Задържаха мъж за убийството на домашно куче в Дряново

То е било застреляно в къщата на стопаните си
28 апр 2023 08:34, Елка Василева
43
Задържаха мъж за убийството на домашно куче в Дряново
Снимка: архив, БГНЕС

Мъж, уличен за убийството на домашно куче в Дряново, е задържан от полицията.

Животното е застреляно в къщата, в която е било отглеждано от стопаните си. По случая се води разследване, предаде БНР.

Кучето на семейство от Дряново е било застреляно в късния следобед в сряда. Според стопанина му това е станало, докато животното е било на терасата на къщата им в центъра на града.

Посегателството шокира местните жители, които настояват извършителят да понесе строгостта на закона и заради степента на опасност на деянието, извършено посред бял ден.

В града това е вторият случай за годината. През януари убито четириного беше намерено в покрайнините.

Местните хора, и не само те, помнят кучето Мима - жестоко осакатено в Дряново през 2010 г. Случаят тогава даде началото на масови протести в цялата страна. След тях насилието над животни беше криминализирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До антикучкар - Полсе ще казва "ми то хапе само лоши хора". И "не са плаши, нема та захапе, само са зъби". Еха - Все едно някой 5 годишен, да ми изкочи и да размята нож, а майака му да каже "то си играе".
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме престъпление. Имаме метод. Но какъв е мотивът?
28
2
 
10
 
! Отговори
Кучешки "опорки преди 1 година
"Не се хили, защото кучето си мисли,че му се зъбиш". "Не махай с ръце, защото кучето си мисли, че ще го нападнеш ... нищо че си на 15 метра от него" (предполагам, че в Италия постояно ги нападат, щото те са ръкомахат като вятърни мелници), "не нарушавай личното просторанстовав на кучето - 10 метра" - БОРДЮРА Е 170 саната широк! Какво да правя? Да гохдя анзад и да те чакам да завиеш ли??!. А най-любимото ми е "Оо, то кучето надушва, като някой се страхува и заотва напада" - Абсолщтен психопат.
27
0
 
4
 
! Отговори
27 преди 1 година
Хей, не го приемай навътре. Искам да ти кажа, че докато подкрепям залесяването, баш хората с властта да помогнат, не го правят, а твърдят, че са 100% за "зеленина". Ама каква е тяхната зелинина? Ще сменим ДВГ с коли, два до три пъти по-скъпи? Да правим два пъти по-скъпи къщи, като се топлим на три пъти по-скъпа зелена енергия? А дори и не ме карай, да започвам с отвратителните идеи, да минем на "буболечки". Видиш ли - изостаните нации го правили...
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18,19,20,21 - От 14 годишен "трепя" животни. То зайци, то пилете, шилета, патета, юрдечки, пуйки, омари, раци и прочие. Само два пъти в живота си съм удрял човек. Първият пъ беше, когато баща ми ме учеше, да се бия. Основн ме учеше, че не съм Рамбо и набързо ме смандахерца. Вторият път беше, когато един пиян откачалник, взе да ми удря шамара изневиделица. Не знам един готвач, да е трепал хора, а познавам такива, клали мечки в Япония.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 - Само дето имам един проблем. Баш "зелените" вече са на мнението, че "нямало време да се засаждат дървета" и затова не засаждат дървета. Преди искаха да махат ферми, уж за "зелени площи", а послесе оказа, че има едни едри-едри бизнес интереси - "зелени" не площи, а градове, каквкто и да означава това.
24
0
 
3
 
! Отговори
Mister Cro преди 1 година
До 22 Ти гледй да не те изяде кучето ти, както бе изяден един наскоро!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18,19,20,21 Хаиде бе ,наи големият убиец от концлагерите е бил наи големия защитник на *** ви .
22
3
 
6
 
! Отговори
Антикучкар До 22 преди 1 година
До до 20 Светът има нужда от хора, като мен..... Засадил съм десетки дръвчета, освен това се грижа абсолютно безвъзмездно за озеленението пред блок ни в София, който е с три входа.....това е жив плет от над двеста лигуструми, 20-ина туи и кипариси, три брезички, две борчета и много пролетни и летни цветя.....за да е красиво и да възпитава децата в любов към природата и към труда. Разбира се това е въпреки усилията на всички кучкари да оакат и препикаят редовно всяко растение!!!!!
21
9
 
6
 
! Отговори
18,19,20,21 преди 1 година
Внимание ! Теол животномразец. Днес ще трепе кучета, утре може и на хора да посеге. Аман от садисти на тази територия ..
20
3
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Продължавай да си караш колелото из Рила, ама редовно. Докато някоя Мецана отърве света от теб.
19
12
 
13
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Прав е коментаиръщият 20. Терорът на кучкарите над нормалните хора трябва да спре, иначе случаите на саморазправа наистина ще нарастнат. Воденето на кучета без каишки и намордници, *** и урена навсякъде, е безумие, което отвращава! Какви ли хигиенни навици има човек, живеещ с космите, лигите и мизериите на кучета?!
18
11
 
23
 
! Отговори
антикучкар преди 1 година
Признавам, че изпитах желание да й избия зъбите с колеца! Преди две седмици, карайки колело в Рила ни нападнаха три овчарски кучета! Тази държава е рай за кучкарите! Терорът на кучкарите над нормалните хора трябва да спре, иначе случаите на саморазправа ще нарастнат. Да не говорим, че тротоари и зелени площи са оакани брутално грозно от кучетата. Стоп на кучкарския терор!!!
17
18
 
17
 
! Отговори
Болни кучкари !!! преди 1 година
Кучкарството е болест, нарича се "зоофилия" ! Кучкарите са субекти със сериозни психични отклонения ! Твърдейки, че обичат кучетата, кучкарите мразят хората ! Трябва да бъде забранено отглеждането на кучета в градовете !!!
16
7
 
24
 
! Отговори
антикучкар преди 1 година
Миналата събота отиваме с дететето и жена ми на разходка из Витоша. Близо до една хижа внезапно изкочиха срещу нас две кучета, лаейки свирепо и захождайки ни в нападение. Взех бързо най-близкия клон който видях и замахнах, за да ги отблъсна. Жена ми и детето се изплашиха много. След малко се появи собственичката на кучетата и няколко души с нея. Не направи никакъв опит да ги хване и озапти. Казих й, че трябва да ги води на каишка. Отговорът беше "ми те никого не са нахапали досега".
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям проблем, няма що.
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пречело е на всички и собственика е дразнел махалата ... Пак да се радва, че е било кучиту, а не той.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 - Ми защо го въдим, а не ги редуцираме?
12
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4 - не мисля, че е редно убийството над човек и над животно (домашен рюбимец) тряцва да се третират по различен начин. Напротив и двете трябва да се третират строго.
11
7
 
15
 
! Отговори
сравнение преди 1 година
Искренно се надявам че ще е по "непредпазливост" . Моля ви се оставете човека под домашен арест докато премине еуфорията и раята позабрави а адвокатът на онзи дето бутна по непредпазливост Милен Цветков ще си свърши работата надяваме се да не получи повече от 9 години . Сабаки ша трепи мискининът му неден .