Отново на път: За Великден се очакват тапи, бъдете толерантни

Специалисти: Не предизвиквайте колегите, пазете мотористите
11 апр 2023 13:03, Анисия Иванова
44

В навечерието на великденските празници предстоят стотици хиляди пътувания. Очакват се и много тапи по магистралите у нас.

"Наистина има ремонти по автомагистралите. Например, по "Хемус" в участъка към Долни Богров в посока Варна има ремонт, там се образува голяма тапа. Аз направих проверка и установих, че всички ремонти ще завършат на 12 април, така че хората ще могат спокойно да пътуват. Когато попаднем в задръстване, трябва да се движим със скоростта, с която се движи колоната, трябва да сме толерантни и да не отиваме в аварийната лента", каза в "България сутрин" Любка Маринова от Асоциацията на пострадали от пътни катастрофи.

"Всички ще управляваме автомобилите си по тези пътища. Всички знаем колко не е щадяща инфраструктурата към водачите, виждаме неправилно поставени знаци, сложени умишлено там, за да предизвикват шофьорите да намалят скоростта и да се поставят камери за отчитане на скоростта. Бъдете по-толерантни, недейте да предизвиквате колегата до вас, пазете мотористите. Управлявайте автомобила така, че вие да пристигне там, където искате да сте", призова Ангел Попов от Европейски център за транспортни политики пред Bulgaria ON AIR.

Той е изненадан от видяното в подбалканско селце Мирково. "Видях положена маркировка, почистени канавки, видях знаци, които не са характерни за България, с променящи се показатели върху тях. Може всичко да се направи, ако хората искат да си го направят сами", каза той.

"Ние сме тези, които управляваме автомобила и трябва да се съобразим с условията на пътя, трябва да намалим скоростта, не да се влачим по магистралите, но да обърнем внимание на камионите. Важно е да се спазва дистанция", допълни Любка Маринова.

По думите на Ангел Попов, когато говорим за пътната безопасност, става въпрос за няколко неща - за пътя, автомобила и водача в него. "Има много какво да правим относно нашите пътища. Много внимателно следим обучението на нашите водачи, не е на ниво. Много пропуски имаме по отношение на пътната безопасност. Дано да има правителство в близките дни, защото това безвремие влияе на нас, на пътната безопасност", коментира още той.

Според експерта големият брой събрани глоби е показател, че вървим назад. "Трябва да има промени и строг контрол, но не обичаме да бъдем контролирани", заяви Попов.

"Първо срокът за заплащане на глобите се удължи с 4 години. Не може да получиш фиш, който ти да не платиш, той автоматично отива в НАП и оттам се събират. Лошото е, че не те хваща веднага това нещо с плащането. Контролът не е на ниво", каза Любка Маринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Тия абдали от КАТ знаят ли,че има.мобилно приложение за камерите им.Всеки ден пътувам и,където има.камери всички спазват всичко,където няма айде амеет.Така загиналите няма да намалеят напротив.
36
1
 
3
 
! Отговори
TIRчо преди 1 година
Ангел Попов да вземе и да си оправи сметките със шофйорите, защото ни влачи седем години и после да се изявява по телевизията!Криесе като ми.шок
35
0
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
За банкерчета като теб никва толерантност ! Минавам през тебе с джипа и после 2 дни домашен арест се ше ги преживея :)
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва голямата великДенска шизофрения
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз пожелавам на софиянци стига са яли толкоз много храна от село има отлежала от чужбина
32
2
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Не споменавате, по кои магистрали - простокировите, или...
31
0
 
3
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
Да не се чудят тия кауни защо е така в малкото под балканско село Мирково ще им дам жокер! Там е родено едно лице с прякор "Каскета"! А сега се сетете защо в това село всичко е "цветя и рози" по отношение на асфалта, пък по делото за магистрала "Хемус" няма изгледи шеф на пътна фирма да стане подсъдим! Да не говорим за пачките в чекмеджето и разни други неща!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толерантност ? То като те спре фирма КАТ и се започва едно звънене за джокери, а ти чакай някой да спазва правила и да е толерантен.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то 1-2 пъти в годината ще се мъчат. После само в София.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как винаги ги планирате тези ремонти , точно преди Коледа или Великден ? Как събрахте две магистрали в една мижава отбивка за Скоростната тангента? Защо стеснихте Тракия преди разклона за Вакарел , а не се работи? Знаци стоят от приключили ремонти преди години и никой не ги маха. В белите държави като има препятствие или ремонт се навъртат и полицаи, а тука точно тогава се крият и масово се кара в аварийната лента, а тунелите се минават с 130-150 км. ... И Вие сте едни експерти...
27
0
 
4
 
! Отговори
Л. Йонков преди 1 година
,,За тапите трябват отварачки.Набавете ги по-най бързият начин". ---Заповед на Радев.
26
1
 
8
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Няма как да съм толерантен към индивиди каращи с 60 отгоре при разрешени 90.Такива дето изпреварват само за да са отпред,такива дето изпреварват отдясно и се правят на Фитипалди само защото са си включили приложението с камерите на КАТ.Ще има доволно количество паметници край пътищата в Абсурдистан.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова вкъщи. Който иска нека се избива по пътищата. Другият уикенд пак можеш да излезеш и ще е в пъти по- спокойно
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще останат само *** и надути балони като оня с вилата и 10 кг агне
23
0
 
11
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
До 6 Няма лошо да ядеш агнешко ама 10кг агне,като се одере и изчисти ще остане има няма 4 кг.,като му махнеш и кокалите ще остане1,5 кг.Ако ще гоядете пет семейства ви трябват 10 такива.Според мен си виждал жива овца по телевизията.Образовай се малко поне.
22
4
 
8
 
! Отговори
Общ работник преди 1 година
На софийските програмисти им пожелавам от сърце всичките хора от прованса да отидат по родните места и да не се върнат повече. Да не им пречат по улиците и да им мякат. София да остане под 100хил души, само тънки специалисти като тях. А те да си пишат колкото искат софтуер, дето ще им готви и сервира по ресторантите, да им строй къщите, да им слугува, абе всичко да прави техния гениален софтуер. Даже ако може да се отдели София от останалата част от държавата ще е най-добре.
21
5
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
Абе остави ги бачкерите от прованса. Ще ти стигнат ли някога нивото?! Не. Никога. Ще имат ли твоите доходи?! На 99%- не. Има и читави, разбира се, но при много си личи брутално текезесарският манталитет. А най-забавни са ми говорещите на диалект провинциалисти ИТ спИциалисти. Взима смешни 10к на месец и се мисли за мултимилионер.
20
4
 
6
 
! Отговори
Кин дза дза преди 1 година
Друзя, рабрахте ли за най-новата мобилизационна технология на тавариш Путин - цифрови повестки. Всеки който е регистриран на сайта за госуслуги може да получи електронно известие и поехал за родину. Няма не искам няма недей, за славата на цар Путин и родината отиват на убой, а това е по важно от деца, жена и семейство. Ще се сражават детето им да не е лгбт и да няма пидали в русията. А за децата и жената ше се погрижат добри хора с чувалче картофи, торба замразена риба и билет аз зооп
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само *** ще останат в София - и необразованите дето нямат и шофьорска книжка дори, демек утайката на обществото
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали магистралите били некачествени а асфалта откраднат, ами не ги ползвайте тогава и ходете пеша бе неблагодарници проости.