Благоевград сменя старите отоплителни уреди

Нова програма
4 мар 2023 16:45, Росен Стойчев
10
Благоевград сменя старите отоплителни уреди
Снимка: БГНЕС

Община Благоевград се готви за смяна на старите уреди за отопление. Хората ще могат да кандидатстват по процедурата "За по-чист въздух" на програма "Околна среда". Домакинствата, използващи твърдо гориво за отопление, ще имат шанса безплатно да подменят старите си уреди с нови, щадящи природата, термопомпи или камини на пелети.

Още по темата
Първият етап от подготовката е провеждането на анкета, съобщи БНТ.

Преди да започне кандидатстването и същинската процедура по подмяна на печките и котлите на твърдо гориво, от общината провеждат допитване до населението.

 "Ще проучим имат ли намерение хората да заменят старите си печки с други алтернативни уреди, при какви условия и какви са техните предпочитания за вида на алтернативните уреди. Могат да бъдат котли или камини на пелети или различни видове термопомпи, включително и климатици", обясни Мария Петрова - зам.-кмет по икономика, финанси и европейски проекти на община Благоевград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Благоевградсмянауреди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
БЯХ В ТРЕТИ КЛАС преди 1 година
ЗА ДА НЕ СЛИЗАМ ДО МАЗЕТО И ДА ПЪЛНЯ НАФТА ЗА ПЕЧКАТА ПУСКАХ РАДИАТОРА В СТАЯТА МИ. ЗА ДА СПАСЯ БОЯ, ТОГАВА ТАКА ВЪЗПИТАВАХА ЗА НЕПОСЛУШАНИЕ, ЗА ЕДНА СЕДМИЦА СЪБРАХ ПАРИТЕ ЗА ТОКА ЗА ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ - 0,64ЛВ, КАТО СЪБИРАХ ОСТАНАЛИТЕ ПРАЗНИ ШИШЕТА ОТ БИРА И ЛИМОНАДА, КОИТО ЗАКУСВАЩИТЕ И ОБЯДВАЩИТЕ РАБОТНИЦИ И УЧЕНИЦИ НЕ ВРЪЩАХА. ЕДНА БУТИЛКА БЕШЕ 0,07ЛВ.
8
1
 
7
 
! Отговори
СПОМЕНИ преди 1 година
КОГАТО БЯХ МАЛЪК И ТОКЪТ ИДВАШЕ ОТ ВЕЦ-ОВЕ, АЕЦ И ТЕЦ, ПЛАЩАХМЕ ПО 40-50 СТОТИНКИ МЕСЕЧНО. СЛЕД ТОВА ПОДАРИХМЕ ЧАСТ ОТ ТЕЦ-ОВЕТЕ НА АМЕРИКАНЦИ, ДОГАН, А ВЕЦ-ВЕТЕ НА ДРУГИ ЧУЖДЕНЦИ, ЗА БЕЗ ПАРИ И ЦЕНИТЕ СА СЕГАШНИТЕ. КОГАТО ЗАПОЧНЕМ С АМЕРИКАНСКОТО ЯДРЕНО ГОРИВО И ЗАТВОРИМ ТЕЦ-ОВЕТЕ И ДОСТАВЯМЕ ГОРИВО ЗА НЕФТОХИМ ОТ ГЪРЦИЯ.... ТОГАВА СИ Е.....БАЛ ***...ЙК...ТА. ТОВА ИСКАТ ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БВ И БСП. МИСЛЕТЕ.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я обичам да си дишам саждите и от печката и от дизела. Лекуда ми диабета и хемороидите.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо обяснете на хората, че пелетните оечки и камини използват електричество за да горят! И после им кажете цената на пелетите! Не ни пробутвайте калайджийски номера! Освен пелети ще плащат и ток. А ако спре тогава кой ще гибтопли? Може би спомените за старата печка? Измамници!!!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задали са се избори и купуването на гласове по всякакъв начин започна.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както и тока. Особено от ТЕЦ-ове. А и АЕЦ-ове, докато стане горивото за използване. Само че цапат друга къщичка, а нас са ни научили, че е чисто.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те пелетите от Космоса идат. Много щадят прородата като ги правят. Хич не режат гората. Само че не у вашия регион.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, благодаря! В зелената шарлатания няма да участвам.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камините на пелети как щадят природата ? И като знам цените на пелетите малко програмата веднага излиза "дайте да ва окрадем" както винаги. Да не говорим за термопомпите откъде ще термопомпят. И термопомпите термопомпят до 12-15 градуса бе откъде другите градуси ? Ората са измислили централното отопление и ядрена енергия, които щадят Природата. И ние ги ползУвахме преди да деградираме.