировата държава - пълна анархия, престъпност и незачитане на законите!Искате ли още от Промяната?
116
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автобус не се спира с барикада от лека кола, а поне с трактор жалко за момчетата.
115
0
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Мигрантския натиск ще става все по...силен и по...нагъл,но явно законите и органите за реда на уж демократичната ни държава,не са в състояние да въдворят ред.. Трябва груба сила при проверка и стопиране на нарушитрлите. Използвам поста за да...предупредя всички водачи,че...турските тирове не спазват никакви правила за влизане и движение в кръгово кръстовище. Навлизат,без да намалят и без да се съобразяват за другите,вече навлезли в...кръговото.
114
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да прости младите момчета полицаи!! Но.... Как може като преграждат пътя и да седят в колата?! Ами няма ли кой да ги обучи да излизат от колата и да са готови за стрелба! Как ще се защитят като седят в колата? Защо нямат ленти с пирони във всяка кола, а трябва така да преграждат пътя с телата си? Непрофесионолност има тука и липса на обучение!
113
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питам, а какво е правила патрулка на пътя на автобус? Това си и полицейски произвол, на кръгово не се спират МПС защото стават задръствания, това сигурно и в правилника го пише!
112
1
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Трябвало е да го гръмнат но ...законите в България са леш ......Да почиват в мир момчетата пък тоя шофьор е ясно че ги е блъснал нарочно с ясното съзнание какво може да се случи ....На гилотината !
111
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя като не е спрял още на първия пункт за проверка е трябвало да пуснат жандармерия и да го спрат насила , ако трябва и да стрелят. И сега момчетата можеше да са живи . Бог да ги прости ! НЕМА РЕД ЕЙ, НЕМА И ТВА СИ Е !
110
3
 
2
 
! Отговори
Добре преди 1 година
До ?!?че при Борисов нямаше контрабанда и мигранти. Всички са едни и същи
109
1
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Полицаите са достигнали крайната дестинация доста по-рано. Мигрантите по-късно ше стигнат крайната дестинация.
108
3
 
9
 
! Отговори
ШОФЬОРЪТ преди 1 година
..НА АВТОБУСА Е ИЗБЯГАЛ!!! ИЗДИРВАЙТЕ ГО АКТИВНО!!! УСПЕХ!!!
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно.. Мигрантите ще достигнат крайната си дестинация! Някое високодлъжностно корумпе в МВР няма да остави нещата така. Шофера на автобуса след две години отново ще практикува за добро поведение...
106
3
 
16
 
! Отговори
Куката преди 1 година
Че то шофьорът на автобуса щом не е задържан, сигурно е бил от Системата!
105
9
 
14
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ В МВР НА ПП преди 1 година
ЗА 6 МЕСЕЦА ИЗГРАДИХА КАНАЛИ ЗА ТРАФИК НА МИГРАНТИ, КАНАЛИ ЗА ВНОС НА ГАЗ ОТ ПОСРЕДНИЦИ НА ПУТИН, КАНАЛИ ЗА ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ...... МИЛИАРДИ ЕВРО......... ПРИ БОЙКО - КОРУПЦИЯ НЯМАШЕ.......... ЕДИН МИГРАНТ НЕ МОЖЕШЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ - ЦЯЛА ЕВРОПА ГО ОЦЕНЯВАШЕ И БЯХА СЪС БОЙКО........
104
1
 
17
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Ами оградата за милиони? Някой трябва да връща парите и да си отлежи срока
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията няма опит защото Преди години със залавянето на емигрантите се занимаваше Динко от Ямбол
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кво им е на полицията да ги спира тия, да ги оставят да заминават за западна Европа, нали там ги обичат. Сами си създаваме проблеми
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип когато някой откаже да спре на полицейско разпореждане се стреля по гумите му, дори тук в нашето малко градче го правят полицаите! Но в случая с автобус е по-особено, защото няма как да знаят колко хора има в автобуса и дали няма да пострадат... Също така, няма как да знаят и дали са мигранти или обикновени граждани
100
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дека са на Лойко оградите за милиарди?
99
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меркел и нейните приятелчета, в това число и Борисов, отвориха Европа за емигранти от Близкия Изток
98
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 12 год гроп-дпс е така, разграден двор.