Хора събраха последните си пари, за да поправят черен път

Жители на две смолянски села си решават проблема
5 сеп 2022 16:38, Йоана Цонева
13

Веднага след разклона за селата Вълчан и Змиево асфалтът свършва и започва черен път, осеян с дупки и големи коловози. Хората се оплакват, че участъкът не се поддържа и затова се налага сами да хванат лопатите.

Жители на две смолянски села се заеха сами да поправят единствения път до населените места. Хората от селата Вълчан и Змиево са събрали пари, с които да заплатят на багер, за да изравни неасфалтирания участък от пътя.

"То никой не обръща внимание, тука сме оставени на произвола на съдбата. Виж колко камъни има накапали, никой не ги маха, големи буци. Не знам как минават шофьорите на своя глава", заяви жителят на Вълчан Чавдар Начев пред Bulgaria ON AIR.

"Като идват децата да ни видят, казват лош пътят, много лош пътят и не искат да идват тогава", посочи жителка на Вълчан.

"Колите, трошат ги, друго няма проблеми. Хубаво е мястото и радват се да дойдат, радват се да дойдат в баира, ама не може", смята друг жител на селото.

В Змиево Мона Чобан има къща за гости, където посреща туристи от цял свят. Гостите ѝ семейство Десоваж от Белгия също работят на пътя.

Още по темата
"С автомобил от Белгия дотук са 2500 километра. Пътят беше чудесен, в перфектно състояние, с изключение на последните пет километра, които виждате", сподели Алберт Десоваж.

Възрастните хора сами събрали пари, за да наемат багер, който да подравни най-разбитите участъци.

"Пътят е общински, но въпреки всичко, всички хора дадоха кой колкото може. Баба, която беше отделила 50 лева от пенсията си, нямам идея колко ѝ е пенсията, едва ли е велика, вързани в едно найлоново пликче с възелче. На нас ни омръзна да си говорим помежду си какво трябва да се направи, решихме, че е време да се действа", каза Мона Чобан.

Според хората от общината могат да изпращат багер поне два пъти годишно да подравнява пътя. Настояват и да се наеме човек на минимална заплата, който да се грижи за поддръжката му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Да дойде Китай ама без вирусите си.Светът вече си получи подаръка от Китай.Айде ,мерси!!!
10
1
 
4
 
! Отговори
абе преди 1 година
къде е комитова , нали тя отговаряше за пътищата ?
9
0
 
4
 
! Отговори
Китай да дойде преди 1 година
да построи. Друг начин няма. С Китай трябва да сме в братски отношения и да вземем максимално много. Инфраструктурни проекти на макс.
8
1
 
6
 
! Отговори
до 7 и 8 преди 1 година
съвсем сте зле вече, щом всеки наш проблем по някакъв начин се свързва с Русия, явно няма да се оправим скоро
7
8
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Белгиеца : Пътя беше чудесен в перфектно състояние...Българина : Пътищата ни са отвратителни...Много обичам да мразим.А в Русия кви пътища имааа !
6
5
 
5
 
! Отговори
Анлнимен преди 1 година
Време е само русофилски партии да поемат контрола за да имаме пътища като в Русия. Там са най качествените пътища и най доволните шофьори.
5
2
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Та плащах аз данъци в София, а трошах нашите пътища. Е, как да стане работата в селищата, които не се казват София? В София никога не съм карал да ги еа, само веднъж в живота си минах по околовръстното. Но бая чарички съм налял на столичани, хаха, после недоволни, русофили сме били, *** сме били, не сме харесвали Боко, Фандъкова и Кирчо...ами така ще е, сори, докато не оправите бакиите и не признаете, че не само Македония трябва да е независима, а и провинцията ;)
4
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Така ще е, докато Борисов и Фандъкова правят метро в София и изсмукват останалата част от страната. В общините почти не остават пари от данъци, въпреки, че дейностите се извършват в границата на общините. Отделно, че София отдавна изсмука почти целия бизнес в страната. Почти няма фирма без седалище в София, дори да си купиш на лизинг нов автомобил, доста често данъци и застраховки са на софийска тарифа и остават за София. Лично аз 10години плащах данъци в София,а за последно бях там 1996-та г.
3
3
 
9
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Пак гласувайте за ДПС-милионерите , и те ще ви оправят пътищата в Родопите след сто години !!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
важното е държавата да прибира едни пари от козята пътека за винетки, тол такси и т.н.
1
2
 
9
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Милиционерите да застанат на пътя и да глобяват всеки без винетка.