Сигнал от Варна: Деца са без площадка за игра вече 10 години

В Helpbook ни алармираха за избуяла трева, агресивни кучета, строителен обект
9 май 2023 23:00, Анисия Иванова
35

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигналите получени в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с няколко такива от град Варна.

"Пред бл.33 в ж.к. "Чайка" гр. Варна до 15 септември 2013 г. имаше детска площадка. На 15 септември същата година бяха премахнати люлките и пързалката от детския кът, останаха само контурите на пясъчника да ни напомня за детския кът (може би, защото децата започват училище и не трябва да имат забавления). На обособилата се зелена площ може би ще изникне жилищен блок, пак така тихо и без съгласието на живущите в района, но може би със съгласието на администрацията и кмета на района. За тези години в квартала бяха построени много площадки по евростандарт, но за този парцел явно нещо не достига, а може и така да се харесва на екипа на кмета, със счупените пейки и стърчащи железа. Имаме входирана жалба от живущите в квартала до община Варна, но досега никакъв отговор!", пише в сигнала.

Изпратиха ни и снимки от район „Младост“ в същия град, на които се вижда избуяла трева в околоблоковото пространство. Според автора на сигнала има закъснение в косенето на тревните площи.

Отново ни съобщиха за агресивни безстопанствени кучета, този път в район „Приморски“: "Днес решихме да се разходим по екопътека от квартал Виница към Аладжа манастир. Пътеката преминава през вилна зона. Докато преминавахме по улицата от заградено място изскочиха две кучета и се нахвърлиха върху нас. Едното от тях успя да ухапе приятелката ми. Това е пътека, по която минават много хора, а 100 метра след мястото на което се случи това, срещнахме семейство с 2 малки деца и ги отклонихме от пътя".

През почивните дни наш потребител е заснел неправомерни действия от строителен обект в Студентски град: "Използва несъществуваща улица за преминаване на тежкотоворни машини. Трафикът е в порядък 4-7мин и в рамките на само ден и половина се образуваха коловози, а прахолякът, които се вдига, е неописуем. Паркираните автомобили са покрити от него, а следите от хвърчащи камъчета са видими с просто око. На строителния обект няма дори мивка да се измиват камионите преди да излязат."

От същия обект получихме снимки, на които се вижда нерегламентирано присъединяване към електрическо табло.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
гУмен преди 1 година
Ами те вече нямат нужда - вече са пораснали :)
14
0
 
0
 
! Отговори
не е така преди 1 година
До АнонименЧайка е на кметство Приморски.Някой знае ли кой е кмет там?Ето ,задават се местни избори.Сега е време да помислим за кого да гласуваме.А и защо преизбрахме пак Портних?Има два варианта:ние сме си го избрали,или изборите са фалшиви.
13
1
 
1
 
! Отговори
Сервантес преди 1 година
До Ядрен вампир Z"""Стой си в Испания бе,какво те интересува Чайка.Сега като ви закрепостят пенсиите и ще плачете за тях.Близо до кметство Приморски детска градина с пейки и беседка официално я премахнаха.От пияници нощем не се спи.Само се чудите от какво да се оплаквате.А ти,си стой там,носи цветя на Франко,и давай акъл как да живеем тук,в Родината!
12
0
 
2
 
! Отговори
Косатката преди 1 година
До Ядрен вампир Z"""Да,лостовете ги отрязахме защото си тупате селските черги сутрин рано.Между блоковете ехото е като топовни гърмежи през Кримската война!Спането е навъзможно?
11
1
 
2
 
! Отговори
Един с Една преди 1 година
За какво им е? Имат си телефони и таблети, плюскат зрънчо и солети. Сякаш, ако имаха щяха да си играят на нея....айде моля ви се
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето с удоволствие си паркирате колите на тротоара и тревните площи, та и за това ли ГЕРБ са виновни селяци прости?
9
0
 
4
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Едно време имаше лостове пред блоковете и места където да се играе футбол или друга игра.Лостовете ги изрязаха за да паркират колите си там,а терените за игра ги направиха на паркинг за коли.В Испания съм сега.Във всеки квартал има по минимум 5 детски парка.Пълно е с деца
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия деца не порастнаха ли вече за 10г :))
7
4
 
10
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Ама те още ли са деца ?
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези вече не са деца, а наркомани.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 - Да, точно! И на всикчи е ясно. Като те не действат, нека действаме ние! Толкова ли е сложно?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eми общината в лицето на г-н И.Портних да си свърши работата! Но май няма да стане. То до сега щом не го направи в 3-тия си мандат, едва ли за половин година ще я направи!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жиеят по 1000 семейства в тея райони, така не можаха да се съберат 5 човека и да направят ...
2
1
 
1
 
! Отговори
Улисис преди 1 година
Войната на таралежите
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, значи вече са пораснали и не им трябва площадка.