Не може патрул от двама души да се изправи пред група от 40 и повече мигранти

Валентин Попов: Да спре практиката на командироване на служители по границата
Обновена: 8 ное 2022 08:35 | 8 ное 2022 07:10, Анисия Иванова
144
Не може патрул от двама души да се изправи пред група от 40 и повече мигранти
Снимка: БГНЕС

"На границата се случва нещо, което досега не се беше случвало. Това не е задължително да остане изолиран случай", заяви пред БНР Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Снощи граничен полицай е прострелян в района на българо-турската граница.

Той определи трагедията като шокираща.

Още по темата

Според Попов сериозен брой нови служители на МВР трябва да започнат работа по застрашените участъци от границата.

По думите му това е работа за професионалисти и е крайно време да се престане с практиката на командироване на служители.

Синдикалистът очерта посоките, в които трябва да се работи - личен състав, техническо обезпечаване, оборудване.

"Не може патрул в състав от двама души, което вече се е случвало многократно, да се изправи пред група от 20-30-40 и повече мигранти и да няма връзка с колегите си", коментира Валентин Попов отвъд конкретния случай, който все още се изяснява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време като служих в казармата само звука от зареждането на калашника вършеше работа. Тогава не знаехме халосни патрони, стоп патрони и разни други либералистки простотии. Имаше само бойни патрони и на стрелби зареждахме някой друг трасиращ понякога.
85
0
 
30
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
Иначе, оръжия ще изпращаме на укрите, когато не можем собствените се граници да опазим, поради липса на личен състав и оръжие!!! В конкретната ситуация - това е формажор, така че, употребата на оръжие в случая е била не само наложителна, а и желателна! Бруталният разстрел Е начинът, ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да бъде спряна тази мюсюлманска с.G.ан и пап.L.ач!!!!
84
1
 
24
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Има нещо много неадекватно в охраната на границата ни.С какво граничарите могат ра респектират незаконните мигранти? С нищо..Движат се покрай оградата невъоръжени и без потивокуршумни жилетки.Граничарите трябва да имат поне 2-3 пълнителя със стоп патрони,за да респектират ефективно незаконно преминаващите и един пълнител с бойни патрони за случай когато се изправят срещу въоръжен човек.Ако десетина човека се изправят срещу граничаря,спокойно ще го пребият и дори ще му вземат оръжието.
83
0
 
33
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Звука на шракането на затвора на калашника може да спре не 40 ми 100 *** на границата. А изтрела във въздуха дава крилаааа.
82
4
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 година
Нашите военни за никакъв ч.е.п не стават ! А ченгетата ги бива само да пребият от бой някой в районното ? И това при условието ,че народа няма право да носи оръжие и на практика е беззащитен ! Срещу чужди агресори и ченгета и военни се о.с.и.р.а.т ! ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА!
81
2
 
32
 
! Отговори
Абе... преди 1 година
Бруталният разстрел върши чудесна работа. Като застреляш няколко, *** спират да прииждат на тумби. Разстрелът на малцина от лошите спасява живота на мнозина от добрите.
80
0
 
27
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
А къде са Гранични войски, заставите, кльонът? Не е като да не знаем как се прави или да не сме го правили. А хванатите мигранти да се пращат направо в Германия! Все пак те ги поканиха.
79
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 1 година
Да питам ? Тоя патрул от двама души автоматично оръжие не носи ли ? Или го носи само за красота и да си чеше гза с него ? Дайте ми оръжие и снаряжение каквото искам ,аз сам ще се изправя не пред 40 пред 50 души ? И няколко чувала за трупове ?Първите двама които проявят агресия ще ги гръмна в тиквите ,а другите ще ги накарам да залегнат по очи с ръце на тила !
78
1
 
24
 
! Отговори
БЕТОННА СТЕНА !!! преди 1 година
"Не може патрул от двама души да се изправи пред група от 40 и повече мигранти". Може, питайте граничари сложили през комунизма. Разбира се, бруталният разстрел е недопустим, независимо кой е отсреща. Затова отдавна трябваше да се изгради БЕТОННА СТЕНА, но господарите отвъд океана не дават. Вместо да се инвестира навтеме в масивно огражденине, сега ще се инвестира многократно повече е командироване на служители по границата, техника и издръжка на "бежанци". ЕВТИНОТО излиза СКЪПО.
77
0
 
32
 
! Отговори
граничар преди 1 година
а пазехме границата и таралеж не можеше да я мине...
76
4
 
28
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Това е разпад на българската държава. Всичко е окрадено от Борисов, Пеевски и Доган и за обикновените полицаи няма нито пари, нито оборудване. Държавата затъва в дългове и скоро ще трябва да се закриват болници и училища.
75
0
 
23
 
! Отговори
Mersi преди 1 година
Никак не е проста работата. При други обстоятелства, няма никакъв проблем дори да няма ограда, но времената се промениха, мисленето е от началото на 20-ти век. Всички са хепи!Най-малкото трябва хората охраняващи местността да са обучени, да я познават в детайли и най-вече да знаят, че имат подкрепа. Казвам това като бивш граничар.Престрелките през граница не са нещо ново, просто е забравеното старо, с тази разлика, че няма вече граничари по границата.
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното, че ще пращаме оръжия на Украйна, пък ако поискат парламента одобри и войска да може да пращаме, нищо че нас няма кой да ни пази.
73
0
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
МОЖЕ АКО ЕДИНИЯТ ОТ ПАТРУЛА СЕ КАЗВА др.КАЛАШНИКОВ
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗКАРАЙТЕ АРМИЯТА НА ГРАНИЦАТА! ЗАЩО ХРАНИМ ТОЛКОВА ВОЕННИ КОГАТО В МИРНО ВРЕМЕ ТЕ НЯМАТ РАБОТА? ПЛЕВНЕЛИЕВ, ДЕТО СЕГА МИ СЕ ПИШЕ ЗА МНОГО УМЕН, БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ ГРАНИЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ АРМИЯТА И ВИДЯХМЕ КАКВО СТАВА. ТАМ ЕДИН МЪЖ ВЕЧЕР ОБИКАЛЯ УЧАСТЪК ОТ ГРАНИЦАТА, А СРЕЩУ НЕГО В ТЪМНОТО СТОЯТ 20-НА МЪЖЕ, КОИТО С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО ИСКАТ ДА ВЛЯЗАТ В БЪЛГАРИЯ. КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ОБЯВЯТ ЕМИГРАНТИТЕ ЗА НАРУШИТЕЛИ И ДА ГИ СЪДЯТ, А НЕ ДА ГИ ПРИБИРАТ В БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ И ДА ГИ ХРАНИМ? ДОКОГА!
71
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
патрула е искал пари и бежанците казали пари няма на ти на ти
70
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Германия им дава жилища и ги храни безплатно, резултата ще е този.Не е виновен този които яде баницата, а този който му е дава.
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се минира границата проблемът е че първо ще карат жените си да преминат ако свършат ще пускат децата и пак ще преминат
68
0
 
7
 
! Отговори
ш преди 1 година
Предполагам, че патрула са с пистолетчета, а не с калашници.
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е смешно и много трагично .Тепат вече ченгета по границата .Некво мюсли си стреля и тепа .