Нужно е да има правителство и бюджет

Това обявиха работодатели
Обновена: 5 апр 2023 11:27 | 5 апр 2023 11:27, Росен Стойчев
28
Нужно е да има правителство и бюджет
Снимка: БГНЕС

„Нужно е да има редовно правителство и бюджетът да се съобрази с изискването. Депутатите да имат представа как искат да се развива икономиката на България. Да имат малко по-голям хоризонт на действията си и да предприемат ефективни решения. Нито една партия не говореше за това преди изборите”, обясни зам.-председателят на БСК Мария Минчева в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Председателят на БТПП и ротационен председател на АОБР Цветан Симеонов изтъкна, че не е песимист за това какво ще се случи в бюджета.

Още по темата
„Може да имаме по-положителни очаквания за бюджета. Имахме среща и с двете най-добре представили се групи на изборите – и с ГЕРБ, и с ПП-ДБ. Те потвърдиха, че ще направят всичко възможно за трите основни приоритета – Шенген, еврото и ОИСР да бъдат изпълнени”, каза Симеонов.

Според него няма как членството на страната ни в Шенген да се случи без правна реформа. „Няма как бюджетът да бъде лекомислено увеличаван в разходната част”, допълни той.

Васил Велев изтъкна, че Бюджетът е първата задача след структуриране на новия парламент. „Разходите са раздути до небесата от предишните парламенти”, каза той и прогнозира разклащане на финансовата стабилност, ако не се предприемат решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутатите да си намалят заплатите дори заради толкова ненужните избори това трябва да е за тяхна сметка не за народа Да си намалят заплатата на таз за макдим осигурителен доход Смятам че и с таз заплата ще преживеят
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като бюджета е твърде раздут в разходната част предлагам от този месец да се прекрати плащането на всякакви пенсии, армията и полицията да се закрият, че и без това никаква работа не вършат. Здравеопазването също, че тия не се наядоха 33 години не можахме да им смогнем на харчовете и на кражбите. Хайде със здраве
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върхът на лицемерието и наглост е когато елементи като тия са захлебили само миналата година с 13 милиарда наши пари във вид на субсидия от държавата,да тръгнеш да призоваваш за ограничаване на разходната част на бюджета,тоест на всички нас!
22
0
 
1
 
! Отговори
Като гледам преди 1 година
Какви хубави прогнозни сметки са измайсторили тази гопла зима за парно, цял сезон за топлата зима 1 мегават, горките начисляват 2000 киловатчаса на месец. Щото трябвало съседите да решават да ми отчитат уреда. После половината ще изпраскат в сградна. Че се правят на улави искат лихва противозаконно за прогнозни сметки. 36 хиляди киловатчаса за сградна - януари малка кооперация с 9 тръби. А борсовите цени падаха постоянно, само че Топлофикация ще ги смята по стари цени. Скоро и КЕВР си отива.
21
2
 
3
 
! Отговори
Не е нужно преди 1 година
Нищо не е нужно на тази територия. Да въвеждат евтаназията и да се свършва. Така или иначе съдбата ни е предопределена от външни сили. Направете си най-елементарно изследване за тежки метали, но в лаборатория при ваши познати. Белким ви дойде акъла в главата , КАКВО ви управлява 33 г., късно ще го разберете.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарю червен крадец Велев,би ли споделил колко стотици милиона помощи от 13 милиарда лева Наши Пари получи през 2022 година от държавата ти и фирмите които гравитират покрай твоята и особа?Тогава можем да започнем да говорим,защо"Разходите са раздути до небесата"
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнесът защо не се възпротиви на налагането на санкции? Налагането на санкции НЕ е пазарна икономика, още по-малко свободна. Защо се скатават? Каква "евроатантическа ценност" е да ти взривят източника на енергия или да ти забранят достъпа до енергия на приемлива стойност, и ти да си подвиваш опашката?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е този ганстерски рай тука? Какви са тези одъртели мутри и Тикви от миналия век? Цар Куршум искате ли?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе само тукашните " бизнесмени" си създават бизнеси, които държавата да им изхранва. Като неможеш, напускаш бизнеса. Не плащат данъци, осигуровки, изнудват работниците си с ниските заплати и високи цени... Държавата ти осигурява среда да се развиваш, закони, инфраструктура... Сега и субсидии и облекчения и нам кво си и все за наша сметка. ДОКАТО ПОЛИТИЦИТЕ НИ ГОВОРЯТ ЗА НАС, НАРОДА НА БГ, В ТРЕТО ЛИЦЕ ОПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КО СТАА ДРУГАРИ БИЗНЕСМЕНИ, СПИРАТ ВИ ПОРЦЖИИТЕ А? НАЛИ НЕ ИСКАХТЕ ДЪРЖАВА БЕ??
15
0
 
2
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Много МУ пука на Бойко за тая работа!Той сега ще се фръцка пред камерите като победител и толкоз!Ония пък , американските издънки и Ицо десанчика ги интересуват само да им е пълна копанката с подаянието на янките!Но народа си е виновен че пак избра тия безхаберни нещастници!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нали са частници работодатели, защо висят на държавата. Вижте какъв процент от тези работодатели осигуряват хората си на минимална заплата, т.е. внасят минимално в държавата, но непрекъснато реват как държавата трябва да им дава и си висят на хранилка. Много скоро няма да има кой да им работи по този лъжлив начин.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Възраждане поеме ангажимент да обложи с еднократен данък от 60 процента лица като Велев и абвиатури като КРИБ,БСК АИКБ и сие червени олигарси,победата им на следващите избори е сигурна!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червените феодали разграбили България не трябва да го раздават ментори на държавата и обществото а да се готвят за един данък богатство,който трябва да е минимум 60 процента от тяхното състояние!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бюджет да,правителство не.Ще ни натискат в чужда война.А тоя от ТНТМ ,ще избяга в Русия на сигурно.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Европа и в САЩ се готвят да приемат данък богатство от 20 процента,предлагам той да бъде приет и в България като масово фирмите се обложат между 10-15 процента еднократен данък,лица и фирми които са придобили своето имущество и състояние по времето на масовата РАЗГРАБИЗАЦИЯ на България по времето на прехода да бъдат обложени с еднократен данък между 70-80 процента!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо приемане на бюджет,второ преустановяване на многомилиардните помощи от страна на държавата към въпросният бизнес в лицето на АИКБ,КРИБ,БСК и сие Червени абвиатури,трето незабавно приемане на нов еднократен данък-богатство който трябва да е между 70-80% от наличното състояние на въпросните организации и фирми!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всипки тия са на хранилка няма папу
7
0
 
9
 
! Отговори
Кому е нужно? преди 1 година
На Херо Мустафа,нали? Щото 60% от народа не ги е избирал тия пр0дажници!
6
0
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Нужно ви е, за да ни вкарате във войната. Няма друга причина. :)