Български пощи готвят стачка

Настояват за подобрени доходи
20 яну 2023 12:21, Росен Стойчев
46
Български пощи готвят стачка
Снимка: БГНЕС

Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ започва процедура за стартиране на ефективни стачни действия в "Български пощи" ЕАД.

На 20 декември работниците и служителите в дружеството обявиха началото на символични протестни действия с носенето на ленти "Аз протестирам".

Още по темата


На Общо събрание на 19 януари 2023 г. СФС избра стачен комитет, който да започне процедура съгласно Закона за уреждане на колективните трудови спорове. Предстоят разговори с Федерация "Съобщения" към КТ "Подкрепа" за съвместни действия.

Стачката ще доведе до преустановяване на работата на пощенските станции и предоставяните услуги.

Причина за недоволството е ниското заплащане на работниците и служителите в "Български пощи" и условията на труд в дружеството. Възнагражденията към момента са между 712 и 849 лв. и то след актуализация през юни 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги закриват, има други форми на пращане и получаване на пари и пратки. Стига им толкова, по 7 или 8 присъстват в поща, а работят на гише само една , максимум две. И имат самочувствие, вероятно комунистическо, че помагат на хората.
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на всичко отгоре са все нацупени, все едно си им изял обяда. Мързи ги да стават от столовете.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен пък не ми ги доставят до врата още, но не това е проблемът. Отивам им веднъж с подготвена товарителница през модула на сайт за продажби и тия в пощата - като в небрано лозе, проверяваха сто часа, по име, по номер, по не знам си какво, ядосах се и викам давайте ще я правим тук на място на ново - е, познайте отиде ли ми пратката до казания от мен офис.... абсурдни са, никакво повишение, мятат краката по цял ден, никъде няма по-некомпетентен персонал от тях!
15
1
 
0
 
! Отговори
случайно минавам преди 1 година
и кой ще им обърне внимание.заплатите са си на ниво 2020 но си трайкат всички.за българина е по лесно е да се хване на втора трета работа отколкото да кажа ***.
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
712 до 849лв. нетни заплати са си над 1100 брутни. Колко да взима пощальон с квалификация детска градина трета група? Да, факт е, че в офиса ни чистачката взима 1400 бруто, но поне върши нещо. А не да ми разнася хартийки по пощите и да ми обяснява как не могли да го доставят, че нямали време. Моментални съкращения и тотална реформа на пощите в посока дигитализация трябва! Категорично против покачване на всякакви възнаграждания. 90% съкращения, а на останалите- петорни заплати. Просто е.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да ги уволняват всичките. Какво ги държат като паметник от соца.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До15. Е защо не даваш жокери. ?
11
1
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Пратките от Китай съм си ги получавал до врата през последните 15 години. Това, че ти имаш глупостта да поръчваш пратка до България с огромен риск да платиш ДДС, си е твой проблем :) Повече жокери не давам, освен че до Великобритания излиза много по-евтино и от там до врата то тук.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пощите останаха последния "символ" на съветския ни социализъм.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още министър Еконт им го каза- колко служители има Еконт и какво прави и колко Български пощи (150 пъти повече) и какво правят. Повече няма какво да добавим, освен, че пощите трябва да се закрият и да се разпределят на франчайзи, които имат адекватен софтуер и знаят кое как се прави. Не да ми пишат по тетрадки и да ми пускат хартиени известия в пощата. А тия, дето се редят за пенсии, да дойдат в 2023та- Револют. Такси няма. Родителите ми на 80 си получават пенсиите така.
8
9
 
2
 
! Отговори
леля чичо преди 1 година
така е по надолу коментара е верен - пощенските клонове могат да бъдат заменени с големи пощенски кутии които да се отварят с въвеждане на код получен от отправителя , а банкомат може да служи за изплащане на пенсиите , това са още едни п.а.р.а.з.и.т.и. на гърба на данъкоплатецада не говорим че работят най намусените лелки в пощите които явно не са помирисвали куй от 1987ма лятото
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслужават повишение. Почнаха да ми доставят пратките от китай до врата. Преди трябваше да ми доставят листче с номер, след което трябваше да намирам време да ходя до близката станция и да го търрят по хартиен указател. Отнемаше половин част самото търсене, ако въобще намираха пратките.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните, чиито труд трябва да се замени моментално от софтуер. Бачкерите да не се възгордяват, че трудът им е 101% заменим от компютър. Какво прави един пощальон? Носи ми известие, че имам пратка. Как трябва да е? Да получа нотификация на мобилния телефон, който има към пратката или в някакво тяхно приложение. Препоръчани писма с обратна разписка? Няма проблем- сканиран pdf, който свалям с верификация отпечатък или ЕГН. Айде у лево! Уволнения наред!
5
6
 
13
 
! Отговори
Аз пък настоявам преди 1 година
за оптимизация на процесите и намаляване на броя служители! Знаете ли, че имат над 9 000 служители? Имайки предвид, че много по-ефективни и оперативни служители на частни логистични компании имат в пъти по-малко... е време тези да бъдат съкратени! Време е да спрат да ядат торти и да пият кафета по цял ден!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен старец преди 1 година
Хората заслужават адекватни заплати, но освен това трябва да се помисли и за някакви сериозни реформи в пощата за да са поне малко конкурентни на куриерските фирми които иначе ги убиват и поддържането им изкуствено в бранша е просто загуба на пари...
3
7
 
2
 
! Отговори
ЕКОНТра преди 1 година
Пощенския им гълъб Донев ще им прави по ЕКОНТ малко трохички
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадли. Видят ли колет, няма получаване. Особено, ако е от чужбина. И пари крадат. Да се закрият!
1
4
 
4
 
! Отговори
0 grammar преди 1 година
Как се "готви" стачка? Какви продукти влизат в това ястие? Пече ли се, пържи ли се, вари ли се??? Едно е да се "готви", съвсем друго е да се ПОДготви... нещо си.