Ставащото в САЩ и Швейцария няма да има отражение в България

Това обяви Йордан Бързаков
21 мар 2023 12:48, Росен Стойчев
67
Ставащото в САЩ и Швейцария няма да има отражение в България
Снимка: БГНЕС/EPA

В понеделник следобед пазарите се нормализираха, инвеститорите повярваха, че финансова криза няма да има. В еврозоната притеснения за банките няма, както и в България.

Още по темата
  Това каза журналистът Йордан Бързаков за Нова Нюз.

По думите му в Швейцария обаче нещата не стоят така. "Изкупуването на Credit Suisse от UBS създаде гигант, който трудно ще бъде контролиран. Общата стойност на двете банки ще бъде над 1,5 трилиона швейцарски франка - два пъти повече от стойността на цялата швейцарска икономика", разкри той.

Според него паниката от САЩ се е прехвърлена в Швейцария.

"Credit Suisse е многократно глобявана от финансовите институции, имаше много скандали и проблеми, смени на ръководителите. Сегашните проблеми започнаха преди ситуацията с американската банка - преди три месеца. Депозитари изтеглиха милиарди и загубата на ликвидност е била твърде голяма", обясни Бързаков. И допълни, че при всички положения у нас ще има орязване на разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: очакваСАЩикономика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
London преди 1 година
кАКВО ОТРАЖЕНИЕ ДА ИМА КАТО БУЛГАРИЯ НЯМА ИКОНОМИКА ..ОСЖЕН ЕЦ ДА НИ НАМЛИ ПОМОШИТЕ ЗА БЕДНИ..ХИ..ХИ..ХИ
54
0
 
1
 
! Отговори
Зельо Кокаинов преди 1 година
Пращайте помощи! Офшорките ми няма да фалират!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йорданчо не е виновен, че няма акъл да прецени какви глyпocти пише, ама къде са главите на тия дето му позволяват да се излага по телевиите?
52
1
 
1
 
! Отговори
В. преди 1 година
И банка Credit Suisse, която цитират всъщност не е ли Щатска
51
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 1 година
Продължават да печатат. Задържат лихвите. Би следвало повишена инфлация. Но никой вече не купува петрол, а само злато, защото никой не очаква увеличение на икономиката. Отчитаме и високи цени на енергията. Когато не се произвежда, едни имат злато, а други нямат пари и нямат енергия, идва дефлация. За периферията нещата са бавни. Разчита на приходи от войната.
50
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
До 37 ! Правилно разсъждаваш момко! В случай на хаос и безаконие патроните са най конвертируемата валута ! Но аз Бай ви SS имам достатъчно патрони за да опазят събраното ! И повярвай ми мога добре да стрелям !
49
0
 
4
 
! Отговори
Толераст Факир преди 1 година
Няяяма проблеми в САЩ.... Няяяяма проблем в Европа..... България не е пред фаааалит.... Всичко е цветя и рози... Спете спокойно драги зрители.... Спете дълбокооооо....
48
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Как няма да има отражение в България - ами всички дето си напълниха гушките от идването на "демокрацията" на власт си вложиха откраднатото в швейцарски банки. Даже Хубавото Наде ,дето викаше " ..кой не скача е червен..." прати тогава дъщеря си на разноски на държавна фондация да учи банково дело в Швейцария.
47
3
 
2
 
! Отговори
Кауня от Аскию преди 1 година
Така се прави! 15г. подред ФЕД и ЕЦБ печатат пари в несвяст, които в крайна сметка отиват на фондовата борса. Балона гръмва и напечатаните парите се изпаряват. Колко хитро и здравословно. Губят само арабски шейхове и руски олигарси . Така е устроен света!
46
1
 
11
 
! Отговори
_|_ преди 1 година
Щом казват това - гответе се. Вече сме го яли тоя.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пари в банката нямам. Имам в кеш три бона. Каквото и да се случи,ще съм един от потърпевшите!
44
0
 
5
 
! Отговори
Оня преди 1 година
А що ГaHч0 се притеснил за банките ? Да не би да има пари там , а само да мрънка колко зле живеем . Как става този номер , хем да живееш зле , хем да спестяваш , хем да хвърляш хилядарки през балкона ?
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печатай ,спасявай ,рефинансирай . Народа ще плати с инфлация . Важното е да има спасяване а не народ . Те пак ще гласуват за едни и същи партии .
42
11
 
1
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 1 година
Копейкопоклонниците трябва най-много да се тревожат от финансова криза ! Щото при криза знаете какво става с петрола , а без петрол Клошария умира !
41
1
 
21
 
! Отговори
Всъщност преди 1 година
за разлика от написаното в заглавието накрая се казва, че ще има , ОРЯЗВАНЕ на доходи - и ако това не е отражение!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Затова зимат заплати за да няма паник.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой вярва ли ?
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом дезинфо медията се е нагърбила да опровергава разни слухове като фалит на държавата и липса странични ефекти от разни фалити е много вероятно просто целта на тези усилия да е простолюдието да не изпадне в паника и изведнъж накуп много хора да започнат вършат разни неща които ще доведат до пълния колапс на вече разклатената система:))) като например масово теглене на хартиики и влагане в разни неща които няма да се обезценят при някой бъдещ финансов кактаклизъм който наближава...
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 35 Нали има закон. Турчина Рашидов тегли 8 милиона лева а има право само на 200 хиляди. при фалита на КТБ. И става и после президент а не в затвора. Бг бюджете загуби 7,8 милиона лева. И много други като него се облажиха.
36
0
 
4
 
! Отговори
До сс преди 1 година
Ти се запаси с храна и лекарства, пък ние ще се запасим с патрони. ; )