Ще има ли наказани за наводненията в Карловско?

Хората още не могат да се съвземат след бедствието
10 сеп 2022 15:20, Петя Славова
33

Седмица след наводнението пострадалите в Карловско още не могат да разчистят покъщнината си. Около 300 доброволци и днес помагат на пострадалите. В селата обаче все още няма ток. Според експерти и този път няма да се стигне до истинската причина за бедствието и наказани няма да има.

 Работата по възстановяването в наводнените села ще продължи още дълго.

Още по темата

"Очакват ни няколко месеца работа по непосредственото възстановяване и вероятно години до цялостното възстановяване на инфраструктурата. Само ще ви припомня, че имаме около 180 декара разрушени улици. Имаме да възстановяваме коритата на трите реки, които минават през най-засегнатите села. Практически сега корита няма", коментира пред Bulgaria ON AIR кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Местните жители и власти призовават всеки да помогне с каквото може.

"Най-много се нуждаем от строителни материали и от работна ръка. Това е много тиня, всичко отива на боклука - табуретки дивани и каквото е в къщата и то ще иде на боклука", споделя една от живущите в района.

"Да предадете на нашите сънародници, че тази енергия, която е изключително позитивна и тя крепи надеждата в тези нещастни хора, които претърпяха голяма трагедия - загубиха спестяванията и домовете си.  Да ни помагат,  за да ликвидираме най-големите щети", призова Кабаиванов.

Според бившия екоминистър Евдокия Манева е възможно Европа да помогне с пари за възстановяването на района.

"Могат да се получат авансово средства, за да започне изпълнението. Все още не съм чула за конкретни разчети. Щетата е оценена на 90 млн. лева", констатира тя.

Проверките на МВР и Министерството на земеделието няма да открият виновните за бедствието, смята Манева.

"Никой няма да понесе отговорност за това, което не е направил. Виждате как текат проверките", обобщи тя.  Остават още 9 дни, в които МВР трябва да излезе с резултат от инспекциите в горите над засегнатите села.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предателите ..пари за украиниъри ат а за българите не
27
0
 
3
 
! Отговори
марги преди 1 година
Да се проверят служебните лица, какви са ги вършили последните 15 г., кой, кога е променял закон, или закривал служба, разрешил приватизация на язовир, сеч, поддържал канал...
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 къщи са се срутили в събота, заради придошлите води на река Кали на непалската граница с Индия и сега реката прилича на течно сметище
25
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Виновен е брадатия измамник. Когато стана бедствието в Карлово, той продължи да си почива в чужбина. Сега да го видяхте някъде да рине тиня. Не се напрягайте няма и да откриете. На него не му пука освен за парите, които ще минат през общината. Всъщност единствено парите го свързват с община Карлово, той дори не живее в съседната община. Лозунга беше "Видими резултати" - след 3-ти последователен мандат.
24
3
 
1
 
! Отговори
До Shark преди 1 година
Имаш вакуууум между ушите бе фигурантски трoл
23
0
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Членовете на дървената мафия,да бъдат заловени и да платят щетите....причина за бедствието е изсичането на гората и всички го знаят!!!
22
0
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
Найи ХУБАВИЯ живот е в България,колкото и да убиваш,крадеш,нарушаваш закони,толкова по малко го е грижа ЗАКОНА за ВАС !!!Затворите са пълни с кокошкаряи,защото НЯМАТ ПАРИ ДА СИ ПЛАТЯТ на адвокат,а той на отетния и тъка КРЪГА СЕ ЗАТВАРЯ и най бедни с най НОВИ КОЛИ В СВЕТА !!!!
21
2
 
3
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 22. Само за тази простотия ли ти стигна акъла? Типично гербаджийче, няма капацитет да спори с разумни доводи и започва да обижда! Ето затова трябва и ще загубите.
20
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Наказани със сигурност няма да има. Единственитя начин да бъдат наказани гербаджиите, защото вината е тяхна, е тотална загуба на изборите. Ама като се сетя, че има малУУмници, които и за магаре ще гласува, ако е от ГЕРБ, ми се струва че и това наказание няма да стане. За тези, които ще ми се пулят за вината на ГЕРБ само да подсетя от коя партия беше областният управител на Пловдив доскоро.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали Корнелия предложи горските стопанства сами да секат дърва и да продават,ами ето резултата
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова си сложиха Гешев да ги пази.
17
6
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
абе не знам за какво "наказание" бленуват некои...Но мога да препоръчам на всички материали по тия въпроси. В "Ютуб"..Например:..-Има една поредица "Информатор"..Верно че е на руски,но първо и неговорещите руски ще вденат поне половината от текста,защото езиците ни са изключително близки и второ,ако все пак не могат,просто да погледат какво става по света..Та:..-Неможеш да накажеш ЦЯЛАТА ПОПУЛАЦИЯ за това,че е ТОТАЛНО БЕЗОТГОВОРНА!..Защото "ФАКТОРИТЕ" СА НАШИ съграждани !..Манталитета ни е такъ
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Китай за такова престъпление се предвижда публична екзекуция
15
0
 
15
 
! Отговори
Ще има ли наказани з преди 1 година
Не ! Няма да има ! Ние сме държава на правистите което е различно от правова държава .
14
0
 
14
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Както винаги, нищо няма да произлезе от цялата тая дандания. -Куче влачи, диря няма...- Мижи да те лажем...
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 Местните кметове и общинската управа си имат гурута по партийните върхове, които им нареждат какво да правят. Никой кмет самосиндикално няма да предприеме сеч и износ в чужбина.
12
2
 
4
 
! Отговори
Истински Юрист преди 1 година
Човек се е СамоЗабравил, мисли си, че за Дело на Господ, друг човек трябва да е виновен! Същата работа като тези, дето си мисят, че бъл хата човек върху повърхността на тая Планета, може да влияе на климата!!
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата и Доган у фирмите им, които 12 години сякоха гората.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наводнението е в следствие на не почистени корита.А, затова са виновни местните управници и селяните. Не търсете виновните в София и областни центрове. Ако има виновни това са местните кметове и общинската управа общинската управа.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бг се наказват само кокошкари за дребни суми. Никой висшестоящ няма да бъде наказан за поголовната сеч на горите. Там се въртят много пари. Многото пари никой не ги наказва.