България се готви да приеме еврото до 2025 г.

Това обявиха от финансовото министерство
4 май 2023 11:29, Росен Стойчев
69
България се готви да приеме еврото до 2025 г.
Снимка: БГНЕС

България полага усилия да бъде готова да приеме еврото не по-късно от 1 януари 2025 г.

Още по темата
Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Подготовката и напредъкът на страната ни в тази посока бяха обсъдени на срещите на министъра на финансите Росица Велкова с председателя на Еврогрупата Паскал Донахю и с еврокомисаря Валдис Домбровскис по време на заседанието на ЕКОФИН на 27-28 април 2023 г. На тях бяха дискутирани също въпросът за овладяването на инфлацията и мерките на правителството в тази посока, както и очакванията за дефицит по бюджета. За тези разговори пресцентърът на МФ съобщи своевременно.

Във връзка със спекулации в медиите, свързани с процесите по присъединяването на страната ни към еврозоната, Министерството на финансите категорично заявява, че на тези срещи не е повдигана темата за отлагане на въвеждането на еврото в България след 1 януари 2025 г.

Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна. Продължава активната работа на държавата по подготовката за приемане на единната европейска валута, както в техническата, така и в законодателната част.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: очакварешениеевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Да го ду ду ха т тия с техното евро.То Европа не остана евро ще приемаме, трябват им спешно донори та затова бързаме да сме донорчета без мъцури
59
11
 
4
 
! Отговори
Men преди 1 година
До КорекцияПродажниците сте всички вие, който гледате назад и искате мизерията от която едвам се измъкнахме да се върне. Щом не ви харесва тук - кеф ви московия, кеф ви беларус и северна корея-заминавате. Много ми е интересно някой да ми посочи един дето е емигрирал в някоя от тия клоаки...
58
16
 
3
 
! Отговори
... преди 1 година
Голямо мрънкане, голямо нещо! Иска беднякът да живее като европеец без да си мърда пръста..... иска някой да го храни със златна лъжичка..... Ама не иска ред и правила! Не иска да е като другите. Бил богопомазан, най-умен, най-кадърен. Другите да приемели левчето му :) Същевременно не може да пише без правописни грешки на родния си език. Жалка картинка. За това все някой друг ни управлява! Масата народонаселение не става за НИЩО! Това, че 80% не могат да свържат двата края е доказателство!!!
57
5
 
17
 
! Отговори
Корекция преди 1 година
България НЕ полага усилия да въведе еврото. Усилия полагат ШАЙКА ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ, които трябва да си изработят парите, дадени им от задграничните господари. Референдумът ще реши проблема.
56
6
 
11
 
! Отговори
ВЪН преди 1 година
вън отан,нато,вън ес,ек,ем, вън сичкото чужди военни,вън сичкото пройдоха кое яде на чужда сметка,кво евро кви дати, ти се е*ават яко с нас...
55
1
 
9
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Мисля, че ще е най-добре да минем на юани.
54
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде управниците да не забравят кой е суверена и, че трябва да изпълняват волята на Народа. Та дали да се приеме еврото или не, първо да питат Народа, после да изпълнят волята му. В противен случай, Народа ще ги уволни.
53
1
 
9
 
! Отговори
пешо рендето преди 1 година
Малиии, с 275 ойро мин работна заплата в еврозоната? :D Хората за 3 дена вече не ги харесват на Запад. Няма такива смешници като нашите.
52
13
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Руските таракани са ясни! Само ще плюят по всичко българско и родно, и ще разправят, как тази "територия" изчезвала! Отдавна са продали жалките си душички!
51
2
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Ама верно ли бе!! Еврозона и Шенген през крив макарон!!от септември натам ще е мизерията те евро ще приемат!! България отдавна е изчезнала няма държавност няма закони и пари няма вече те евро ще приемат хахаха смешници!! Който успее да избяга добре за всички останали там глад мизерия и яко фалшив алкохол докато дойде катафалката хахаха!!
50
3
 
13
 
! Отговори
сънувате преди 1 година
Какво евро кви пет лева то тогава държава няма да има
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предатели, стига с това евро. По добре направо да преминем на шекели.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе да.
47
0
 
1
 
! Отговори
Стената преди 1 година
Само да не стане като с шенген. Една стена за измазване вечежколко години.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то еврото отдавна е вкарано. Всички цени са в евро.
45
4
 
19
 
! Отговори
Пилат преди 1 година
А ЕС дотогава дали ще го има?
44
1
 
19
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Пътят към АДА е осеян с добри намерения! Преди време анализатор по медия каза, няма да приемем ЕВРОТО защото мутрите и тъмния бизнес, немогат да си изсветлят парите. Зажалост е факт, че нашите политици ни лъжат с добри думи, но ни водят към АДА по настояване на мутрите. По явни в политиката от ПП няма. То небеше адвокадстване на божков, на NEXO, лобизам за прокопиев и дядо еконтий. От като дойдоха, въпреки че приказките им са велики за еврозоната и америка, самите те саботират всячески влизането
43
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На бедния народ не му трябва евро, не разбраха ли господата.
42
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Нищо няма да приеме. Тази територия с това племе е обречена.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да го бъде, грешния президент, липсва управление и всичко е на самотек, държавата в момента се движи назад не напред, хората само това им липсва съвсем да ни закопаят.