Честата смяна на ръководството в МВР води до нестабилност

Бивши вътрешни министри за случилото се с автобуса с мигранти
26 авг 2022 09:15, Петя Славова
21
Честата смяна на ръководството в МВР води до нестабилност
Снимка: БГНЕС

Двама полицаи загинаха при гонка с автобус, превозващ мигранти. "Всички са под емоция и всякакви коментари в тази посока може да навредят за едно обектовни разследване", коментира пред Нова тв бившият вътрешен министър Михаил Миков и апелира да се търси системно решение на проблема.

Според него, честата смяна на политици и политическо ръководство в МВР води до нестабилност на началниците, демотивация на състава и служителите на МВР, които се стремят към дълга кариера в полицията.

Още по темата

"Не мисля, че има човек в България, който да не е забелязал, че у нас законът не е на почит. Ние сме възпитавани така в продължение на години. Това неуважение е свойствено да се пренася и към хората, които идват като туристи или бежанци в България. Подобни неща са се случвали и преди", каза Емануил Йорданов, също бивш вътрешен министър.

Мнението му сподели и Миков. "Проблемът с нелегалната миграция не е само по южната граница, а по северната и западната също. Българското общество трайно стигматизира МВР”, заяви Миков. По думите му събитията по площадите на София  са "сатанизирали полицаите".

"Полицаите са нападани не само от нелегални мигранти, а от всякакви пияни панаирджии. И трябва да стане такъв трагичен случай, за да можем да започнем разговор по въпроса как българското общество уважава закона и институциите", допълни той

Според Йорданов проблемът не е само в ръководството на "Гранична полиция". "Навсякъде трябва да търсим проблема, защото не може само бившият шеф на “Гранична полиция” да е виновен. Не винаги виновните лица са на високото ниво", каза той.

А Миков призова България да бъде по-настоятелна пред Европа и да търси европейска солидарност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Не само честата смяна ръководният състав е причина за нестабилността,а обстоятелството ,че на високи ръководни длъжности се поставят хора с меко казано "съмнителен морал"...и същите такива се "заобикалят" с придворни лакеи ,които ги възхваляват и обслужват престъпни интереси.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАЙТЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ ЗАГИНАЛИТЕ МОМЧЕТА- КАКВОТО НИ Е ОБЩЕСТВОТО ТАКИВА СА НИ ПОЛИЦАИТЕ, ВОЕННИТЕ, ЛЕКАРИТЕ, УЧИТЕЛИТЕ- НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ВНЕСЕМ ИДЕАЛНИ. ДАМАДЖАН УНИЩОЖИ МВР ЗА КРАТКО- ТЕ ТАКЪВ ПОЗОР Е НЯМАЛО.
15
4
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Прав си. За тия ще правят траур даже, отврат.
14
4
 
4
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
Гнусни и проклети милиционери вие сте по голяма зган от ***!
13
3
 
5
 
! Отговори
Когато писах,че преди 1 година
Българите издържат с години тези терористи "сирийски" "бежанци" от Афганистан и Пакистан, настанени с всички лукс удобства в България и издържани от години на българска сметка, вие пак цъкайте минуси и плюехте по украинските майки и деца. Забравихте как тези афганистанци и пакистанци (представящи се за сирийци) хвърляха камъни по българска полиция и запалиха Българското знаме за "благодарност"! Менюто в Харманли бе с телешко и овче месо! Нещо, което българските граждани не могат да си позволят!
12
2
 
5
 
! Отговори
Когато писах,че преди 1 година
украинските "бежанци" са по-безобидни в сравнение с "бежанците" от мюсюлманския свят, хората във форума цъкаха минуси. Когато писах, че българите издържат с години тези терористи "сирийски" "бежанци" от Афганистан и Пакистан, настанени с всички лукс удобства в България и издържани от години на българска сметка, вие пак цъкайте минуси и плюехте по украинските майки и деца. Забравихте как тези афганистанци и пакистанци (представящи се за сирийци) хвърляха камъни по българска полиция и запалиха
11
2
 
8
 
! Отговори
Берекетов преди 1 година
За да се оправят поне малко нещата в МВР, трябва на ръководни постове задължително да слагат хора владеещи отлчино английски(или друг западен език) повтарям отлично владеене, като и да са минали успешно обучение или стаж поне 6 месеца в западна държава. Това ще гарантира че няма да слагат на власт *** некадърници.
10
0
 
6
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
нестабелност във ОПГ структурите на МАФИЯТА.
9
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 година
Преди извозваха мигрантите с коли и бусове сега почнаха с автобуси ! А инак границата се пази ! И оградата на Валерката ги спира ! Как са преминали границата ,на кой са платили,по колко и кой е прибрал сумата ? Нещо за това да се говори ?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът на МВР е че самото то си е проблем и пречи само на себе си!Решението е закриване и уволнение до последния Ушев и на негово място създаване на истинска полиция както е в нормалните държави!
7
2
 
4
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Не е необходимо лицата, виновни заедно и поотделно за хаоса, анархията, корупцията и бездънната бюджетна яма в системата да ръсят мозъци. Те, в хипотезата, че разбират нещо, нямаше ситуацията да бъде такава. Направо поканете, гнусните ***, онази социоложката, екс-министър и сегашен дипломат, да ви напише доктрина. Приятен ден.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шофьорът на рейса Българин ли е или и той бежанец?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали сте гледали клипа от охр. камери, но тия двама направо се самоубиха пред този рейс. Не знам през какво ''обучение'' минават в тази институция, но няма как една патрулка поставена в средата на пътя да спре рейс, който кара с 120км/час.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте кои са били министри на МВР през всичките тези години и отговорите сами ще излезнат.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупция води до това. 2-*** човека загинаха защото някои тарикати са взели пари за да ги пуснат тези хора през границата ни. Това е истината за жалост.
2
2
 
9
 
! Отговори
видял преди 1 година
В Грузия за една нощ смениха в МВР всички от чистачката до министъра , и сега там има ред и дисциплина !!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато всеки пореден управляващ първо си постави баджанаците по възловите места, без да гледа какво знаят и могат, така ще е.