Мътна вода потече от чешмите в Перник

ВиК: Причина са обилните валежи
Обновена: 7 юли 2023 13:04 | 7 юли 2023 12:54, Анисия Иванова
12
Мътна вода потече от чешмите в Перник
Снимка: БГНЕС

Мътна вода с цвят на боза потече от чешмите в Перник, алармираха граждани. От ВиК уточниха че замътяването е заради обилните валежи през последните два месеца и увериха, че проблемът вече е отстранен.

Почти ежедневните дъждове са довели до преовлажняване на почвата и образуване на реки, които са си намерили път и са влезли в една от ревизионните шахти по деривацията от язовир "Студена" до пречиствателната станция. Получило се е преливане и изливане на кална вода в довеждащия водопровод. До късно снощи екипи на дружеството са обхождали трасето. Проблемът вече е решен, каза зам.-управителят на ВиК Перник Благовест Рагев, цитиран от БНР.

"Взети са проби, показателите са в норми. Няма смесване на канализационна вода с чиста вода. Отворени са, където е възможно всички изпускатели, за да може мътната вода да излиза, пусната е максимално вода в посока „Стомана”, тъй като там тя е за промишлени нужди. Сложен е коагулант максимално, за да може да се пречиства. Вече проблемът е решен. Първо, шахтата е оправена, вода не влиза, второ пречиства се непрекъснато. Има едно остатъчно изчистване на водата. Няма как, като влезе мътилката в мрежата, тя трябва да излезе. Горещо препоръчвам да се оставят малко чешмите да поработят, за да може тази вода да излезе. Тя докато излезе винаги ще има мътилка”, обясни Рагев.

Предприети са и действия по основно обследване на шахтите, за да се предотврати бъдещо подобно замътяване, добави Рагев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: перниквода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
До днес бг преди 9 месеца
Елате да напишите статия за Сливен, всекидневно водата е мътна, ако има вода, през ден се спира, местното ВиК се крие не дава информация. Жалбите до институциите се крият. Днес бг направете разследване какво се случва.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали се оплакваха навремето, че немали никаква вода перничани :)))
10
0
 
0
 
! Отговори
Не е така преди 9 месеца
До коментар 8 Ако водата на халите е радиоактивна , значи я провинцията трябва да не са останали живи хора , защото там е тиня ..Минерална е водата , но е една от най-добрите в София тази на Халите. Трябва да попиташ специалисти в тази сфера.
9
1
 
1
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 9 месеца
До Дейвид Айкгущерите са изгонени от нашата галактика. тез , тъмните сили на земята са *** м/у гущери и земляни. тези *** са най-лошите същества в цялата галактика. водим първенството. рептилите не са толкова коварни.
8
1
 
0
 
! Отговори
изкуствен интелект преди 9 месеца
До Не е такаводата на харите е радиоактивна, не трябва да се пие дълго.
7
0
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 9 месеца
Водата от витошкия водопровод е всичко друго, но не и твърда. А водата на Халите е минерална... Не говорим за минерални води тук.
6
3
 
2
 
! Отговори
Не е така преди 9 месеца
До коментар 4 Я отиди на Центвални Хали в София , там водата която тече безплатно е много хубава. Има изследвания не е само Витошката ти вода. Плюс това планинската вода също е по твърда и не е добре да се пое постоянно
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На тия навремето Тиквата им източи язовира.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В цяла България водата е негодна за пиене, освен от Витошкия водопровод, където е кристална. А да не говорим, че да нямаш поне тройно филтриране на чешмяната вода, е несериозно. Би следвало всеки блок да си сложи или всяко домакинство. При нас, въпреки че сме на Витошкия водопровод, в мазето на блока има 3 филтъра. На двете ни къщи- същата работа. Нито струва пари, нито нищо...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Павлова от ГЕРБ е причината.
2
1
 
2
 
! Отговори
Дейвид Айк преди 9 месеца
Управляват ли гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва са изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.
1
0
 
4
 
! Отговори
Заради Нова Каховка преди 9 месеца
и Путин, най-вероятно.