Повече румънци са почивали у нас през май

Голям интерес към страната
6 юни 2023 19:42, Росен Стойчев
4
Повече румънци са почивали у нас през май
Снимка: БГНЕС

Според зам.-председателя на Съюза на хотелиерите в "Златни пясъци" Станислав Стоянов майските празници в Румъния са се отразили добре на заетостта.

Още по темата
"Предпочитан пазар сме за Румъния, не само заради географската близост, но и заради добрата услуга и цените. В сравнение с миналата година има покачване на посещаемостта. Празничните програми и намаленията привлякоха много туристи на родното Черноморие. Условията ни са много добри, Румъния не разполага с голяма плажна ивица. Изхранване, нощувки, всичко е много добре предложение, така търсенето е много силно", обясни Стоянов пред Нова тв.

По думите му румънските гости се ориентират както към хотелите високи категории, така и при по-ниските, зависи къде има места. "Понякога високите категории хотели  доближават с пакетите си по-ниските. Освен от румънския пазар, имаме засилени посещения и от полския, откъдето имаме чартърни програми. Има и туристи от Франция и Германия'', сподели Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: курортхотелирумънци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
Украински еколог: Взривът на Каховската ВЕЦ ще засегне България, Турция и Румъния
3
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
Аз през юни толкова много румънски коли не съм виждал във Варна от 2017г.Разбира се половината отиват на юг, но трафикът е вече ад във Варна ,има и много нови украински коли.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А от България ще имате ли?
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Глупости на търкалета.Цените са с 30-40%по високи от миналото лято а в Албена,Свети Константин и Елена и на Златните са още по високи.Румънци има най много до Балчик,като някой от тях идват за събота и неделя и на пазар,защото тук им е по ефтино и наемат евтини частни квартири с до50%по ниски цени,обзаведени(с кухни).Много от тях ги наемат за по седмица,най-много за две и то в пика на лятото. Юли,август.Имат крайбрежие Констанца и Мамая но водата там е студена.И след1-ви септември вече е пустош