Няма да има двойни тарифи за тока, увери енергийното министерство

Битовите потребители няма да са извеждани на свободния пазар
23 окт 2022 09:35, Петя Славова
74
Няма да има двойни тарифи за тока, увери енергийното министерство
Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката отчита, че на базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа, не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока. Служебното правителство категорично няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия. България е третият нетен износител на електрическа енергия в Европа и няма да допуснем българите да се товарят с непосилни сметки за ток.

Полагат се всички усилия да се задържат и дори намалят цените на газа, което ще позволи да не се увеличава цената на топлинната енергия от 1-и януари.2023г. Този успех ще помогне да се избегне свръхнатоварването на енергийната и електропреносна система през отоплителния сезон. При непредвидени ситуации и нов ръст на цената на газа, ще се търсят механизми за компенсиране на потребителите, пишат от Министерството на енергетиката.

Политизирането на темата не е в интерес на българските граждани и бизнес. Министерството на енергетиката работи по различни разчети и антикризисни варианти, които е готово да представи на Народното събрание за обсъждане и решение. Силно се надяваме проектобюджетът и предлаганите мерки за компенсация на потребителите и стабилизиране на енергийната система да не станат заложник на предизборна надпревара, отчитат от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха дано ама надали,ако не тая зима то другата всички сме на прангара,европейската либерастия няма да ни разреши да кривим от"правият"път и да ползваме евтина електроенергия родни производство!
11
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
До 999Като гледам как са ти напляскали минусите, явно тоя сайт се чете най-вече от богати хора.
10
3
 
14
 
! Отговори
адолф преди 1 година
И що да няма две тарифи бе другаре Оправлявщи?Ами изчислете колко ток е необходимо на едно 4-5 членно семейство през зимата за отопление,прибавете 10% резерв и сложете до тука ниска цена.От тука нагоре цената нека е по-висока.И с данък печалба е същото. Някой дето е изкарал тоя месец 5000лв. плаща данък 10% и тоя дето е изкарал 5 милиона и той 10%.Ами вижте как е по целия свят като вие не можете или не искате да го измислите.
9
6
 
29
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
БГ изнася ток, НО ПОСЛЕ ГО ВНАСЯ ОТНОВО НА ПО- ВИСОКА ЦЕНА ОТ БОРСАТА В ЕВРОПА.
8
23
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
Аз мисля, че е редно над определени киловати да се праща по- скъп ток! Така ще ограничим излишното и безсмислено харчене на ток от богати собственици!
7
3
 
7
 
! Отговори
емо преди 1 година
е нашите господари нали така са наредили!
6
22
 
3
 
! Отговори
Az преди 1 година
Време е за свободния пазар, за всички освен пенсионери. От къде на къде от моите данъци ще плащам на индусмените тика.
5
5
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Аз не си спомням и като няма криза богатите да са станали по-бедни. Възможно ли е да ти е "измито канчето" и просто да не се справяш с живота и да пропускаш възможности. Или още по-вероятно дори да не виждаш възможностите?
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двойна тарифа и следва тройна тояга по главите. Някои трябва да спомнят 2013 г. и повече да не помислят да се бъзикат с народа.
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се че не трябва да има...800кв...къде го измислиха.Ние се отопляваме с климатици...нормално харчим 1000...1100 кв на месец..Тези наред ли са...Нали искат Екологично...
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бря...как свикнаха милионерите държавата да им плаща тока)а ако идеш при социалните за ток и надвишаваш с 1 лв .ток няма и тия милионери и им се плаща ,е как така бря министърчета корумпирани
1
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Paзkapaxa Kиpo-Лeнитe oт влacттa и eтo, чe paбoтитe тpъrнaxa goбpe!