В Трилистник хора са евакуирани с лодки, около 100 къщи са наводнени

Причината е скъсана дига на р. Стряма, непочистени корита
3 сеп 2022 20:36, Анисия Иванова
26

Бедствие в няколко села по поречието на река Стряма. Скъсана дига причини огромни наводнения, най-сериозно е положението в общините Калояново и Карлово, и в пловдивското село Трилистник. Тече евакуация на хора, къщи и автомобили са под вода.

Огромна приливна вълна заля тази сутрин в ранните часове с. Трилистник след скъсването на дигата на р. Стряма. Улиците в селото се превърнаха в реки, а нивото на водата достига до 50 см, на места дори повече. Хората газят и водата им стига до коленете. Колите са потопени във вода, съобщава Bulgaria ON AIR.

По думите на кмета 100 къщи са наводнени. За щастие, няма пострадали хора, но има евакуирани с помощта на доброволци и тежка земеделска техника, а някои хора се наложи да бъдат евакуирани дори с лодки. Някои от хората носеха домашните си любимци на ръце, в опит да ги спасят.

"Нямаме застраховка, всичко е материално, слава Богу няма пострадали възрастни хора", каза жител на селото.

При всяко преминаване на автомобил идва приливна вълна. Хората се надяват на помощ от държавата. Кметът оказа също помощ на хората. За момента всички са на сигурно място. Повечето са при приятели и близки в съседни села и градове.

"Обстановката сега е овладяна, благодарение на намесата на пожарната, населението, кмета на общината. Наводнени са около стотина къщи. Не сме ги броили, защото приоритет беше отводняването на селото и евакуирането на населението. Причината е скъсана дига на река Стряма, непочистени корита и, за съжаление, слаба координация между институциите. Снощи аз бях самичък и кметът на общината без да дойде. Заеха, че ще дойде много голяма вълна от Балкана", заяви кметът на селото Мирчо Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Гаргамел Драгалевски преди 1 година
Господни накача че ползваме путинов газ.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, защото години наред се сече безжалостно гората. Дървената мафия няма почивка и има силно политическо лоби.Няма дървета, няма какво да задържи пороите. С години затлачени, непочистени дерета. Проблеми с язовирите .. В същото време половин България е на воден режим. Кирил Петков и марсианците са виновни.
14
2
 
5
 
! Отговори
тъй тъй преди 1 година
а нинова се хвали с добре свършената работа до като била министър :)
13
0
 
10
 
! Отговори
От наводнението преди 1 година
Днес в Каравелово доиде даже и Маичето Мунолова да търси реклама от нещастието на хората. Всичките сте такива като почнеш от кмета на община Карлово Кабата, които години наред търпеше сметището на римляните на меден дол и накрая буклиците им се изсипаха из града. До кметовете на селата които години наред взимаха пари на ръка за да се секат горите а те да си мълчат. Всичките са в комбина с доктора Емил Кабаиванов, тайна е че всичко му се плащаше на ръка предварително. Дървата заминаваха в Гърция
12
0
 
6
 
! Отговори
От наводнението преди 1 година
Днес в Каравелово доиде даже и Маичето Мунолова да търси реклама от нещастието на хората. Всичките сте такива като почнеш от кмета на община Карлово Кабата, които години наред търпеше сметището на римляните на меден дол и накрая *** им се изсипаха из града. До кметовете на селата които години наред взимаха пари на ръка за да се секат горите а те да си мълчат. Всичките са в комбина с доктора Емил Кабаиванов, тайна е че всичко му се плащаше на ръка предварително. Дървата заминаваха в Гърция
11
1
 
8
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 година
Защо все някой трябва да ни помага, като няма контрол на беззаконието и превантивни действия и Господ не може да ни помогне.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавайте да се сечете горите, и по-лошо ще става.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се какво е правил Р.Р. и онзи ...бях точен с парите, сеир ли си гледат, пиар ли си правят, помагат ли, що ли??? Супер неадекватно поведение, действие в псевдо държавата ни!!! Жалко за пострадалите в бедствието обикновени, трудови хорица! Не стига ценовия геноцид, сега и щети от природата
8
1
 
26
 
! Отговори
аз съм Трилистник преди 1 година
Ама настанете ги в петзвездни хотели, нали така знаем да помагаме? Да не е само за пред чужденците тая помощ? Настоявам държавата да помогне на бедстващите както подобава, а не да ги оставят да се оправят сами! Какво е това безобразие да ги пращат да си търсят подслон у приятели? Изпратете ги в хотели! В момента много от хотелите по морето са празни! Могат да ги приютят!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега властта веднага да хваща за гушата т.н. кметове и да питат - защо не са почистени коритата и деретата, когато това е било възможно и времето спокойно , и ако нямат отговор в панделата или гражданите да не чакат на държавата ами да завеждат дела срещу кметовете , не срещу общината , а срещу кметовете тези които са си драпали , ....... , които да бъдат осъдени !!! Иначе при следващия проливен дъжд пак същото същото същото
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксините са виновни. Нали тъй!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само капЕтан Бойкикев от Росенец ще ни спаси! Гласувайте за капЕтанчо, неговото Женерал Жуже и техният доведен бащица Женерал дьо Кремльов!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес на НДК тетката от Кубрат, грантоядката от Дай България, която за година и половина нищо не направи, като правосъден министър провеждаше предизборна кампания с усмивка на лицето и лъжеше минувачите как ще оправят държавата, вместо да се засрами и да отидат да помагат на хората изпаднали в беда. Иначе се събират пред президенството да протестират срещу руският газ.
3
6
 
8
 
! Отговори
ам'чи тъй де преди 1 година
Изберете Боци на изборите.Освен бензина с левче надолу, ще спре наводненията и ще ви изрине всичката тиня от къщите с един замах.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, какво ни е хубаво при "модела Рундьо - да те возят с лодка на село"!
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не виждам Български знамена на профилните снимки? Защо не чувам как ще настанят хората от бедстващите села в Карловска област - Розино, Каравелово, Столетово, Богдан в пет звездни хотели по морето. Защо не виждам лозунги - Аз съм Каравелово! Аз съм Богдан! Аз съм Столетово! Аз съм Розино!