Ген. Васил Василев: Европа е прекалено либерлана към мигрантите

По думите му Европа може да бъде залята от бежанци
22 яну 2023 22:39, Нели Христова
25
Ген. Васил Василев: Европа е прекалено либерлана към мигрантите
Снимка: БГНЕС

Ако не вземат спешни мерки България и Европа ще бъдат заляти от мигрантска вълна. Такова мнение изрази ген. Васил Василев, бивш директор на Национална служба “Полиция”.

“Мигрантския натиск започна през 2005 г. Европа и България го проспахме. Тази маса, която идва в момента е от друг свят, начин на живот, друго съзнание, друг манталитет. Ще ни залеят. Ако не се направи нещо много голямо, за да бъдат спрени”, каза той пред NOVA.

Според него Европа е прекалено либерлана към мигрантите. “Да ще се научат да минават през пропускателните пунктове”, призова ген. Василев.

Той коментира още уволненията на шефове на районни управления, настъпили след множеството инциденти с полицаи и мигранти.

“Реформа се прави, когато знаеш какво искаш да направиш. Тези уволнения на началниците - не знам какво постигнаха”, каза той и изтъкна 5 приоритета, които са важни, за да “върви МВР” - добър подбор на кадри, обучение на състава, възпитание, дисциплина и контрол.

“Един полицай трябва да е в колектив първите 5 години от своето обучение, казва той, като сравни българската с немската школа за служители на МВР.

Самият той обаче отказва да се върне обратно в системата. “Аз каквото съм могъл да дам - съм дал. Трябва да дойдат образовани хора с изграден морал”, категоричен е ген. Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Eвропа вече е залята от бежанци и то, от бежанци с различни културни и религиозни особености! Страшното предстои, когато станат повече от европейците! Питайте англичаните, харесват ли своя премиер Сунак?
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нелица е либерлана към редактирането на текстовете си
16
2
 
9
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Васко, Васко... когато терористичната организация нато нападаше държавите на тези хора, тогава къде спеше? Защо не оставихте хората да си живеят спокойно?
15
1
 
21
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Всички говорят за вълната хуни която залива Европа. Но всички мълчат кой отприщи тази вълна с агресията си и превратите в Арабският свят.Сащ и пуделите им Англия и Франция са виновни за всички беди в Европа.
14
0
 
21
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Спомнете си как Меркел ги покани....и сега всички страдаме.
13
1
 
12
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
ние да сложим минно поле пък да ни заливат колкото искат, ще мирише на трупове, но чужди не български
12
1
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
По онова време имаше пехотни мини по браздата с Турция , тоес граничната линия и никой несмееше да припари защото му нестискаше и крачка напред да направи. А сега ????
11
9
 
2
 
! Отговори
Arabesque преди 1 година
Военните загряват бавно, но затова пък разсъждават елементарно и повърхностно.Затова в армията си има йерархия и заповедите се изпълняват без да се коментират много много. Не е необходимо пенсионирани военни да демонстрират това с безмислени мнения.
10
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Пенсиониран *** и пенция и заплата влачи :)))
9
8
 
1
 
! Отговори
Peerast преди 1 година
Даже са малко. Трябват още 50-60 млн. за облагородяване на евронациите.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забавно е как ви дърпат конците на така наречените медии. От "бежанци" и "уплашени майки с деца" плавно преминахте към "мигранти" сякаш е най-нормалното нещо на света ордите да се опитват да пробият границата. Явно си въобразихте, че плавно ще прелеете от една опорка в друга без да усетим. За разлика от вас, ние от самото начало ги наричаме нелегални.
7
4
 
13
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
На всеки 500 години Европа е залята от бежанци. Всеки път, развръзката е една и съща - белите хора колят чужденците в огромни количества, използвайки наука, технологии, креативност и много злоба. Концлагери, инквизиция, кръстоносни походи, робство - все интересни събития. Нямам търпение да видя как действат спринцовките, графена, антените, ЕМП, дроновете, чакат ни интересни времена.
6
4
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Това не са мигранти,а нашественици.Даваме си земята без бой.Крайно време е Европа да се събуди и да забрави за политиката на баба Меркел.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ген. Васил Василев: Европа е прекалено либерлана към мигрантите. . . . . . . . . . Нелата, която е в пълна неграмотност, няма заглавие без ортографични или граматични грешки! Браво! Поздрави за постоянноста й! Няма да се излагаме де!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, Европа е либерална към мигранти. Няма никаква полза от това, само вреда. Да се върнат КПП-тата по границата и въоръжена охрана с право да стреля. И да се направи палатков лагер за мигранти до резиденция Бояна. Има достатъчно място.
3
3
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
е от друг свят, начин на живот, друго съзнание, друг манталитет'- точно, нямат място в Европа, кога ще го разберат, дано вече не е много късно
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Либерлани журланисте
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Василе за премиер!