Леопардът Данте е упоен, хванат и върнат в клетката си в зоопарка в Стара Загора

Животното е избягало заради нехайно отношение на служители
Обновена: 18 юни 2023 14:33 | 18 юни 2023 14:30, Камелия Цветанова
95
Леопардът Данте е упоен, хванат и върнат в клетката си в зоопарка в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

В 10.30 часа, е установено, че леопардът Данте е напуснал клетката си в резултат на нехайно отношение на служители на Зоопарка по време на хранене на животното. Това съобщиха от Община Стара Загора.

В тази връзка на отговорните служители ще бъдат наложени наказания според Закона за административните нарушения и наказания и Кодекса на труда.

Още по темата


Напусналият своето местообитание в Зоопарка леопард своевременно е локализиран, упоен и прибран в клетката.

Животното не е пострадало.

Община Стара Загора поднесе и извинения за причиненото неудобство на посетителите на зоопарка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: леопардСтара Загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
10
 
! Отговори
Психолог преди 11 месеца
А не трябва ли да има поне двойна врата, така че ако вътрешната е открехната, поне външната да е затворена! Моят папагал лесно ме измамва и отлита, просто животните обичат да са свободни. :))Лошото е когато огладнеят.
32
5
 
2
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
До АТАКИСТ. Мисля, че от коментара за зоопарковете е ясно мнението ми по този въпрос. Мисля обаче, че вече няма сафарита за убиване, само снимки се правят!
31
3
 
12
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 11 месеца
Този случай повдига множество въпроси,но както винаги ще кажат,че персоналът е бил инструктиран.Открай време си има лаф за българската работа.Условията трябва да са такива,че колкото и нехайни да са служителите да не зависи от действията им дали може да избяга някое диво животно.Дори така трябва да е оборудвано,че да не могат да пострадат и служителите по време на хранене или почистване.А бе българска оправия - законът е спазен,инструктирани са,ако имаше пострадал виновни щяха да са служителите.
30
4
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
до 42 Shark, а какво ще кажеш за ония *** които отиват на сафари в Африка за да убиват лъвове сред природата за удоволствие и да позират след това с убития лъв с УСМИВКА? Един от тях е и Стоичков. Падна ми очите тотално тогава, въпреки че е за мен най-великия бг футболист. Гнусотияяяяя и отврааааат до откат!
29
13
 
18
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
Зоопаркът е плод на извранетото човешко мислене, че е най-висшето създание на тази земя и има право да прави с другите живи същества каквото си иска. Затова природата ще ви го връща - земетресения, наводнения и прочее ви чакат!
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кое животно нямало навик да си лови храна и как го прецени това? Лично си проверил всяко животно ли? Това са хищници които като огладнеят имат зъби и нокти за да разкъсват плячка. Животните не трябва да живеят в клетки а още по-малко да се раждат там.
27
6
 
10
 
! Отговори
Ди атскист преди 11 месеца
По езика ти е ясен и психопрофила ти. Човек от странджанския край, Средец или Ямбол преселил се в Бургас. Само такива използват този речник и са утайката на обществото. Демек тотален изпостник.
26
4
 
26
 
! Отговори
АТИНА LIVE преди 11 месеца
В Момента в Гърция назрява огромен скандал..ЕДИН БАНГЛАДЕЖКИ БЕЖАНЕЦ Е ИЗНАСИЛИЛ И УБИЛ туристка-момиче от Полша , родено 2003 година = 20 годишна..ГЪРЦИТЕ ИСКАТ ДА ЗАПАЛЯТ ВСИЧКИТЕ БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ НА НАВЛЕЦИТЕ !
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами кой знае какъв труден живот води там.Те ако го храниха редовно и се грижиха нямаше да избяга.Решил е да бяга от мизерията.
24
7
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
до 38 Аз цялото ви семейство ви наричам мааалоумници! Уродиии ли сте да се кефите да гледате диви животни в клетка? Кви сте вееее, мършииии?
23
11
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
до 29 Какво общо имат животните в зоопарка с животните които се отглеждаш за ядене? Ти ще ядеш леопард ли , вълк ли, лисица ли, лешояд ли? Кажи вееее, маааалоумник? В момента си хапвам калкан с бяло винце, а ти си яж марулите, мааалоумен веган!
22
9
 
15
 
! Отговори
Натовеца преди 11 месеца
Животинчето разбрало ,че пращат леопарди в Украйна и се е стресирало ,искало да избегне мобилизация :)
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да бяха написали къде е намерен. Важно е на какво разстояние от клетката е бил намерен.
20
14
 
10
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 11 месеца
Тъn като атакист! Простотията върви с русофилията! Дано децата ти не са прехванали мутиралите гени, като пораснат може и да се оправят.
19
3
 
4
 
! Отговори
Джим Корбет преди 11 месеца
Тъкмо се нагласих да тръгна, и...
18
2
 
18
 
! Отговори
До долния преди 11 месеца
Като си по-силен от леопарда що те е страх от него? Ходи го виж в естествената му среда ама си носи и памперси
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин вчера беше на среща с Африканските лидери и размахва по телевизията някакъв документ! Срещата е приключила със заключението че Русия и африканските държави споделят общи ценности! То се знаеше!
16
10
 
11
 
! Отговори
да помогнем преди 11 месеца
Свобода за животното путин от години живе е на 60 м под земята в бункер.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То ПТУР сега е Фагот, а по старите от соца бяха ПТУРС- противотанков управляем ракетен снаряд....успехите са спорни
14
12
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
Трябва да се приеме закон- животно по някакъв начин избяга ли от клетаката да се пуска на свобода. Това е нещо като символика! Впрочем не трябва да има изобщо зоопаркове. Като искаш да видиш някое животно на живо, отивай да го видиш в естествената му среда. Забранил съм на майка им на моите да ги води в зоологически градини.