Борба с наркозависимостта: Цветни чадъри украсиха Монтана

Поводът е 26 юни - Международен ден за борба с наркоманията
9 юни 2023 16:45, Йоана Цонева
12
Борба с наркозависимостта: Цветни чадъри украсиха Монтана
Снимка: Архив, БГНЕС

Aрт инсталация с цветни чадъри украси небето в Монтана. Тя грейна на площад „Алеко Константинов“.

Авангардната идея е на Общинския съвет. Съветниците така обръщат внимание колко опасни са наркотичните вещества, а поводът е 26 юни - Международен ден за борба с наркоманията, информира "24 часа".

Инициаторите припомнят, че на 26 юни 1988 г. за първи път се отбелязва обявеният от ООН – Ден за борба с наркоманията. Датата е приета от Общото събрание на ООН през 1987 г. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

“Това е малък жест към младите хора. Целта ни е да ги предупредим  за опасността от психоактивните вещества, да им покажем,че животът е хубав, когато си чист”, казва Мария Шуманска, председател на Общинския съвет против разпространението на наркотиците.

За пета поредна година ще има и „Синьо лято” - инициатива, която се ползва с успех сред младите хора, за да научат повече за флората, фауната в нашата област, добави тя.

Това са чадърите на Кристо, кацнали и в Монтана, радват се минувачите и им се иска прекрасната гледка да остане завинаги.

По този повод в Монтана ще има и постановка на пиесата „Спасителят“. Тя ще бъде изиграна от театралната формация „Улична банда“, в която участват актьорите Ивайло Захариев, Ивана Керанова, Вера Среброва и Валентин Балабанов. Пиесата акцентира върху живота, който е толкова хубав, колкото му позволиш да бъде, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ясно,чадърите и там са разпънати,значи и там се продава дрога
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абрамович тук пише за Бг *** на лекар жив бил
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чадъри ли?! ЕДна права лопата и всички наркомани да заминават някъде да копаят от сутрин до вечер. Така ще се излекуват за нула време
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
МИ БОРЕТЕ СЕ С РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ ОТ ДАНС И ДС *** НЕ МОЖЕТЕ
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тихо лгбт шествие
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
'Това е малък жест към младите хора. Целта ни е да ги предупредим за опасността от психоактивните веществa' -- на каква дрога трябва да си да вярваш че балони ще променят нещо???
1
3
 
8
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 10 месеца
Повече ба гей пропаганда прилича