Педофилите – обикновено мъже със среден до висок статус

Наказанието за разпространение на детска порнография е до 6 години затвор
125
Педофилите – обикновено мъже със среден до висок статус
Снимка: БГНЕС

Шестима от 13-те задържани за разпространение на детска порнография у нас са с мярка "задържане под стража".

Експертът по сигурност и бивш шеф на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП Явор Колев е категоричен, че престъплението е тежко и не бива да се подценява, въпреки че видеоклиповете не са направени от конкретните заподозрени.

Максималната санкция за притежаване и разпространение на материали с детска порнография у нас е лишаване от свобода  до 6 години, коментира експертът пред Нова телевизия.

Още по темата
"За да се произведе един такъв материал – клип или снимка, участва дете. Това не е художествен филм, в който участват артисти. Това е филм, в който участва дете, в много случаи и пеленачета дори. Това, което им се причинява, са тежки физически и психически проблеми, които остават за цял живот”, каза още Колев.

Бившият шеф на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП обясни, че проблемът със сексуалното изнудване на деца в интернет у нас също не е за подценяване.

По думите на Явор Колев присъдите за подобен тип престъпления у нас често са неефективни. Той даде пример с осъден преди години за насилие над дете, който впоследствие отворил свой парти център, където организирал забавления именно за деца.

Експертът по сигурност подчерта, че превенцията е много важна и родителите трябва да говорят с децата си за проблема. Колев каза още, че 95% от педофилите са мъже, обикновено със среден до висок обществен статус.

"Съседите им никога не биха предположили, че това са сексуални насилници", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Mnenie преди 1 година
Да ги стрелят още на границата и да не ги обявяват. Там да ги оставят. Бързо ще се разчуе сред имигрантите, че в България ги пукат и ще спрат да идват Така е по средизеноморието. Пукат им в лодките. Ни лук ял, ни лук мирисал.
71
1
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Педофилията е частен случей на ЛГБТ+ (сексуална девиация) .Вече има даже движения сред либерастите да се не се преследват педофилите . В холандия даже май имаше един в техният парламент дето ги защитаваше. В САЩ също има такива либерастки анстроения
70
1
 
2
 
! Отговори
така е преди 1 година
Педофилията е много характерна за евроаталнтиците и тези финансирани от америка за България
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под определението "мъже със среден до висок статус" попадат всичките български политици и депутати. Интересно колко от тях са разследвани за това (случая с Владимир Кузов от Атака не го броя, той по-скоро беше за да направят мръсно на тая партия и на Волен)
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е висок процента на жените педофили. wtf.
67
0
 
10
 
! Отговори
Лондон Дери преди 1 година
Цяла Европа знае,че който няма пари да отиде в Тайланд,ходи на БГ черноморието.А тук седнали да ми разправят за някакви колекционери на забранени филми,не че ги оправдавам,но не са хванати на местопрестъпление Цяла Европа идва в България да мърсува на Слънчака,но никой и дума не обелва.Все пак там е големият бизнес на ,,големите хора в държавата.И това ако не е лицемерие?Преди години около Хасково бяха снимали софийски прокурори със деца/скрита камера,актови снимки/, и всичко се покри така добре
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...преситени, такива, които купуват само, вече всичко са опитали...Даже животни не ги наричам, защото ще обидя животните.Извратеното е, че те си мислят, че са някаква си "висша " класа.Ако човек е чел малко повече, знае, че е във всички области. Що за организми са тези, които насилват беззащитни и слаби същества, за да се насладят на поредното си удоволствие. Не е ли в политиката, не е лив икономиката? ...За такива трябва да има лагери. И да изпитват всеки ден това "Удоволствие"!
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не са мъже, а човешки м ъ р ш и!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В белите дРъжави .... ДО ЖИВОТЕН !
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да , ''СРЕДЕН И ВИСОК СТАТУС'' ,... евроGeйci , от всички държави в ЕС .
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публичен лИ нч
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да бъдат разкрити,после всичко ще се нареди.
60
0
 
8
 
! Отговори
Престъплението преди 1 година
Чл. 159. АЛ.3 ОТ НК -Който излага, представя, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал на лице, ненавършило 16 години, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
59
12
 
5
 
! Отговори
Какви педофили? преди 1 година
Хванатите, са мъже, които са гледали или са съхранявали на дисковете си видеофилми с детско порно....6 години затвор?!?
58
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По дефолт, следва до един да са русофили. Справка - сексуалните насилия над деца на руската армия в Украйна. И да не се бърка с плющенето от страна на чеченци на руски войници, двете неща нямат общо - второто е по взаимно съгласие.
57
1
 
28
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Отвратително. По IDX гледам че в САЩ има база данни със сексуални престъпници. Тук кога? Много са, спотайват се тия човек винаги трябва да е нащрек. Кой знае колко такива се въртят около площадки, училища и градини и дебнат само.
56
0
 
8
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Някакав чужденец ги зарибил теа психопати,да ги пуснат за 10 дена в Централен софийски после нема да гледат и реклами за детцки сиропи за кашлица даже...
55
4
 
5
 
! Отговори
Прокуратурата Бачка преди 1 година
Всички мъже със среден до висок статус са заподозрени. Предлагам прокуратурата да ги арестува и да докажат невинност в съда. Както направиха с Боко Тиквата... нали.. а относно тези "хванатите", защо си мисля че ще ги пуснат съвсем скоро и ще се почувстват съвсем безнаказани и може да стигнат до още по-опасни деяния. Даже някой долу написа, че вече някои били пуснати, сигурно ще им върнат и порното с извинителна бележка. Е това е държава баце.
54
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Социопати, защото не обичат педофили ли? Я по-серионо! Щом се отнаася до дете, милост никаква! И убити имаше дори, да ви припомня!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и обикновено коментират статии в днес бг. Социопати от класа.