Проф. Чуков: Мигрантите, влизащи у нас, се радикализират

Тези хора имат оръжия, нужно е подобрения в законодателството, смята той
Обновена: 8 ное 2022 09:20 | 8 ное 2022 09:08, Петя Славова
83
Проф. Чуков: Мигрантите, влизащи у нас, се радикализират
Снимка: Bulgaria ON AIR

Увеличават се инцидентите с мигранти в страната, които преминават през границата ни с Турция. Снощи бе убит и служител на "Гранична полиция" в района на село Голям Дервент.  По първоначални данни, трагедията е станала  при престрелка с мигранти.

Още по темата

Случилото се в контекста и на инцидента в Бургас, където шофьор-трафикант на мигранти не спря автомобила си и двама български полицаи загинаха, разгледа арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на "България сутрин".

"Виждаме нещо екстремно. Тези мигранти имат оръжие. Това показва силната радикализация в опит за добър живот в Европа. България е необходимо да има ново законодателство. Българските политици трябва да се вземат в ръце и да направят законодателство, което да съответства на натиска по нашата граница", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

"Тези хора, идвайки от Турция, нямат страх от българските граничари. За разлика от гръцките", каза още проф. Чуков.

По думите това, което виждаме на българската граница, много прилича на онова, което наблюдавахме на турско-гръцката.

"Там също имаше престрелки, само че гърците направиха много сериозни подобрения в законодателството", даде пример проф. Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква престрелка, тва си е чиста война! Докога с тази демокрация!
49
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако стреляха на месо по границата нямаше да има такива проблеми. Ама те дори не можели да работят с оръжие (коментар сутрешен блок от систевата)-смятайте на какво ниво са ни полицаите.
48
1
 
23
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Да сложат автоматично оръжие както Израел прави с проблемните си граници... Ще ги видиме тогава как ще се радикализират...
47
1
 
22
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Кажи верно? Добре, че професора ни каза, че мюсюлманите се радикализират лесно, защото въобще не можехме да се сетим. Аз си мислех, че само научни хорица идват от тази част на света. Все си мислех че всички тези са доктори, ИТ-та, инвеститори и т.н. Много ми харесва всеки път какви анализи излизат след някакви такава случка.
46
1
 
28
 
! Отговори
мак преди 1 година
До да. Поляците не ги пускат, но пак някои де..би..ли ги упрекват, че се отнасят нечовешки и въобще, че ония имат права. И подобни дрънканици. Заради тъ/п/ата меркел вече цял свят тръгна към Европа и спиране няма. Трябват огради, колкото и да изглеждат в разрез с европ. ценности и демокрация. Друг изход няма.
45
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дали това наистина са били мигранти? Нямат никакви доказателства какви хора са пресичали границата. За никой не е тайна, че границата ни я пресичат и контрабандисти и наркотрафиканти, все хора които е по-вероятно да са тръгнали с оръжие и да имат мотив да стрелят първи. Ама е по удобно да набедим мигрантите, вместо да признаем проблема с трафика на наркотици и оръжие.
44
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста тарамбуки има в Турция.Явно напират да влизат в България.Около 2 милиона са и са си чисти ислямисти повечето.Радикализирани до мозъка на костите си.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Будали сме Да, но Европа никак не иска. Обединена Европа, подобно на Щатите, е масонско творение, чиято цел е претопяване на белите хора. Четете за Куденхове-Калерги. Четете "Вълшебната планина" на Томас Ман. Там много ясно са описани идеята и предназначението на ЕС.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен в ТикТок един брадат се снима и танцува как преминава границата ни посред бял ден напълно обезпокочван с помоща на една 2м стълба. Нещо да кажете? -------- докато милиционерите праскат чeкии и цъкат из фейса така ще е
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е къде е народа ????Народа и да го ...... пак ще му е готино .Деградирал смешен народ не излиза за по висок на стандарт живее се в африкански стандарт даже и по зле ,не излиза за мир ,не излиза за пенсионерите за достойни пенсии .Този народ е ниво деградация и аз съм добре дреми за другия това не е общество !Благодаря
40
0
 
11
 
! Отговори
Да преди 1 година
Вижте оградата на поляците. Вижте как си браниха страната срещу пълчищата. Водни оръдия, гранати. Ние тук......
39
1
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Полша и Унгария са далече далече от България Гърция Испания и Италия /Малта по-натоварено няма! В Турция дебнат 5милиона колкото нас ,за да се шмугнат в Европа! А трябва да се изпращат в Русия за пушечно месо там земя за всинца им бол!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само да напомня че в ТикТок един брадат се снима и танцува как преминава границата ни посред бял ден напълно обезпокочван с помоща на една 2м стълба. Нещо да кажете?
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33: Великата Китайска Стена още е там, но при нас окрадаха парите за стената и сложиха един ред тел за кокошарник, след година започнаха да падат. Факт за които всичко мълчат. Още няма един политик в затвора и това е показател че мафията си има държава.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усетят ли ги че са радикализирани,да се канят на гости....дано да не ме изтриепш сега....
35
8
 
5
 
! Отговори
Няма по-жалко преди 1 година
същество от русофила! Желанието му да е изтривалка на господаря си е потресаващо! Мри русофиле долен в море от фекалии!!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вижте как се пази граница в Полша, Унгария и то не е външна на ЕС. Булг аристан даже една граница не може да опази и виновните са онези 240 толупа които си гласуват тяхни закончета и въобще не ги интересува за държавата. Важно е да има евро, а дуржавата кучета е яли. Факт ама спете още офце.
33
0
 
5
 
! Отговори
Будали сме преди 1 година
От Европа трябва да дават пари! Нашите политици пак спят! Вместо да вдигнат скандал те си траят. България е външна граница на ЕС и то във един от най проблемите райони където минават основните контрабандни канали и мигрантите по суша. Ако ЕС иска да пазим тази граница трябва да плащат милиарди за това. В противен случай да им предложим ултиматум. Осигуряваме гарантиран държавен канал и транспорт на мигрантите към западна Европа. Докато ЕС не почне да дава пари. Както направи Турция!
32
1
 
1
 
! Отговори
Чип Дойл преди 1 година
Нии не сме гръчолята и нивга няя бидем дори близо до тяф затуй наше одят да им бришат дупееата за 500? на месец!!!
31
5
 
2
 
! Отговори
Име преди 1 година
Как така още не се е разПР-рила оная *** Копейка, която на всяка манджа е похлупак? Да строи стени 100 метра високи например?