Започват проверки за завишени цени в магазините

Бургас е първи град за проверките
15 фев 2023 14:35, Росен Стойчев
65
Започват проверки за завишени цени  в магазините
Снимка: БГНЕС

След разпореждане на Министерски съвет започнаха проверки по хранителните магазини срещу изкуственото завишаване на цени.

Още по темата
Инспекцията започна от Бургас, съобщи БНТ.

Изненадващо инспектори на Комисия за защита на потребителите, Агенцията по храните и НАП влязоха в една от големите търговски вериги.

Основната цел е да се провери спазват ли се оповестените промоционални цени на някои продукти и дали умишлено на са били оскъпени преди това.

Иззети са произволни стоки, на които ще бъде проверена цената преди и след промоцията. Глобите при открити нарушения достигат до 50 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
ЗАТВАРЯЙТЕ преди 1 година
ИМ МАГАЗИНИТЕ-ТОВА Е МНОГО ВЪЗПИТАТЕЛНО
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще проверяват тези. Нали сме уж някакъв съюз! Ако беше така щеше да има някакво уеднаквяване на цени. Как може най-бедната дтрана да има най-високи цени. Редно е цените на всшчко да не са по-високи от средните за еврогеята. Тога проверявайте,ама всичко е бош лаф. Това е истината.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви промоции,какви оскъпявания!? Само за това ли ще са "глобите"???? Ако изобщо има проверки,то трябва да се състоят в това: ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФАКТУРАТА ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКАТА,СРАВНЕНИЕ С ЦЕНАТА НА РАФТА И ДА СЕ УСТАНОВИ ДАЛИ НАДЦЕНКАТА Е В ЗАКОННОТО ПОЗВОЛЕНО ЗА ВСИЧКИ ТЪРГОВЦИ И ВИДОВЕ СТОКИ И УСЛУГИ !
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Щом яйцата от 20 стотинки станаха 50"-Скоро не си купувал яйца.Вече са по 70 ст.
53
0
 
1
 
! Отговори
помогнете преди 1 година
Обединената Промяна трябва да върне на Божков стотици милиони от къде да ги вземат гласувайте за тях
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В това се състои промяната. Нали искахте промяна ... Всичко двойно и всеки гледа да не изостане от другия. Щом яйцата от 20 стотинки станаха 50, млякото от 1.50 на 3 лева, сиренето от 10 на 20 лева ... Всеки знае, че на Киро промяната е тази двойно ще плащате за всичко.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тез проверки докат почнат и свършат спекулантите ни изпразниха джобовете - вижте там ,проверяващите дали немат нужда от увеличение на заплатите, нас ни нъ мислете ..колко вече станаха проверките в булгарията???Ефектът от тях??
50
0
 
12
 
! Отговори
констатация преди 1 година
нарушения няма !
49
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 1 година
Купувам си месо аз от Лидъл. На етикета пише произведено в Ловеч. Чак вкъщи видях,че с много малки букви отзад,най-накрая, пише-произход Испания. Това си е измама отвсякъде!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В разсипана държава без производство е така.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще разберат дали цената е завишена??? Търговецът може да продава на каквато цена си поиска. АКо иска може да пусне кренвирша на 1 лв. ако иска и на 10.
46
1
 
20
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Народна мъдрост-колкото си по беден толкова по го духаш.Проверки, тия направо са за смях уж не знаят как става бизнеса в Бг.
45
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спекулантите са от ГЕРБ и ДПС. Да не забравяме, че 90 % от борсите и тържищата на едро се държат именно от техни фирми. Надуха цените да саботират Промяната, ама сега ще стане с техните камъни по тяхната глава.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спекула не се бори с административни мерки, а със свободен пазар на който законите и правилата са еднакви за всички и правораздавателните органи защитават и осигуряват спазването им. Това в БГ го няма, благодарение на Шайката на Тлъстия крадлив похотливец.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поставете пред общините електронни табла (като при чейнджбюрата) и на живо дайте цените на 1 яйце, на 1 кгр.захар, на 1 литър олио, на 1 хляб в поне 4 държави - Германия, Румъния, Турция или Гърция. Нека хората видят алчните бакали с колко ги мамят днес в 10 часа или след час, два...Раздавайте бухалки, тупалки и марш към пазаруването....Ще видите колко бързо ще станат хрисими...
42
2
 
9
 
! Отговори
Chain Reaction преди 1 година
Гласуваш за Киро, Кокора, Ристю и Гнома - получаваш Боко Тиквата Бай X_Y_Й плюс фесовете като бонус. Хахахахаха.:-)))))))
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С търгаши работа си нямам от 25 години не съм визал в магазин. От производителя купуват млякото на 80 ст а сиренето и кашкавала го продават на 40 лв за кг. А сиренето и кашкавала от палма на 25 лв за кг. С такива измамници работа да си нямате. Аз си имам крава правя си кашкавал сирене и масло. Кокошките ми снасят яйца. От прасето и телето месото. От градината зеленчуците и плодовете. А измамниците ги пращам у лево.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнете куманизъма. Тогава всички цени се определяха от ЦК.
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто не купувайте, примерно един месец и после гледайте какво става.
38
1
 
10
 
! Отговори
Във верига Лесиндрен преди 1 година
продават телешко месо /шол/ за 58 лв килото. Ха да видим какво ще им направите...