Годината ще приключи с необичайно високи температури

Захлаждане и превалявания се очакват след 2 януари
13
Годината ще приключи с необичайно високи температури

Природните бедствия в световен мащаб през 2022 г. нанесоха щети за над 260 млрд. лева. Едно от най-големите у нас бе наводнението в Карловско, от което местните се възстановяват и до днес.

Изминаващата 2022 г. ще остане в съзнанието на човечеството. Тя започна с война, нарастваща инфлация, енергийна криза и глобални климатични събития. През лятото Европа отбеляза най-високите температури в историята си. Бяхме свидетели на три горещи вълни в Западна Европа, а три държави дори бяха обхванати от пламъци - Португалия, Испания и Франция. Темповете на развитие на глобалното затопляне са главоломни - цялата планета страда от засушаване и високи температури. Това заяви синоптикът Александрина Янкова в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ годината у нас е била белязана от няколко негативни природни явления - градушката с големината на лимон край Сливен през месец май и няколко горски пожара. Най-катастрофалното събитие за страната са наводненията в Карловско.

Пред Bulgaria ON AIR Янкова коментира и какви температури ни очакват през новогодишната нощ.

"Годината ще приключи с необичайно високи температури, макар че утре се очаква леко захлаждане. От северозапад ще нахлуе по-хладен въздух, който леко ще понижи температурите, но само за ден. В четвъртък обаче температурите отново ще се повишат. В новогодишната нощ температурите ще бъдат межди 4 и 7 градуса. Сняг може да очакваме догодина - след 6 януари", отбеляза тя.

Синоптикът прогнозира, че захлаждане и превалявания се очакват след 2 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможно ли е?!Как СССР се опита да промени климата и едва не затри човечеството!, прочетете го, ама сега СССР няма, затова пък има други доброжелатели, които ако не се спрат, може и да затрият човечеството!
9
3
 
2
 
! Отговори
Имала майка преди 1 година
Стойне, бре Стойне. ЕРГЕН. Българската народна музика си ми е в кръвчицата. Пея си ги българските народни песни. Въпреки, че съм инженер. С тях съм ЗАКЪРМЕН.
8
5
 
11
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
БОГ е с нас европейците,за да може до следващата зима да се адаптираме към повече собствена енергия,да доразвиваме главно ВЕИ сектора и внос на петрол и газ не от Русия. Грешката(особено на източната част на Европейският ни Съюз) бе,че пасивно чакахме енергийни продукти само от Русия. Войната направи бързо да се измъкнем от този капан.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джет стрийма е прецакан тотално пък вие си говорете каквото искате. Както винаги сте големи компетенции, а реално сте пълни ***.
6
1
 
6
 
! Отговори
do 5 преди 1 година
Както казах, разбери как работи климата на планетата и стига писа глупости.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом имаме толкова топла и безснежна зима (Коледа), представям се какво лято ни очаква следващата година! Сигурно поне 45 :(( Глобалното затопляне е факт, не някаква измишльотина.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До ЦИРК ПРОМЯНА КЛИМ - тоест, не е понеже имаше невероятно по размер изригване на вулкан, при това подводен, а е все пак понеже кравите пръцкат? Добре е да се знае.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До ЦИРК ПРОМЯНА КЛИМ Именно! За вас се отнася още повече!
2
1
 
11
 
! Отговори
До ЦИРК ПРОМЯНА КЛИМ преди 1 година
Ако знаехте как работи климата на собствената ви планета нямаше да пишете подобни глупости.
1
5
 
13
 
! Отговори
ЦИРК ПРОМЯНА КЛИМАТА преди 1 година
Тази година изригна вулканът Тонга. Едно от най-големите вулканични изригвания в историята. Изхвърли нечувани количества пепел, и по-важното, вода в атмосферата. Разбърка тотално климата. НЕ Е ПОНЕЖЕ СМЕ ЯЛИ МНОГО ПЪРЖОЛИ, СПОКОЙНО