Жена е загинала в ТЕЦ "Брикел", машина "захапала" косата й

Инцидентът е станал рано сутринта на 31 март
39
Жена е загинала в ТЕЦ "Брикел", машина "захапала" косата й
Снимка: БГНЕС, архив

Жена на около 50 години е загинала при инцидент в ТЕЦ "Брикел", каза за БТА окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Злополуката е станала след рано сутринта на 31 март.

"Жената е работила на машина, която е захванала косата ѝ, след което е придърпала цялото тяло“, обясни  Атанасов.

На местопроизшествието е извършен оглед от следовател и е иззета документация, касаеща инструктажите за безопасност на труда. Вече са разпитани част от свидетелите и е назначена съдебномедицинска експертиза.

Окръжният прокурор допълни, че предстои да бъдат разпитани още свидетели и да бъдат назначени още експертизи - техническа, експертиза по безопасност на труда.

"Ще бъде необходимо да се установи има ли допуснати технологични нарушения. Очевидно такива има, щом се е стигнало до инцидента, но дали са само по вина на пострадалата или или на някой пряк ръководител, ще се установява тепърва“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там където има валци или ремъчни предавки трябва да е обезопасено. Ако се извършва някаква дейност по почистване или ремонт в необезопасена зона, трябва да има предупредителна табела на пулта за управление. Да, косите прибрани.
13
4
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Инспекцията ли чакаш да те пази от машината?
12
3
 
19
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
Каква ти инспекция по труда?! Тя не закача политическите шефове
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основно правило на безопасност на труда е да се работи с прибрани коси! Част от инструктажа. В случая работника е изцяло виновен!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До инжектопляктора да, буквално става това, и става в зависимост от машината за 2-3 секунди. Има човек, след 2 секунди няма нищо.
9
2
 
5
 
! Отговори
спасител на плажа преди 1 година
До Анонимен"":Ти гледай лятото да не те докопам на плажа.Натискам ти главата във водата докато те налапа Нептун,шарлатанин долен!
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо правило при работа с машини... Косата вързана и прибрана, никакви висящи и хлабави дрехи...
7
2
 
35
 
! Отговори
Разбирач преди 1 година
Виждам съм на видео как струг захапва ръката на работник и почва да го върти с такава скорост ,че всичко става на кайма.Човека просто изчезна.Колегата му влиза в помещението и първо не може да разбере какво е станало.Не напразно има инструкций за безопасност които в бг никой не спазва.Всички ги спазват само когато знаят че ще има проверка.Белите стават докато мигнеш.Жалко за жената.Пазете се хора
6
20
 
3
 
! Отговори
инжектопляктора преди 1 година
Че каква ще е тази ламя,та да глътне жената.Значи хваща и косата,и я гълта?Ако правилна съм разбрал.
5
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната и ДБ правилно искаха да затворят този Брикел, но отгоре им скочиха патриоти и герберасти, и ето докъде стигнахте! Мислете! В понеделник не е ден за размисъл, а за тюхкане, как защо пак така стана.....!
4
2
 
30
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
За съжаление, случва се! Така на 28 години загина съученичка! В друг случай машината захапа дрехата на работничка, един младеж я хвана и никой не се сеща какво да прави, докато една неграмотна възрастна работничка просто дръпна шалтера....!
3
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
един глас за герб по-малко
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инспекцията по труда не е ли влизала в това предприятие на проверка?
1
6
 
26
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
Колко още инвалиди има поради такива причини . Най-виновните са работодателите , които не дават на работещите да мислят , а ги командват като кучетата и овцете . Простите фуражки само спят и гледат някой работещ да го пребият . Това е Република България.