300 полицаи ще бъдат командировани по Южното Черноморие

Вече има засилени полицейски патрули по основните пътни артерии
4 юли 2023 13:40, Нели Христова
15
300 полицаи ще бъдат командировани по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Повече от 300 полицейски служители ще бъдат командировани през летния сезон по Южното Черноморие, съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов. И уточни, че вече има засилени полицейски патрули по основните пътни артерии, както и по пътища, определени като рискови.

Като пример Калоянов даде засиления трафик през почивните дни. "Там, където беше необходимо, прегрупирахме движението на пътникопотока, за да може да има по-бързо изтегляне", обясни ст. комисар Калоянов. Той подчерта, че освен усилията на полицията, всеки водач, сядайки зад волана, трябва да носи отговорност за опазване на човешкия живот.

Днес на Областната дирекция на МВР-Бургас беше подарен автомобил, който ще се ползва от служителите на Първо Районно управление Бургас.

Според Калоянов вероятно до края на тази година ще започне строителството на новата сграда в бургаския к-с "Меден рудник", в която ще се помещава Четвърто Районно управление.

"Общината ни предостави терен, имаме разрешително за строеж, тепърва предстоят процедурите за обществени поръчки, които се провеждат от МВР. Имам уверението на кмета на общината, че ще бъдем подпомогнати и финансово за строежа. Теренът, който ни е предопределен, се намира точно до плувния басейн в к-с "Меден рудник“ и представлява географския център на жилищния комплекс, обясни Калоянов.

Сградата ще бъде изцяло нова и ще отговаря на всички съвременни изисквания за едно полицейско управление. В момента Четвърто Районно управление - Бургас се помещава в бивша детска градина, която не е пригодена за полицейски нужди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: полицияМВРлетен сезон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
Тази година в командировка на Южното Черноморие, догодина в Северна Гърция:)
14
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
Полицаите ще са колкото туристите :)
13
1
 
1
 
! Отговори
All inclusive преди 9 месеца
Ан те такааааа......
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хаха - казали са им - отпуска немоим ви даде ама ша ва пратим на морето на курорт на държавна издръжка - ще се редуват да курортувате
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ся там ли ше чоплят семки под някоя сянка.
10
1
 
2
 
! Отговори
Ще ме оставят намира преди 9 месеца
Другарите " милиционери " или преименуваните милиционери на полицаи ще ме оставят намира поне летният сезон , защото ги очакват с нетърпение родните и чуждестранните " девойки " , които са си разтворили краката специално заради тях и са готови на всичко, за да се обвържат с тях завинаги ! Нашите другари " милиционери " ще спомогнат за облагородяването на расите .
9
2
 
4
 
! Отговори
Референдум преди 9 месеца
За "Къде искаме да сме командировка".
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На Китен - украинци , полицаи от хотела им на плажа и всяква държавна администрация ,на Приморско същото -украинци ,бдж,енерго ,на Сл бряг,Зл пясъци,Несебър,Созопол,Обзор ,Варна,Бургас -украинци и малко заблудени българи ,които ще Платят Сметката на всички горепосочени !
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно, какво прегрупиране са направили, че да се стига за час и половина от Созопол до Бургас...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Летовници няма,а само тарикати,кой от кой по-гладен. Алибегачи, кашавари и шуробадженакорушветчии . Един друг ще се ядат.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак почивка на наш гръб.после пак!
4
1
 
10
 
! Отговори
Защо така,нали преди 9 месеца
курортите били празни?А-а,за да стимулират полицаите-хем на работа(няма кого да пазиш),хем на почивка(под прикритие,по бански).Е то кой ще остане по населените места?Полицаите пазят политиците от народната любов,а ще пазят и морето.Значи в населените места ще останат хайцуците(и сега са си там) и наряд на МВР да пази участъците.А хората и без това обедняха,какво ще им вземат-някой стар кинескопен телевизор и бурканите в мазето,ако са останали от старата реколта, че новата не е готова?
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
пратете и командировайте и данъчните - да проверяват хотелиерите и ресторантьорите - няма само да ми реват за пари
2
2
 
22
 
! Отговори
чобанин преди 9 месеца
Трябва през 10 км. да има полиция по пътищата , а не във всеки кабинет да си клатят краката по 10 роднини ,любовници и брадчеди на шефовете. Това е най-големият проблем !!
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То няма никой на нашето море, всичко живо е в Гърция и Турция. Пак ще симулират дейност ченгетата.