Гражданската отговорност поскъпва, колко ще плащат шофьорите?

Коментар на запознати
17 ное 2022 13:15, Росен Стойчев
41
Гражданската отговорност поскъпва, колко ще плащат шофьорите?
Снимка: БГНЕС

По-скъпа “Гражданска отговорност” от Нова година прогнозират застрахователи заради по-високите обезщетения, които се налага да плащат на шофьорите, съобщи Нова.

През последната година рязко нагоре са тръгнали цените на ремонтите в автосервизите и резервните части, отчитат от бранша.

Още по темата

Традиционно в края на годината голяма част от шофьорите подновяват задължителната си застраховка. През последните месеци полицата е поевтиняла минимум с 5% и 8% спрямо година по-рано, отчитат от брашна: основно заради мощната конкуренция в сектора. В същото време КФН иска вдигане на гаранционните вноски, които застрахователите плащат на държавата, заради повишаването на рисковете на пътя и растящите щети.

“Към края на лятото имаме ръст на изплатените обезщетения с 4 % на годишна база, докато в другата страна на уравнението – има около 1 % спад на общо събраните премии по „Гражданската отговорност””, коментира Владимир Савов от Комисия за финансов надзор.

Сметката в уравнението не излиза, тъй като през последната година цената на „Гражданската отговорност” върви надолу, обясняват от комисията-регулатор. И въпреки повечето изплатени обезщетения от застрахователите - събраните премии са по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Бюргер преди 1 година
До Анонимен1. Автомобилът не е лукс, а необходимост! С него се върши работа.2. Автомобилът още със създаването си е бил предназначен за средната класа. Богатите нямат нужда от него защото могат да си позволят специални транспортни услуги. Автомобилът не е за тях.
31
0
 
0
 
! Отговори
Гест преди 1 година
Докоментар 25,,чиновник ,,.И сега застраховките били с 50,60кв.по евтини ,дайте да се вдигат. като причина за вдигането им застрахователите изтъкнаха ,че видите ли ,имало много българи дето си карали колите на запад ,и при инцидент роднините на потърпевшият искали големи обезщетения ,защото ТАМ стандарта им на живот бил висок и т.н.защо масата от българите трябва да плащат заради тези българи дето карат на запад ,още повече повечето караме колите си само в Бг.Който кара на запад 2000 лв.гр.отг
30
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 33 Ти не си от тези куцо , кьораво и сакато , нали ?Ид...от безподобен.
29
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хахахаха 21 : Пак не ме разбра правилно. Автомобила е лукс и комфорт, и като такъв не е измислен за бедните, а като удобство за богатите. За съжаление от алчност допуснаха куцо, кьораво и сакато да притежава автомобил, и сега лека полека ще ви подрежат крилцата чрез поставяне на финансови бариери. Високи застраховки, цени на горивата, еко-норми. До десетина години ще са забранили всички стари трошляци, и на пътя ще има само нови автомобили. Чакам с нетърпение.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
28: ти ли ни издържаш бе мисирка, бягай на село а 100 си ги заври на тъмного място
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добър ден роби как сте? добре ли сте? насладете се на това увеличение защото след няколко месеца пак ще го вдигнат а вие ще блеете, бееее бееее офце.
26
4
 
7
 
! Отговори
Един преди 1 година
Тия се редуват да ни дерат с мутрохотелерите,Рашид Алибейов,урките и т.н!
25
4
 
6
 
! Отговори
Loopianix преди 1 година
Гледам доста фенове има на бонус-фалоса...аз пък ще кажа, дано още дълги години да не го въведат, че тогава всички ще пищят какво стана .... На мераклиите да припомня (ориентировъчно) - схемата, която я измислиха беше, че стартираш от сегашните нива и ако след еди си колко години нямаш нарушения ще получиш бонус, ама ако пък направиш нарушение, в това число имаше дълъг списък с нарушения по ЗДВП, в това число и минималните за скорост, усещаш веднага фалоса...та при тази схема - НЕ Благодаря!
24
18
 
5
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Нормалните разходи на един човек на ден са 100 лева. Ако нямате 100 лева за гражданска на година, по-добре ходете се обесете, защото определено ви издържам и сте ненужни.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия ли?
22
8
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
Тази година цените на ГО са с 60-70 лв. по- ниски от миналата година и никой не отбеляза този факт.
21
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко поскъпва, с изключение на доходите
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с бонус машус, няма да плащам здравни за румляни, нито гражданска за неможещи да карат.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо не ми се мисли как ще я кара съседа ченгесай,с пет коли и една заплата. Рушвечилъка зор върви, каналджийството и то, треволяците едва кретат, холандецът много го следят, автомивките вече си ги плаща,абе не е за разправяне. Застраховки, лизинг на есовицата на баба му, която той кара,за да я води на църква. Лоша работа. Остана му само да лепи черно тиксо по номерата на колите,за да се бъркат камерите,та поне винетки да не купува . Разсипаха я тая държава.
18
6
 
17
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Явно хейтърите се засегнаха..... Пичове явно не ме разбрахте... Едната кола я карам аз, другата е за жена ми, а третата стои в гараж и на никой не пречи ... Семейство с две активни коли не сте ли виждали?!? Ако смятате, че се фукам с джип на 21г евала - пишете тук да ви го продам - искам му 4К. Аз им пиша че ГО си е чист рекет, а те ми гледат скъсания джоб.
17
3
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Вдигайте още цената на премията и още по-малко ще събирате! Толкова е просто уравнението!!! Аз моята кола я карам само за почивка извън града с 90км/ч до 110 на магистрала. Уж бонус малус то нищо ако смениш застрахователя. Къде ми е намалението на премията като моят застраховател не поема никакъв риск с мен?
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хахахаха 17 : Явно не можеш да си позволиш нормален автомобил. Явно не е за теб. Разкарай ги, и се разкарай от пътищата, да освободиш пространство, за тез които могат. За теб е измислен градският транспорт и БДЖ.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Абе дедо Попе, да не претоварим каруцата?".... "Спокойно чадо - виж, че магарето още тегли и не се оплаква!!!".... Та така и ние - докато теглим и си мълчим ще ни товарят. Апостола неслучайно е написал НАРОДЕ????...... А всеки да преценява за себе си какво е искал да каже Васил Иванов Кунчев!!!!
14
4
 
23
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
До 16..... Богаташче съм ама друг път - ти прочете ли колко са стари тия коли?!? Неслучайно им написах годинките.... Ако бях богаташ нямаше да бачкам като грешен дявол.... Не измествай темата - въпроса е ЗАЩО се нарича гражданска отговорност като се плаща за колата а не за шофьора.... В нормалните страни от ЕС тая застраховка е лична и всеки шофьор си има досие. За такива като Семерджиев и оня с Поршето ГО ще е над 3000лв, а може и да им откажат застраховка. Капишш?!? Или да ти обяснявам още?!?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 : Има такива неща, ако не избираш най-евтиният пакет. Моята застраховка покрива всичко изброено, без съденето на общината за лош път. Това обаче не е мой проблем.