Ученици събират средства, за да възродят тъкането на килими

Искат да възстановят сграда за извънкласни дейности в Чипровци
17 апр 2023 18:42, Красимир Ангелов
8

Ученици стартират инициатива за събиране на средства, за да възстановят сграда за извънкласни дейности и в нея да възродят чипровските традиции за тъкане на килими.

Училището се намира в Чипровци, което следващата година ще навърши 400 години и в него учат 66 деца. Сградата е построена през 80-те години на миналия век - с доброволен труд и дарения.

Децата мечтаят и да създадат лаборатория за бои от естествени материали за боядисване на прежда.

Необходими са средства за ремонт на покрива, фасадата, залите и цялостно обзавеждане. Децата са организирали благотворителен базар и концерт в училището.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Нищо няма да възродят келешчетата. Абсолютно нищо. У дома имам стар стан за тъкане на килими и пътеки, на китеници и дебел плат. Проблем е, че не мога да преда и трябва да купувам некачествени готови прежди и влакна.
5
2
 
3
 
! Отговори
Малки инфлуенсърчета преди 1 година
Ученици събират средства, за да възродят тъкането на килими .... но най-вече за да станат ПОПОЛЯРНИ в социалните мрежи. Ако не вярвате на думите ми, попитайте тези малки "родолюбци" само след месец как върви "възраждането" на тъкането на килими ... Със сигурност повече от половината няма дори да знаят за какво питате.
4
0
 
4
 
! Отговори
Поздравления! преди 1 година
Много красив, макар и труден занаят. А както се вижда от примера на една българска фабрика, качеството има цена, така че си заслужава.
3
3
 
8
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Браво!!!! А на 1 ще кажа: министерството на културата при Петков даде 1.5 млн лева за концерти на *** и т н! Ето къде е държавата! А сегашната държава е на автопилот, защото двама умници от Харвард не искат да приемат че са 2ри! А една част от избирателите, сериозен брой, гласуват за един който иска да прати в космоса македонец и българин и за друг, който иска да излезем от ЕС и НАТО! Ето къде е и държавата, и избирателите! А ние, ще събираме капачки, ще даряваме по Коледа и Великден!
2
1
 
16
 
! Отговори
МАНЯ преди 1 година
БРАВО НА ДЕЦАТА, ДА ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА!.
1
2
 
21
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
А къде е държавата? С месечните субсидии за кебапчета на депутатите могат да оправят сградата.